Развод в ляво: Комунистите казват "сбогом" на БСП

Съюзът на комунистите към Нинова: Загърбихте социдеите!
8 фев 2017 12:40,
104
Развод в ляво: Комунистите казват "сбогом" на БСП
Снимка: "Съюз на комунистите в България"

Комунистите си казват шумно "сбогом" с БСП. В деня, в който лидерката Корнелия Нинова регистрира новата коалиция "БСП за България" за изборите, "Съюзът на комунистите в България", който е част от нея, обяви, че я напуска.

В съвместно изявление до медиите комунистите и Движение "Че Гевара" отправиха остри критики към шефката на социалистите и я обвиниха, че е загърбила социалистическите идеи за сметка на едрия капитал.

Още по темата

"Повече от ясно е, че Корнелия Нинова няма намерение да реализира социалистически идеи, предпочита да се бори, привидно, с ГЕРБ, но не и да ликвидира причината за катастрофата в страната - капиталистическия обществен строй, което е в пълен разрез със същността на първооснователите на Партията на Благоев, от която БСП твърди, че произлиза", се казва в позицията на комунистите.

Според тях в лявата коалиция, водена от червената партия, остават само послушни коалиционни партньори.

"С огромно удоволствие и удовлетворение напускаме Коалицията, още повече, че "Лява България" и фактически бе ликвидирана на 49-ия Конгрес", се казва още в съобщението от комунистическия съюз.

На най-висшия си форум в неделя БСП преименува коалицията си от "БСП Лява България" на "БСП за България".

"На Корнелия Нинова пожелаваме лични печеливши контакти с едрия капитал. А когато окончателно ликвидира БСП, може спокойно отново да се преметне, както в миналото, в друга партия", пишат още комунистите по адрес на лидерката на социалистите.

В съобщението си "Съюзът на комунистите в България" и Движение "Че Гевара" излагат и част от предизборната си програма, за да стане ясно защо няма да останат в коалицията на БСП.

В нея се казва, че когато комунистите вземат властта ще изискат депутатите да работят за благото на България безвъвмездно и под контрола на избирателите си, които могат да ги отзовават. Те предвиждат излизане от ЕС и НАТО и установяване на двустранни взаимоотношения с всички приятелски странни.

"Включване на представители на наемните работници в органите на властта на различни нива, засилване на работническото самоуправление, защита на правата на наемните работници чрез система от задължителни колективни трудови договори в държавните и частните предприятия", е сред другите им приоритети. А също прекратяване на очернянето на българската история за периода 1944-1989 година.

Сред другите приоритети са правителство на народното доверие, национални институции, опиращи се на принципа на народната власт, народен контрол над производството и доходите в страната и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не понасям Нинова и БСП, но тези са на съвсем кофти коз. Да сменят доставчика веднага!
31
3
 
2
 
! Отговори
do27 преди 7 години
DOJIVQH DA VIDQ KOMENTAT V DESQTKATA....BRAVO
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е не как се казваш и какво приказваш, а какво правиш!А "правенето" се прави от кадрите.Ако си подготвил правилни кадри,изготвили и обеспечили правилното изпълнение на правилна програма с правилни цели-ще имаш правилен резултат!Да признаваш БОГ означава да признаваш вековната човешка мъдрост,синтезирана и записана в Библията!И прообраза на истинския комунист е Исус Христос!И е съвсем естествено антикомунистите да са в управлението на държавите!Трудно е да си мъченик за световната правда!
29
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде сега и България да се разведе с БСП!
28
5
 
27
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
До Кежон 6 Бсп ако разкарат комунистите никой няма да остане бе? Нали там в управата всички са комунистически капиталисти , а привържениците им са социалистически бедни.
27
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми то не остана кой да гласува,останаха само хората на Решетников!
26
5
 
45
 
! Отговори
Не тормозете Корни! преди 7 години
Тя не е дошла в БСП, за да си губи времето с някакви милозливи социдеи.Тя е дошла да печели!Приватизацията при сините приключи. Който успя, взе каквото можа!Сега надеждата е в държавната власт - теглиш заеми, възлагаш поръчки на подходящи фирми, гушиш комисиони. Какво не разбрахте?Ама някакви си там се били подвели по обещания, че чрез социализъм може да се постигне справедливост! Е, кой се ми_нал, ми_нал се!Ловките и хитрите гледат своя интерес, не подсмърчат за чужди беди и теглила!
25
13
 
