Генералски поход към парламента

Защо генералите да не участват в политиката, попита Константин Попов
19 фев 2017 14:00, Красимир Ангелов
102
Генералски поход към парламента
Снимка: Булфото

След като генерал Румен Радев стана президент на България, още един генерал се е запътил към голямата политика. Доскорошният началник на отбраната Константин Попов става водач на листата на ГЕРБ в Пловдив-област.

Той напусна армията в началото на декември след избора на Румен Радев, а официалният му мотив бе да даде възможност на новия президент да избере нов човек, с когото да работи. Сега обаче Константин Попов гледа към депутатските банки.

Той има 37 години военен опит и също е летец, като е ръководител на ВВС преди Радев.

"Моето решение за напускане на въоръжените сили е чисто етично. С генерал Радев сме работили отлично", заяви Константин Попов в предаването "Събуди се" по Нова телевизия. Той бе категоричен, че неговият бивш колега и настоящ президент е спечелил изборите честно и почтено и "това е прекрасно".

"Моето участие в политиката не е заради генерал Радев. Това са различни събития в различно време, в различно пространство", категоричен бе той. И отбеляза, че и в другите листи също ще има генерали.

"Защо всъщност генералите да не участват в политиката? Нима не са достатъчно подготвени? Нима нямат отношение към държавата си", попита Попов. Той призна, че често се е разочаровал от политиците като военен.

По думите на Константин Попов той е имал оферти и от други партии за участие в изборите, но единствено от ГЕРБ е имало реално предложение. "Не смятам да ставам професионален политик за дълъг период от време", посочи още бившият началник на отбраната и добави, че е част от гражданската квота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха,ха,ха.Сега всички се втурнаха да вкарват генерали в политиката.Мисля,че един ни е достатъчен и той си е на мястото.В парламента трябва да влязат професори,юристи,икономисти,може и спортисти и артисти>Ама май пак ще се "радваме" на бат Сали и компания,да не дава господ.
31
4
 
6
 
! Отговори
До 29 преди 7 години
На тази държава са и нужни и генерали и войници,и професори и икономисти и лекари и работници.Нужни са и специалисти във всяка област.За да вървим напред.Нужни са и политици като Левски,които да пресмятат всяка похарчена стотинка ,а не да се разхождат до Занзибар,г.з път да им види,да се возят в бронирани джипове за милиони,да харчат безконтролно,да си осребряват нашия глас,да теглят милиарди и да не дават отчет за какво ги харчат.Такива политици не ни трябват.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерал, който командва 3-4 самолета е бутафорен генерал.
29
2
 
3
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Е пичове каво чакате още давайте да се кандидатираме и ние. Етично е мисля до сега съм работил честно и почтенно :D всички в парламента моля!
28
12
 
2
 
! Отговори
Кюлчев преди 7 години
От всички генерали, Радев бе най големия ватняк и затова бе избран от бесепето.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааааа,не смята дълго да остане в политиката,само да примами наивните хорица да гласуват за него и после ще се откаже в полза на Цуцка,МуцкаДесито,Лилето или друга калинка.
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тази армия и един генерал е много
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
еми ф герп като видеха че с баба (майка) на нацията нема да стане решиха да пробват с войниче.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А икономистите и юристите да стават генерали, а ИТ-то овчари. Да живее образованието ха-ха-ха.
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ беше и генерал и доктор но много некадърен.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижда се отношението на генерала към държавата отдето му предложили първо там се запътил, егати селяка. Няма възгледи идеи, морал, нищо но имал отношение към държавата.
21
4
 
15
 
! Отговори
най тъпия генерал преди 7 години
Боко Тиквата е единствения генерал милиционер.Най тъ пия мин председател стана генерал без образование а само с школата в Симеоново но тя не дава магистърска степен
20
5
 
5
 
! Отговори
за атакиста преди 7 години
Вий ''патриотите'' сте много зле все чакате някой да дойде я военните, я руснаците я извънземните я някой друг. Чакайте си не пречите никому ама си помислете какви патроити сте или едни обикновени чакащи.
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВасилевОчаквам генералите да направят така, че да защитят честта на пагона ....- - - -Ако е така както казваш, то тогава още 1989 г. същите тия трябваше да поведат войската срещу народа си или да се самоубият !!! Ти да чу или видя един от тия да направи това ???? За какъв пагон ни говориш , за каква чест ?????
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тази държава Генерали НЯМА !!! Има службогонци за по-висока пенсия и заплата, нищо друго ! А нахалството им стига до там че за да постигнат целта си / ако пенсията им е по-ниска/ се натягат за "политици" ????
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерали без армия. Боже, пази България!
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така полека-лека нещата си идват на мястото генералите в политиката, а парламета в трудови войски ! Все пак някой трябва и да служи ха-ха-ха и на тоя сме му плащали обучението за да е генералР а той бяга от отговорността си и задължението към хората които е поел моля ве се не ме карайте да сес смея гробаджийска им работа.
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прибрал е 200 хиляди лева при запас и сега е лаком за още.
14
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
много вожд малко индианец генерали и професори на килограм
13
3
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Ами защото има разделение на властите, другарю генерал!Ти както и твоето другарче Борисов трябва да го знаете това.Другарят генерал Бойко Борисов навремето отказа да си хвърли червената партийна книжка на член на БКП и се наложи да го уволнят.Сега и тебе трябва да те уволнят.