Румен Радев и синдикатите в едно: БВП расте, а заплатите не!

Хората искат постиженията да се отразят и на джоба им
Обновена: 28 фев 2017 07:15 | 27 фев 2017 19:40, Камелия Цветанова
99
Румен Радев и синдикатите в едно: БВП расте, а заплатите не!
Снимка: Прессекретариат на президента

Българското общество очаква отчетените постижения на макроикономическо ниво през последните години да доведат и до промени, които да гарантират възможностите за личностно развитие, право на труд и достойно заплащане.

Това заяви държавният глава Румен Радев на среща на "Дондуков" 2 с лидера на КНСБ Пламен Димитров.

Още по темата

Румен Радев потвърди готовността на президентската институция да сътрудничи с българските синдикати при разрешаването на важните социални и икономически въпроси, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Нарастването на заплатите в България изостава от ръста на БВП и е необходимо догонващо увеличаване на доходите, които да стимулират потреблението и икономическия ръст, беше подчертано на срещата. 

Представителите на КНСБ представиха пред държавния глава позициите на синдикалната организация и предложенията си за реформи в областта на енергетиката, транспортната инфраструктура и образованието и призоваха за активно участие на президентската институция при обсъждането и намирането на устойчиви решения на тези въпроси.

Обща беше позицията, че енергийната политика на България трябва да зависи единствено от националните цели и приоритети, като се набележат мерки за стабилното развитие на сектора и за подпомагане на енергийно бедните семейства.
 
Преодоляването на демографската криза в България и постигането на равнопоставеност при заплащането на труда между мъжете и жените, също бяха сред акцентите на срещата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
21
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
Доходите в България изпреварват БВП , но за определени позиции - Политици и Държавни Служители . Така се отваря голяма разлика между Работниците които създават БВП и Държавниците които го използват .
15
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12ПАК ЗАБЛУЖДАВАШ НАРОДА....***-ПОЛИТИК ,НИМА СИ МИСЛИШ ЧЕ ЛЪЖИТЕ ВИ ВИНАГИ ЩЕ ВЪРВЯТ ? ПОСЛЕДНИТЕ СТАТИСТИКИ ГОВОРЯТ ,ЧЕ ФРАНЦИЯ ,ДАНИЯ СА С МНОГО ПО-НИСКА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ НА ТРУДА ОТ БЪЛГАРИЯ, НО ТАМ НАРОДИТЕ СА ДОСТА ПО-БОГАТИ. ТАЯ ДЪВКА НА АЛЧНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ Я ИЗХВЪРЛЕТЕ ИЛИ Я РАЗДАВАЙТЕ ПО ГЕТАТА....ОТ КЪДЕ ТОГАВА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ И БИЗНЕСМЕНИ НАТРУПАХА МИЛИОНИ КАТО НЯМАМЕ ИКОНОМИКА ?
14
2
 
32
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
Как държавата да не определя заплатите? Тези 460 лева минимална заплата, нали е решение на правителството. А защо не и 1000 лева?
13
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я кажете, Киро Домуса на колко е фиксирал заплатите в Пещера?
12
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринаЕ ДРУГАРЮ ОТНОВО ЛЪЖЕШ....ЗАЩОТО КОМУНИСТИТЕ ПЪРВИ ЗАПОЧНАХА ТОЗИ ГЕНОЦИД НАД НАРОДА СИ И БОЙКО ПОНЕЖЕ СИ Е ОТ ТЯХНОТО КОТИЛО ПРОДЪЛЖИ ДА НАКАЗВА НАРОДА ...ТОВА Е МАНТАЛИТЕТА НА КОМУНИСТИТЕ-ТЕ СА ВЕЧНО ГЛАДНИ И НЕНАСИТНИ И ЗА НАРОДА НЕ ОСТАВА..... ТЯХНИТЕ УСТИ СА КАТО НА АКУЛИ ,НЯМАТ НАПЪЛВАНЕ....
11
39
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Научете се че държавата не определя заплатата ви загубеняци.
10
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7А трябва точно заплатите на политиците да зависят от ръста на икономиката ,защото лично те са отговорни ако има ръст или ако няма. Не може леля Пена дето работи по 12 часа да взема 400 лева ,защото нямало ръст на икономиката и защото производителността на труда ни била ниска. Ама такива лъжии.....
9
0
 
51
 
! Отговори
я па тия преди 7 години
Я че ние и синдикати ли сме имали , а ние да не знаем ! Та същите колко правителства събориха със стачки да защитиват работещите българи че не се сещам ? А всички "управници" от прехода та до днес могат ли да ни кажат следното- Как става този фокус че всички наши съседи всички, ни изпремарват по доходи включително Косово, Албания, Македония които не са в ЕС и на какво се дължи това ?
8
7
 
40
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Това е така от началото на гербаво време, но бб хич не го е еня, матрияла е *** като него. Доходите за двата му непълни мандата не мръднаха, мин осигурителен праг 460 лева, 230 евро!?! В англия бояджията ги изкарва на ден, и тук боядисва и там биядисва. Разликата е че тукашния капиталист на 10 работника иска 1 с класа, а в германия на 100 работника ! Щото тук синдикати няма от 25 г, ще има частни истински а не полудържавни симуланти
7
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РАСТАТ БЕ КАК ДА НЕ РАСТАТ. НО ТЕЗИ НА ПОЛИТИЦИТЕ И НА ДЕПУТАТИТЕ И ТОЧНО ТЕ С ОГРОМНИТЕ СИ ЗАПЛАТИ ВДИГАТ СРЕДНАТА ЗАПЛАТА У НАС С КОЯТО СЕ БИЯТ В ГЪРДИТЕ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ,КОИТО СА НА ВЛАСТ. ЗАПЛАТИТЕ ОБАЧЕ НА 70% ОТ БЪЛГАРИТЕ СА МИЗЕРНО НИСКИ. РАБОТИШ ПО 10-12 ЧАСА ЗА ПО 500-600 ЛЕВА. И АЗ ПИТАМ ЗАЩО ЗАПЛАТИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ ТАКА СИ ГИ НАГЛАСИХА ЗАКОНИТЕ ,ЧЕ ТЯХНИТЕ ЗАПЛАТИ НЕ ЗАВИСЯТ ОТ ИКОНОМИКАТА А СТАНЕ ЛИ ВЪПРОС ЗА НАРОДА ВЕДНАГА:НЕ МОГАТ ДА РАСТАТ ПО-БЪРЗО ЗАЩОТО ЗАВИСЯТ ОТ ИКОНОМИКАТА
6
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Синдикатите флиртуваха с предишното правителство,вместо да защитават интересите на хората,а сега просто правят констатации на това,което всички знаем.Искаме от тях реални действия,а не само приказки.
5
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственото решение е, да хванат за гушата всички чорбаджии и да изстискат от тяб заплати минимум 1500 лева, за най-ниските позиции. Който не иска да се разделя с джипа и любовниците, закриване на фирмата и изплащане на обезщетения на работниците от неговия джоб. Нещо неясно?
4
1
 
48
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Днешните българи в БГ не стават за капиталисти.Чорбаджии-изедници са.
3
29
 
17
 
! Отговори
До Радев преди 7 години
Нинова яко разпорежда на Радев какво да говори и с кого.
2
3
 
26
 
! Отговори
НеВсичко,коетоХвърчи преди 7 години
се яде, казва народът. И пита:А пенсиите, г-н Президент?
1
15
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами това е защото пуделчето Боко обеще на Мама Меркел да сме послушни и да работим без пари. За едното потупване по рамото и малко захарче ... понякога.