Радев и Герджиков – новите любимци, Борисов – пети

Лидерът на ГЕРБ изпреварен и от Илияна Йотова, и от Йорданка Фандъкова
9 фев 2017 19:27,
123
Радев и Герджиков – новите любимци, Борисов – пети
Снимка: архив Булфото

Президентът Румен Радев и служебният премиер Огнян Герджиков водят класациите по доверие. Това показва национално представително проучване на Центъра за анализи и маркетинг. То е проведено между 3 и 7 февруари сред 1012 души.

Радев се радва на 64,9% доверие, а Герджиков – на 49,5 на сто, сочат данните. И двамата са с положителен рейтинг, тоест доверието е по-голямо от недоверието към тях.

Още по темата

Дългогодишният водач на класациите за народен любимец Бойко Борисов отстъпва на пето място, показват още резултатите. Лидерът на ГЕРБ има доверието на 35,4% от хората.

Непосредствено преди него са две дами – вицепрезидентът Илияна Йотова, трета по доверие с 40,7% и кметицата Йорданка Фандъкова, която заема четвъртото място с 39,8%.

Служебното правителство е с положителен рейтинг, като общо около 59 на сто го одобряват, а 23 процента – не.

"Тоест стартът на кабинета е много положителен", коментира директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов.

Основните проблеми за страната, които хората посочват са ниските доходи - 66,3 на сто и безработицата - 44,4%. Следват ги здравеопазване, корупция по високите етажи на властта, престъпност.

Според 23,5 на сто от анкетираните най-добро управление за страната след изорите би било на ГЕРБ и други десни партии. За 16,8 на сто - БСП и други партии.

ГЕРБ и "Обединени патриоти" са най-добро управление според 9,7 на сто, а БСП и "Обединени патриоти" - според 9,1 на сто.

"Няма управление, което да е силно желано от хората", е изводът на социолога Юлий Павлов.

Той прогнозира, че предстоят трудни преговори, правителство, което няма да се харесва на мнозинството от българите, както и че е много възможно при това положение да имаме правителство на малцинството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев беше избран но той избра проваления Герджиков и може да се прецака.
18
12
 
34
 
! Отговори
НИЩО ЗА ЧУДЕНЕ преди 7 години
АМИ НА БОКО МУ Е ТОЛКОВА - НЕ СЕ БЛЕЩИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ И ЕСТЕСТВЕНО И ИЗКУСТВЕНИЯТ МУ РЕЙТИНГ ПАДА. ТОВА ВСЪЩНОСТ Е ДЕЙСТВИТЕЛНОТО СЪСТОЯНИЕ НА НЕЩАТА. НЕ МОЖЕШ ДА ЛЪЖЕШ И ДА КРАДЕШ КАТО ЗА СВЕТОВНО И НАРОДЪТ ДА ТЕ "ОБИЧА" БЕЗКРАЙ И ДА СЕ КРИЕШ ОТ ЙОСИЧ ПОД ПОЛАТА МУ. НАРОДЪТ Е КАЗАЛ:"КАКВОТО НАДРОБИШ, ТАКОВА ЩЕ СЪРБАШ". РАДЕВ НЕ ГО ДАВАТ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ, НО С ДВЕ ДУМИ ПОСТАВЯ НЕЩАТА НА МЕСТАТА ИМ. ДОКАТО ЛАПАЦАЛОТО БОРИСОВ КАТО СЕ УНЕСЕ В ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ,СПИРАНЕ НЯМА.
17
10
 
44
 
! Отговори
16 преди 7 години
Радев, ако мирише на комунизъм, твоя идол Тиквата смърди на комунизъм. До 25 живях в комунизма, ходих в казармата. завърших висше без да си помисля да ставам член на БКП. Тиквата е станал член на БКП на 18 години. За да може татко му милицифайка да го набута в Симеоново, защото с една прочетена книга и изпитите не си е взел.
16
13
 
7
 
! Отговори
Доктора до фри преди 7 години
А хапчетата кой не си е изпил, а? В Русия съм! В Русия съм!Илюминатите избиват масони по заповед на рептилите. Нибуру пристига утре в 13.34... на Централна гара - 3-ти коловоз. Гответе се.
15
4
 
13
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Схемата на печелене на одобрение от новата стара власт е много хитра и винаги действа.Истинското лице винаги се вижда след брака/изборите.Преди това има само положителни неща и романтика.Една сутрин обаче се събуждаш и той/тя се оказва алкохолик побойник. Но няма мърдане.
14
10
 
28
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 7 години
"Радев и Герджиков новите любимци, Борисов пети"Викайте ходжата да ми бае за кръвно!
13
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отворихте работа на гербавите *** поне до 2 часа сутринта.
12
11
 
6
 
! Отговори
Баси тъпия народ преди 7 години
44% ги тревожи 7 % безработица.......
11
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тоест стартът на кабинета е много положителен"Това е абсолютно вярно.
10
22
 
10
 
! Отговори
фри преди 7 години
радев назначи герджиков, т.е. радев му е шеф (на хартия)обаче снимката (ръкостискането), показва, че герджиков е шефа (дефакто):)))
9
18
 
11
 
! Отговори
сперматозоид преди 7 години
Жалко. Масони са. И като всеки комунист имат интернационален дълг. В превод: Народа кучета го яли. И дума няма за Лукойл, Топлофикация, ниските заплати, *** без билет в трамвая и т.н.
8
34
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** народ = слаба държава !!! Доказателството новите "любимци"
7
8
 
48
 
! Отговори
:) преди 7 години
Само чакайте да прочете Тиквун, че е ПЕТИ и гледайте какво става. Комедианта ще получи инфаркт и ще пукне. В малкият му измислен свят той се има за умен, красив и обичан. Истината - хората го презират и мразят.
6
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Юлий Павлов е бивш анализатор от щабовете на Първанов и Станишев. Няма нужда да четете задълбочено!
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като например двойните цени на тока през януари, нали?
4
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трудно е да се пресметне колко подигравки отнесе Йотова през последните 2-3 месеца и колко пъти беше на_пс_увана и обвинена в далавери Картофка през последните години.Според Центъра, ръководен от Ю.Павлов обаче, те се ползват с доверие и симпатии!Център за анализ ли е това или е институция, занимаваща се с манипулиране и подвеждане на общественото мнение?
3
15
 
39
 
! Отговори
твърде скоро преди 7 години
Няколко хубави неща в полза на хората от Радев и Герджиков,и хорана ще забравят за ГЕРБ и Борисов....
2
6
 
10
 
! Отговори
мачу пикчу преди 7 години
Въпросът е : До кога?
1
25
 
14
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 7 години
Герджиков - любимец, ползващ се с доверие?!Де, посмалете малко!Твърдение на Център за анализ и маркетинг = нашенски швед дава показания под клетва!