Радев и Герджиков – новите любимци, Борисов – пети

Лидерът на ГЕРБ изпреварен и от Илияна Йотова, и от Йорданка Фандъкова
9 фев 2017 19:27,
123
Радев и Герджиков – новите любимци, Борисов – пети
Снимка: архив Булфото

Президентът Румен Радев и служебният премиер Огнян Герджиков водят класациите по доверие. Това показва национално представително проучване на Центъра за анализи и маркетинг. То е проведено между 3 и 7 февруари сред 1012 души.

Радев се радва на 64,9% доверие, а Герджиков – на 49,5 на сто, сочат данните. И двамата са с положителен рейтинг, тоест доверието е по-голямо от недоверието към тях.

Още по темата

Дългогодишният водач на класациите за народен любимец Бойко Борисов отстъпва на пето място, показват още резултатите. Лидерът на ГЕРБ има доверието на 35,4% от хората.

Непосредствено преди него са две дами – вицепрезидентът Илияна Йотова, трета по доверие с 40,7% и кметицата Йорданка Фандъкова, която заема четвъртото място с 39,8%.

Служебното правителство е с положителен рейтинг, като общо около 59 на сто го одобряват, а 23 процента – не.

"Тоест стартът на кабинета е много положителен", коментира директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов.

Основните проблеми за страната, които хората посочват са ниските доходи - 66,3 на сто и безработицата - 44,4%. Следват ги здравеопазване, корупция по високите етажи на властта, престъпност.

Според 23,5 на сто от анкетираните най-добро управление за страната след изорите би било на ГЕРБ и други десни партии. За 16,8 на сто - БСП и други партии.

ГЕРБ и "Обединени патриоти" са най-добро управление според 9,7 на сто, а БСП и "Обединени патриоти" - според 9,1 на сто.

"Няма управление, което да е силно желано от хората", е изводът на социолога Юлий Павлов.

Той прогнозира, че предстоят трудни преговори, правителство, което няма да се харесва на мнозинството от българите, както и че е много възможно при това положение да имаме правителство на малцинството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
26
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Тези социологически агенции до вчера лижеха г.ъза на Тиквата, а днес вече на новите палячовци във властта.Генерал Маринкин и мишока Герджиков няма как да са любимци на народа.По всичко личи, че това проучване е платено !
38
10
 
24
 
! Отговори
един преди 7 години
А по какви критерии тиквето се класира, той трябва да е в класацията на ........отговарящите пред прокурор, щото без негово знание никой от неговите миш.оци /министри/не бара нищо!!!!!
37
8
 
28
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Баце пети???Не може да бъде!Аз мислех, че е извън класацията, като всеки ден гледам и слушам около мен, или чета в някои сайтове коментарите...Явно има още заблуден народ.
36
23
 
10
 
! Отговори
КАУШЕВ преди 7 години
Като ги гледам тия двамата - Рад-Гер или Гер-Рад- номинати на червени домати ,Курнелката и Иотова и техните говорители/грухтители/,разбирам ,че скоро в България ще останат само комунистите и **** .Всички цивилизовани българи ще заминат на Запад. И Изтокът ще аленее ,но държавата българска ще залинее и не ще да оцелее.БЪЛГАРИ ,ОБЕДИНЕТЕ СЕ НА ИЗБОРИТЕ ДА СВАЛИМ ЗАВИНАГИ ЧЕРВЕНИТЕ ОТ ВЛАСТТА ,която се готвят да яхнат и да ни превърнат в слугуващи роби.
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или по-точно масонското сборище от олиг0френи ще унищожи брутално България, имайте си едно на ум.
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не виждам бъдеще за България. Политическата класа ще я унищожи тотално.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еее, Василев, изтриха ти коментара, явно не беше подходящ, нищо че във въпроса ти имаше доста логика, ама струва ми се той ще продължи да не намира отговор, ситуацията е трагична, сигурен съм, че сам виждаш...
32
15
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Какво направиха до момента Президента и Герджиков та са с такъв рейтинг?"Правят това, за което им се плаща. Действат без да се натрапват на никого и не вършат безобразия и непремерени глупости. Не се стремят да разделят народа на "наши" и "ваши" и не го насъскват. Хората искат личности, които по-малко приказват и повече работят, затова Радев и Герджиков имат такъв рейтинг.
31
21
 
16
 
! Отговори
стресиран преди 7 години
Непосредствено преди него са две дами вицепрезидентът Илияна Йотова...............---------------------------------Ако майсторката на фелациото с Ибект агент Гоце се ползва с такъв рейтинг значи държавата наистина е за закриване.
30
26
 
21
 
! Отговори
ДЕСЕН преди 7 години
Гледам въпросната социология, гледам и коментарите в мрежата.Ако социологията е платена, а коментарите от *** тоест също платени мога да го приема.Ако обаче всичко е реално в мен напира един въпрос.Какво направиха до момента Президента и Герджиков та са с такъв рейтинг?Обществото ни май е още в детска възраст.,Радва се на всяка нова играчка която му се даде и му става любима.
29
1
 
17
 
! Отговори
Пурко преди 7 години
Мъ да. И Герджиков и Йотова ми са най любимите.
28
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната поръчка за манипулиране на обществото. Значи излиза, че Герджиков назначава хора от кръга КОЙ и кабинета Орешарски и хората го подкрепят???? Ко? Не!
27
12
 
34
 
! Отговори
баю преди 7 години
Ерата на гепи-гроп отмина безвъзвратно. То не бяха магистрали на дунавски вълни то не беше санирене гарнирано с шуртена на вода то не беше северна тангента за никъде която ни струват 68 милиона за 10 килиметра недоправена. То не бяха обещания че ерепетата ще им то вкара то не бяха ленторезни ножици то не бяха хвалби и пъчене като на гол тумбак чифте пищови. То не беше онзи физкуртурника с 6-те апартамената които тъщата му ги купила с въшки.
26
2
 
21
 
! Отговори
Лошо,Седларов,лошо преди 7 години
България беше продадена от късната посткомунистическа класа,която разори държавата и си напълни джобовете.Всички политически елити досега са проблем,а не решение на проблема.
25
3
 
15
 
! Отговори
Kарпузан преди 7 години
Мааааалко да се върне в реалността тоз народец
24
12
 
8
 
! Отговори
фри преди 7 години
До иллко"Цвета" няма значение, ако България е над всичко!-демек- "цвета няма значени, ако Бизнеса, Далаверата и Кражбата е над всичко!"
23
9
 
7
 
! Отговори
фри преди 7 години
До Анонимен 21Само с избори няма да стане. Трябва и малко тояга. Тук най простата и слугинска пасмина отдавна е изкупена от Герб с лостовете на местната власт.-Погледни си епитетите, които използваш по отношение на хората (пасмина, слуга) и си отговори на въпроса - защо 50% твърдо не гласуват. Между другото- епитетите, които използвате от партиите, по отношение на хората, дефакто показват какви хора ви трябват - слуги и прости, късогледи хора, които ще папкат, но ще слушкат и ще са слепи!
22
8
 
33
 
! Отговори
иллко преди 7 години
аз по принцип съм син по разбирания, но президента е мъж на място!Такива хора трябват в управлението, а не менящи мнението си през половин мандат по важни въпроси!"Цвета" няма значение, ако България е над всичко!
21
3
 
17
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Тая година социолозите и метеоролозите се надпреварват да дават грешни прогнози!Обаче социолозите поне припечелват от това...
20
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-после народа се освести и разбра къде е истината.