Бойко Борисов за министър Кунева: Това беше голяма грешка...

"Фандъкова и Милена Дамянова ми се сърдиха три месеца", призна лидерът на ГЕРБ
12 фев 2017 07:30,
296
Бойко Борисов за министър Кунева: Това беше голяма грешка...
Снимка: архив "Булфото"

Бившият премиер Бойко Борисов призна назначаването на Меглена Кунева за министър на образованието за една от големите грешки на ГЕРБ, пише "Труд". Той допълни, че това е станало причина и двама от изявените специалисти на партията в сферата на образованието, Йорданка Фандъкова и Милена Дамянова, да не му говорят дълго заради това.

"Голяма грешка беше, когато при изключително сложни условия правехме коалиция, ние дадохме на нашите коалиционни партньори образованието. И тогава Фандъкова, Милена Дамянова и други учители не ми говореха с месеци", каза лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Труд".

Когато по настояване на Кунева освободил и заместника й, сегашният просветен министър Николай Денков, Фандъкова и Дамянова не му говорили още три месеца.

Той обясни, че се наложило да освободи Денков, защото Кунева заявила, че не може да работи с този зам.-министър.

"Един да махнеш, пада цялата конструкция. Толкова беше крехка коалицията. Така че една от големите ни грешки беше тази", каза Борисов.

Борисов коментира и очакванията за трудни коалиции и след сегашните избори. Според него, ако не се състави правителство след няколко месеца, би било "безумие".

Лидерът на ГЕРБ коментира и намалелият бежански натиск по границата ни и обяви, че партията му се е справила с този проблем.

"След като минаха изборите, изведнъж тази тема изчезна. В момента имаме нулева миграция, нула натиск. Освен това България е единствената държава, която е получила целево 320 милиона лева за укрепване на границата", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сетила се Мара да се побара :)
32
38
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно наближават избори щом форумите се напълниха с *** и платени съобщения :) Общото е, че всички плюят опонентите на БСП
31
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, сега госпожа "Лъжа" ше ви тури у ред. Истината и само истината ще следва.
30
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има договорка БСП да спечели изборите и *** да я направят премиер.
29
3
 
43
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Сега да си поправиш поредната грешка вземи я предложи и настоявай за еврокомисар, както твоя "приятел" Юнкер иска да бъде жена, за да може г-жа YESS да дозакопае Козлодуй ! Се.ри пак на ината си и се чуди после защо никой вече не те еб.ава нито от Европа нито, или почти никой "българин" Не се показвай повече и по телевизиите, че още повече настройваш НАРОДА против себе си, ГОЛМАЙСТОРЕ!
28
2
 
42
 
! Отговори
a преди 7 години
Докато беше на власт, защо не каза дума по въпроса? Мръсно, продажно ***!
27
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази комунистка където мине трева не никне.Беше в комисията за външнотърговските дружества(Габонската афера) едно нищо,като еврокомисар ликвидира 3 и 4 блок на АЕЦа...сега еврофондовете и спряха и съсиоа образованието...
26
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и ти си голяма грешка баце ама ще те поправим не се притеснявай.
25
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-голяма грешка от теб няма,а другите произтичат от нея! Дай на простака власт и гледай как унищожава цяла държава! Взе се пожарникаря за бог,егото му в облаците,а страданията от неговата простотия са за народа.....
24
1
 
46
 
! Отговори
Бобчо преди 7 години
До 24 ВасилевАз работя в реалната икономика, Василев. Аз имам висше образование и си работя по специалността, тук в България. Аз ръководя 33ма служители в голяма, 100% българска фирма. Аз работя с тоя "лошия материал", както го наричаш. И всеки ден се боря тези хора да не заминат и те в чужбина, да са тук при близки и родна земя. Тези хора обаче ми се струва, че ти плащат издръжката, защото ти или си на държавна ясла или си на помощи, защото си безработен долен ***, а ти плюваш ли плюваш, хейт
23
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма грешка на голям подлец
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 23 четАТ
21
6
 
28
 
! Отговори
прости ли сте преди 7 години
като него?Как ще говори за антикорупционен закон, като изнесе милиарди долари в чували към британските вирджински острови и Лихтенщайн?Все още се борят с най-големия им страх от народа-мажоритарни избори.Там няма да може да им прибира по милионче на всяка калинка-депутат и изборите няма да им струват по милиард от черните каси, а много повече ако искат да купят гласове. Много *** и неук народ има в България. За това Борисов е прав. Той не иска образовани люде и ще се бори, като Тато.
20
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето това е истински мъж ....да оплюва жените ,след като вече не му трябват,пък било то и Кунева.А на мен през цялото време ми се струваше , че тя подписваше само вашите решения ,г-н Борисов
19
1
 
59
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
Още едно крещящо доказателство, че партиите са вредни за народа. Като поставяш партийния интерес над националния какъв резултат очакваш, бе тикво куха?! Тая Куневица съсипва всичко що се докосне, тя е отявлен национален предател, всички го знаят, само ти ли не разбра?! Ама и за народа не знам дали има по-прости от нас... Аз лично ако пак изберат Тиквата ще емигрирам.
18
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сега сещате ли се какъв турлю гювеч ще стане.Дочева и Гоце,Радан,Христо брадата и зелените,Весо аптекаря,Да България,България на гражданите,на селяните,Патриоти,Дост,ДПС,БСП,ГЕРБ,леви и десни,широки и тесни.Всички заедно в продажни коалиций само да влезнат в парламента.После става страшно.
17
0
 
76
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тиквата вече омръзна на всички аман от оправдания ,ако не беше жалък щеше да да е смешен.
16
1
 
75
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Грешка е ами. Той народа ти каза че е грешка и че не я иска, ама ти не та не. Ето видя ли че народа излезе прав? И същия то народ направи грешка - избра те два пъти. Но повече народа няма да греши и му е през оная работа дали ти ще грешиш. Защото ти вече няма да имаш тази власт, която само народа може да ти даде. Имаше шанс два пъти, Бойко а ти какво направи? Само грешка след грешка. Стига ти толкова, събирай си катуна и заминавай на някъде....
15
0
 
61
 
! Отговори
Тоя тръгнал преди 7 години
да се жалва, че не му говорили! В такава партия диалози не стават, Вожда ръси, г?золизците повтарят командите и изпълняват.
14
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Тиквата грешката му е, че НЕ ГОВОРИ ЗА АНТИКОРУПЦИОНЕН ЗАКОН И СЪДЕБНА РЕФОРМА. За съжаление "АЛТЕРНАТИВАТА" прави същото. Няма голяма партия която ясно да е заявила борба с корупцията в най-корумпираната държава в ЕС