Радев и Герджиков – новите любимци, Борисов – пети

Лидерът на ГЕРБ изпреварен и от Илияна Йотова, и от Йорданка Фандъкова
9 фев 2017 19:27,
123
Радев и Герджиков – новите любимци, Борисов – пети
Снимка: архив Булфото

Президентът Румен Радев и служебният премиер Огнян Герджиков водят класациите по доверие. Това показва национално представително проучване на Центъра за анализи и маркетинг. То е проведено между 3 и 7 февруари сред 1012 души.

Радев се радва на 64,9% доверие, а Герджиков – на 49,5 на сто, сочат данните. И двамата са с положителен рейтинг, тоест доверието е по-голямо от недоверието към тях.

Още по темата

Дългогодишният водач на класациите за народен любимец Бойко Борисов отстъпва на пето място, показват още резултатите. Лидерът на ГЕРБ има доверието на 35,4% от хората.

Непосредствено преди него са две дами – вицепрезидентът Илияна Йотова, трета по доверие с 40,7% и кметицата Йорданка Фандъкова, която заема четвъртото място с 39,8%.

Служебното правителство е с положителен рейтинг, като общо около 59 на сто го одобряват, а 23 процента – не.

"Тоест стартът на кабинета е много положителен", коментира директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов.

Основните проблеми за страната, които хората посочват са ниските доходи - 66,3 на сто и безработицата - 44,4%. Следват ги здравеопазване, корупция по високите етажи на властта, престъпност.

Според 23,5 на сто от анкетираните най-добро управление за страната след изорите би било на ГЕРБ и други десни партии. За 16,8 на сто - БСП и други партии.

ГЕРБ и "Обединени патриоти" са най-добро управление според 9,7 на сто, а БСП и "Обединени патриоти" - според 9,1 на сто.

"Няма управление, което да е силно желано от хората", е изводът на социолога Юлий Павлов.

Той прогнозира, че предстоят трудни преговори, правителство, което няма да се харесва на мнозинството от българите, както и че е много възможно при това положение да имаме правителство на малцинството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това виц ли е?
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надка е луда.
57
1
 
17
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
Сметките ви са двойни щото сте харчили два пъти повече ток и това няма общо нито с Борисов нито с Герджиков. Освен това сметките за януари още не са готови. Както се казва в един виц "България е единствената страна в която след като изхарчиш заплатата за да търкаш билетчета излизаш да протестираш за цената на тока"
56
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Toвае най глупавата новина.А Бисер Миланов - Петното е шести.
55
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Погледнете и на двамата ни "първи" в Държавата лицата, много се "кефят' един на друг!
54
7
 
21
 
! Отговори
До анонимен преди 7 години
" Отворихте работа на гербавите *** поне до 2 часа сутринта! "Ааааахахахахахахахахахахаха, много смешно и точно
53
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"До 54. Глу.пости, дано не знаят колко си т.ъп."Аха, глупости били. Служебното правителство е от седмица на власт, сметката ти за тока е за енергията изразходвана през последния месец, а не през последната седмица. :)Предвид, че служебните не са гласували за повишаване на цените на електроенергията, я си размърдай единствената мозъчна клетка и си помисли хубаво чия енергийна политика ти донесе новата сметка.
52
8
 
13
 
! Отговори
фри преди 7 години
Личният коз Борисов е, че ... НЕ Е масон. Може около него в Герб да има масони, както с масони е пълно ръководството на Бсп, но самият той - не е ! То затова е и голямата атака срещу него лично (не срещу Герб), и затова успяват да го бламират два мандата, въпреки, че е единственият, който два пъти е министър-председател.Борисов сбърка с - д-р Менгеле, бърка два пъти и с финансовите министри, като и двамата бяха фенове на "постната пица". Ето това го подкопа, а масоните се възползваха.
51
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ние от БСП правим голям шлем, много лесно , натоварваме договора с руснаците с няколкостотин милиона след това си ги делкаме а целия български народ плаща , те това е голям шлем
50
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това със смяната на областните управители е страшен удър под кръста върху ГЕРБ.
49
1
 
5
 
! Отговори
Казвам се Моника преди 7 години
Хехехе, написах коментар и ми беше веднага изтрит. Това означава, че съм засегнала шефа на някого и този някой не иска да се пишат истини.
48
15
 
6
 
! Отговори
до 33 баю преди 7 години
ти *** *** си по рождение или тия копейки дето ти плаща джуджето от кремъл са ти изпили мозъка.ако изобщо имаш такъв.то бива прости червени *** ама такива индивиди като теб са напълно заслужени за бйесйепету
47
19
 
8
 
! Отговори
sev преди 7 години
Грозна картина е положението. народа си харесва и подкрепя доволно всички измамници, гербаджии, комунисти, дребни шмекери като Марешки и дrуга ***. Единствените читави хора Радан Кънев и Христо Иванов, които наистина искат да сложат карирани костюмчета на гоемите крадци събират по 1 %.
46
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"И затова ли за Януари сметката за тока ми е двойна?"Сметката ти за тока е наследството, което ти остави 43-тото Народно събрание.
45
11
 
26
 
! Отговори
До Глупави стъкмисти преди 7 години
А герб какви са бе?Герб са вече на ***!
44
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако искате да ви трошат главите по площадите гласувайте за БСП
43
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората искат личности, които по-малко приказват и повече работят,-------------И затова ли за Януари сметката за тока ми е двойна?
42
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха-ха и откъде този вампир Йотова такова харесване такова чудо, каквоп направи освен да си развя големия дирник пред камерите. Или "народа" е извисярасал тотално или йотова си е платила даа и сложат една нула зад действителната "подкрепа" .
41
26
 
15
 
! Отговори
Глупави стъкмистики преди 7 години
ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ!МЕДИИТЕ , ЯВНО НИ МИСЛЯТ ЗА МНОГО *** И *** , НАРОД!!!ПИЛЦИТЕ СЕ БРОЯТ ..НАПРОЛЕТ , ДРУГАРИ -.....!!!!!НОМЕРА ---НО ПАСАРАН.....ХА,ХА,ХАААААААААААААААА
40
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целта на БСП е да унищожи и ограби един цял народ, даже е на път да успее