Бойко Борисов за министър Кунева: Това беше голяма грешка...

"Фандъкова и Милена Дамянова ми се сърдиха три месеца", призна лидерът на ГЕРБ
12 фев 2017 07:30,
296
Бойко Борисов за министър Кунева: Това беше голяма грешка...
Снимка: архив "Булфото"

Бившият премиер Бойко Борисов призна назначаването на Меглена Кунева за министър на образованието за една от големите грешки на ГЕРБ, пише "Труд". Той допълни, че това е станало причина и двама от изявените специалисти на партията в сферата на образованието, Йорданка Фандъкова и Милена Дамянова, да не му говорят дълго заради това.

"Голяма грешка беше, когато при изключително сложни условия правехме коалиция, ние дадохме на нашите коалиционни партньори образованието. И тогава Фандъкова, Милена Дамянова и други учители не ми говореха с месеци", каза лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Труд".

Когато по настояване на Кунева освободил и заместника й, сегашният просветен министър Николай Денков, Фандъкова и Дамянова не му говорили още три месеца.

Той обясни, че се наложило да освободи Денков, защото Кунева заявила, че не може да работи с този зам.-министър.

"Един да махнеш, пада цялата конструкция. Толкова беше крехка коалицията. Така че една от големите ни грешки беше тази", каза Борисов.

Борисов коментира и очакванията за трудни коалиции и след сегашните избори. Според него, ако не се състави правителство след няколко месеца, би било "безумие".

Лидерът на ГЕРБ коментира и намалелият бежански натиск по границата ни и обяви, че партията му се е справила с този проблем.

"След като минаха изборите, изведнъж тази тема изчезна. В момента имаме нулева миграция, нула натиск. Освен това България е единствената държава, която е получила целево 320 милиона лева за укрепване на границата", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
4
 
39
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Този некадърен крадлив *** пуяк управлява тази страна вече едно десетилетие! ТИКВОНИИ КАЖИ КЪДЕ ОТИДОХА МИЛИАРДИТЕ ЗАЕМИ, които всички ние ще връщаме? ТИКВОНИИ кажи едно полезно нещо да си свършил за тази страна.ТИКВОНИИ кажи една реформа да си направил поне?
132
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Княжество България и Източна Румелия са 2 различни Държави , много е елементарно защо няма консенсус сред управляващите
131
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Борисоф, точно ТИ ни беше най-скъпо струващата грешка, и не ни занимавай с това какви допълнителни деформации си получил в мозъка си в следстие прегръдката си с реформаторите !!! Резултатите са видими - както беше девиза ви !
130
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министър на здравеопазването-ГрешкаМинистър Образованието-ГрешкаВоенен министър-ГрешкаМинистър на вътрешните работи-ГрешкаМинистър на Правосъдието-ГрешкаМинистър на Икономиката-ГрешкаМинстър на Външните работи-ГрешкаМинистър на Културата-полу ГрешкаМинистъра на спорта-ГрешкаСоциален министър-лично аз съм доволен,ама за останалите не знамСвинетката Лиляна,Горанов и Московски,откъдето идват големите пари и голямо крадене-тотален брак за вс.нас!Премиера Слънце-Безгрешен и Незаменим!
129
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този пак ни лъже в очите! Я как е присвил пак очичките... мошеник от класа! А Кунева е за публичен линч, няма друго което да оправдае и нейните и неговите продажни слуги! Продават народ,държава...***!
128
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм човек скромен и честен и винаги съм изпитвал страх от нахалните и лицемерните хора и да си призная наистина съм уплашен от не нахалството а НАГЛОСТТА на политическата ни класа.Не мога да повярвам,че тези дето 27 г.крадоха а ние търпеливо чакахме нещо хубаво да се случи в БЪЛГАРИЯ,което би спряло децата ни да бягат като от огън от ТУК,което да не поставя в такова унизително положение нашите майки и сега нахално ни обещават да не дадат от НАШИТЕ пари ДА ДАДАТ НА НАРОДА НИ НЕЩИЧКО,ТРОХИ ЗА
127
3
 
25
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Аре бе? Честно ли мислиш че 30 евро за * за успех 3,50 беше грешка?? Боко изненадваш ме положително. Сега ако кажеш и че 2 млрд за стелиопор са грешка те признавам че си се сдобил с 3та мозъчна клетка
126
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На една карта на България след Берлинския конгрес през 1878 г. се вижда ясно България и Източна Румелия , едната част не пренадлежи на нас винаги сме били различни каквито и Хипотези да има
125
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От България на селяните предлагахме наш кадър Киро Кофражиста - най-интелигентен, най-умен и най-знаещ в селото с главно С.
124
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази Пръмова затвори 4 блока на АЕЦ Козлодуй, а тиквата се вайка за едни спрени евро пари. Защо ББ не каза, че Пръмова не става за зелев кочан преди да я назначи за министър. Тиквата и шайката му от ГЕРП се интересуват само от крадене и реагират само като им се засегне интересът. ББ и ГЕРП са пълна излагация и пародия.
123
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко в тая Държва е грешка , грешна Държава - ''сглобена''
122
0
 
45
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
От теб по-голяма грешка няма !!!
121
1
 
33
 
! Отговори
Дипломата-Ментe преди 7 години
Те ГРЕШКИТЕ станаха много вече , къде скриха Калина с Дипломата-Менте от Берлинския университет
120
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опитах се да му преброя грешките на този но се оказаха толкова много, че накрая в съзнанието ми остана само една - той е най-голямата грешка ! А това ме наведе на мисълта да не правим и ние отново грешка с него !
119
1
 
35
 
! Отговори
Асен преди 7 години
Този неразбрли , че най голямата грешка е самият той!
118
0
 
31
 
! Отговори
До 137 преди 7 години
То в България за да си управител на каквото и да е не ти трябва да си нито умен, нито интелигентен....трябва само да си добър ***
117
0
 
22
 
! Отговори
1 преди 7 години
Бойко,бъди честен,ине говори глупости.Всички знаем че това е нарочна грешка.
116
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв комунизъм ви друса! Всички са един дол дренки! Лъжат и крадат като за последно! Нито от Бог се страхуват, нито от хората.Разрухата в образованието започнаха "комунистите" Станишев, Вълчев и Орешарски и окончателно го погребаха "антикомунистите" Борисов, Дамянова и Кунева... Новият закон е убийствен за общественото образование. Кунева е маша. Тя беше назначена за виновна и вероятно ще бъде обезщетена с пост в ЕС.
115
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извинявайте ама, как се казваше на това когато една грешка говори какви грешки е направил ? Деменция ли беше или анахронизъм ?
114
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги съм се питал, що за човек трябва да си, наближаващ 60, да лъжеш и лъжеш и лъжеш до безкрай, да крадеш от всичко и всеки, да се обграждаш от безлични и коноктюрни типове, да продаваш и предлагаш държавата и народа си на всеки който е пожелал да ги ***, краде и ограбва? Болен човек трябва да е защото му липсва едно човешко качество като Достойнството. Колко е набутал по сметките си, около 13 милиарда, всичко му плаща, а едно евро не може да похарчи като нормален човек без 20на гавази.