Стив Ханке: Премахването на валутния борд ще е грешка!

Това ще е отказ от суверенитет, заяви той пред Bloomberg TV Bulgaria
6 мар 2017 13:52, Екип на Bloomberg
83

Премахването на валутния борд би било загуба на време и огромна грешка. Валутният борд дава на България голям престиж, защото е единствената сфера на действие на правителството, която не е опорочена. Това коментира проф. Стив Ханке в предаването Boom&Bust на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Владимир Сиркаров и Кузман Илиев.

Още по темата

Суверенитетът на България бива поддържан от валутния борд. Ако той бъде премахнат, това означава, че България се отказва от суверенитета си, което е погрешният път, по който можете поемете страната, на фона на настоящата политическа обстановка, смята икономистът.

По думите му никой не знае какво ще се случи с еврозоната особено предвид задаващите се избори във Франция. "Възможно е да станем свидетели на още вълнения подобно на Brexit за излизане от еврозоната", предупреди проф. Ханке. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Премахването на в. борд е мерак на тия дето искат да повторят грабежа на банките 96-97 година! Както се видя във времето наказани няма, защо да не го повторят удара!! Ей го на пресния случай КТБ, някой да е вкаран в затвора за 4,5 милиарда супер грабеж?! Дори при наличието на борд !! Искров отдавна трябваше да търка наровете в Ц. Затвор! Да не споменаваме Василев дето сърбите не го дават просто защото реално нашето правосъдие не го ще! Да не се разприказва де.....
46
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За улеснение на рубладжиите, Българският лев трябва да се фиксира към рублата.
45
0
 
7
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Общо взето нашите така наречени политици е крайно време да започнат да мислят със собствените си глави. Поне в този момент където е видно ,че ЕС е на кръстопът да не клатят лодката която и без това тече,а после когато стане ясно кой на каква скорост на къде ще хваща пак много внимателно да предприемат необходимия ход какъвто и да е той лошото е ,че всеки път сметката я плащат едни и същи.
44
2
 
8
 
! Отговори
Циник до 50 преди 7 години
...мда....и самун леб ке е 5 000 лв.Напълно постижимо!
43
1
 
9
 
! Отговори
Не ЕС Приятен преди 7 години
Статия,коментар на Стив Ханке-145 думи, публикувана 13:52.Статия, коментар на Хърсев - 251 думи, публикувана 9:30 (още стои в основното каре).Костов-неизмерим.Хампарцумян - неизказваем.Кой подкрепя ДАЛАВЕРАТА?
42
3
 
10
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Това единствения начин другарката Нинова гласена за министър председател да направи пенсиите примерно 100000лв.Мисия абсолютно постижима за хора от нейния калибър,другаря Гечев , натрупа опит покрай другаря Виденов
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
играе се покер и на масата е заложен валутният борд
40
5
 
7
 
! Отговори
Циник до баба Гошка преди 7 години
Мани го тоя салаткоракиен експерт.Ако махнат борда - и куцо, и сакато ке избяга!
39
4
 
11
 
! Отговори
Баба Гошка преди 7 години
До Анонимен 45Искам да обясниш как ще задържиш един немалък процент квалифицирани хора, които в момента стоят в България, защото ги устройва настоящият курс на евро-лев и им осигурява стандарта, който заслужават. При премахване на борда този им стандарт ще отиде на кино и няма да има никакъв смисъл да стоят тук, понеже везните в полза на емиграция към някоя западна държава ще се наклонят още повече. Телени мрежи ли ще опънеш?!
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
социалистите харчат много. борда е ''усмирителната риза '' точно за тях
37
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука има хора които дори знаят, че силна валута и слаба икономика е изключително неизгодна комбинация. Имаме нужда от по-слаб лев за да привлечем инвестиции и потенциални купувачи. Кой сега ще обясни на блеещото стадо от *** защо неможе да стане това докато сме с борда? Неграмотните ганьопитеци да спрат да се тупст в гърдите и да врещат *** и да фанат да се образоват малко!
36
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** мaхaт бордa, обирaт бaнките, долaрa удря рекорд от 5000 леФчетa и кефa е пълен хaхaхa, хлебa ще е СAМО 10 бонa кaкъв е проблемa aйде ррррр стaдото зa новa пострижкaaaaa
35
1
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 7 години
Умни сте всички, населението бяга от тука като сирийци от Сирия... нооо имате стабилна валута със почти нулева икономика, бравооо Стив Хайнке ще ви оправи икономиката. Как сте със затварянето на реакторите и брането на ягоди в Албания ли ходехте да берете ?
34
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мaхнете го тоя пуст борд бе руски недоносчетa, мaхнете го и нa следвaщия хубaв ден Долaрa стaвa 5 кинтa, след още един- 10 тaркa и тaкa, кaто в рaшaтa ви мaмaшa 150 рублях зa едно Долaрче нa черно( въпреки " официaлния курс") хaхaхa
33
3
 
27
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Това май е единствения човек от запада, който е направил нещо добро за татковината ни ! Спомняме си хиперинфлацията от 95/96г. ... в началото на месеца със заплатата човек можеше да си купи костюм, в края риза ... валутния борд стабилизира нещата, така че е добре да слушаме Ханке, не нашите мошеници ! Плаващия курс на лева би дал възможност на финансовите спекуланти да се развихрят, а знаем че за това сме дъ бест!
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
с такива управници борда ен трябва да се бута.
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това което сам си направиш цял свят не мое ти направи
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКак български златен лев като бг златото отива на концесия без пари в Канада
29
2
 
7
 
! Отговори
до 25 преди 7 години
*** си ти, цял свят го прави, само *** най-умен и най-стриктен, а какво ще стане ако си купиш 1000 йени, но когато си ги купуваш на следвашия ден със тия йени може да си купиш една дъвка ще ги вреш в *** си ? Японците непрекъснато изнасят инфлация не за да улеснят износа, а за да си изнесат инфлацията. А ТЯ отива при такива стриктни като ***. САЩ го правят чрез петродолара да речем.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щом иван .иска да се махне валутния борд значи трябва да стой защото ще си обърне доларите ограбени .......