13
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Прави сте Другари но този процес на само ликвидация и отказ от великите идеи на комунизма започва още през 1956 г. от Хру шчов. Конкретно си спомням и световния младежки фестивал от 1968 г в София тогава нашите ренегати се чудеха какви етикети да лепнат на Че Гевара който беше станал знаме и надежда на мислещите хора по цял свят.За съжаление такива като К урни нова също са много и засега успяват.
24
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека без един ден трудов стаж свърши туй, което поколения американци ЦРУ и НАТО и Сикрет сървис и Ми - 6 се опитваха да направят сваляне на диктаторските режими по света и при това напълно без да струва нищо на данъкоплатеца.
23
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е добър ход на БСП в правилната посока, сега ако и спрат да получават заповеди от русия, ще станат доста привлекателна партия.
22
37
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП се оказа най-реформаторската партия изборен кодекс, подмениха старите муцуни, махнаха ромските партии, ще искат да спрат субсидиите. какво от това направиха Герб? нищо!
21
4
 
41
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Много ми е смешно, когато говорите за РАЗЛИЧНИ ПАРТИИ у нас! Първо - това не са никакви партии - а начин за бързо лично забогатяване на шепа тарикати!Второ ( по важно ) ! - всичките са злокачествени Метастази на вездесъщото БКП!!!От кумова срама - са с различни абривиатури, и се делят - на "леви", и "десни"
20
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога не съм гласувал за БСП, но сега сериозно се замислям дали да не гласувам за БСП-то на Корнелия. на предните избори гласувах за ПФ, но В.С. прави изказвания, които ме отблъскват.
19
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ахахахах, червенотиквеничетата вчера направиха коалиция и днес вече я разтуриха. Тия и 4% няма да вземат на изборите...
18
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП вече разгара голяма част от старите муцуни - още от времето на Станишев бяха разкарин двамата Руменови и Асен Гагаузов, сега излитат всички депутати с над 12 години - Янаки Стоилов, Георги Божинов, Ангел Найденов, намериха синекурен пост за Мая Манолова. Отделно - ще иска намаляване на субсидиите и се чисти от глистите, които са й баласта. Още на предни избори чувах социалисти да недоволстват по отношение на *** - ДПС им ги иззело, а те се преврънали в товар. нинова реши този проблем.
17
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спенишеф разби БСП, който каза че дрогарката Нинова ще е премиер ама тя Сорбоната ли е завършила че Спенишеф я натамани най-демократично и ето го резултата. Че нямат нищо общо със соца ясно, ама имат ли кадърни хора с дипломи туй да кажат.
16
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
колко поръчкова статия. Първо Нинова не я напуска никой- тя ги ОТЛЪЧИ, социалдемократите - заради предателството им с с АБв, а другите партии, защото прецени че носят повече вреди от ползи. Нинова обеща още първата й работа в новия парламент да е да свие субсидиите и свива субсидиите и за партьнорите, от 16 партии в коалицията остават само 4. Освен това комунистите на Паунуов остават с БСП, те бяха 3 или 4 комунистически партия, напуснали са 2, след като са били ОТЛЮСПЕНИ.
15
9
 
32
 
! Отговори
месара преди 7 години
без ромските гласове другарката *** няма шанс да спечели , а и сега щом че геварци я напускат , кой остава да гласува за нея !? тая си повярва и се взима на сериозно , най вероятно благодарение на другаря сергей който и обещава ссср подкрепа , или подкрепа от дпс . бе то направо си е за смях , ше гледаме цирк отново !!!
14
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реално са прави, но защо чак сега? БСП още от 1990 година си е дясна партия, вероятно най-дясната партия от значимите партии след 1989-та година. От 27 години в България реално няма силни леви партии, няма даже и центристки партии.БСП - най-дяснатаСДС и производните й - десниНДСВ и производните й - десниГЕРБ - дяснаДПС - дясна
13
22
 
16
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
До 18! Верно бе , пич.Пожарния генерал Тиква още си пази партийната книжка!Направо да го слагат в Политбюро!