Как ще ги стигнем румънците? 21 век е, а винетките ни хартиени

Според Герджиков някой печели от това да няма електронни
11 мар 2017 17:14,
109
Как ще ги стигнем румънците? 21 век е, а винетките ни хартиени
Снимка: Министерски съвет

Премиерът Огнян Герджиков разкритикува факта, че в България винетките все още са на хартия. Той даде да се разбере, че това е една от причините за задръстванията на "Дунав мост" и обясни, че в това отношение изоставаме значително от румънците.

Служебният министър председател посети района и се срещна с директора на Гранична полиция в Русе комисар Димитър Чорбаджиев и с началника на митницата в града Венцислав Халаджов.

След разговорите с двамата Герджиков обясни, че един от проблемите на ГКПП  "Дунав мост" е продажбата на винетки при влизане на територията на България, с което се затруднява пропускателната способност на пункта.

Още по темата
Премиерът обяви и  че в това отношение изоставаме от румънците, които имат електронни винетки и с тях всичко става много по-бързо и е много по-модерно.

"Докато при нас някой държи непременно да бъдат хартиени винетки, вероятно, защото печели от това. На този въпрос ще търсим решение, защото е срамота в 21-и век да изоставаме от тези модерни технологии", каза служебният премиер, цитиран от БТА.

До края на годината ще се облекчи пропускателната способност на ГКПП "Дунав мост" от българска страна, стана ясно още след срещите в Русе.

Шефът на митницата в Русе Халаджов обясни, че до края на годината трябва да мине обществената поръчка и да бъде отворена зона "Изток" на ГКПП "Дунав мост", която към момента не функционира. Стойността за привеждането й в съвременен вид е малко повече от 1 млн. лева, като парите са осигурени.

Герджиков обясни, че има проблеми с граничния пункт, които са решими. Той е помолил да му бъдат представени в писмен вид, защото "планираме в края на този месец или в началото на другия с част от кабинета на Румъния и с българския кабинет да се съберем на кораб и да поставим за решаване проблемите между двете държави".

Един от тях е и продажбата на винетките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами щом не ви харесваше татовото време ето ви мутренското. В него има вминетки гражданско селски отговорности акциз на горивата е не ви ли харесва? По татово реме за автомобил се плащаше само годишният данък в съвета минаваш на преглед задължително в КАТ и тръгваш да опознаеш родината за да я обикнеш. Бензина струваше 70 ст. Зареждах ладата 1600 и бях свободен да обикалям родината. Да обаче това на някои другари не им харесваше. Не им харесваше да ходят на море с карта за две седмици за 24 лв.
64
1
 
19
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
Данъци и винетки на автомобил - над 200 лева на година!Акцизите на горивата не ги смятаме.В Унгария има винетки(електронни) само за магистралите, цената за 10 дневна е колкото нашата седмична.Ще намеря комунистите(не БСП!!!) в бюлетината и ще гласувам за тях!
63
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търся предно стъкло за Голфа - старото е остъргано от смяна на винетки и други подобни
62
6
 
20
 
! Отговори
66 преди 7 години
АКО БОЙКО ПАК НИ УПРАВЛЯВА ДЪЛГЪТ ЩЕ СТАНЕ 24МИЛЯРДА И ЩЕ НИ МИНАТ И ПОЛУВИНАТА АФРИКАНСКИ СТРАНИ . ПРИ НЕГО Е САМО ЕДНА *** И ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ
61
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И отрязък от Винетка, и касова бележка!
60
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Влезте просто в Google street view/google maps и разгледайте коя да е от столиците на съседните държави. И Букурещ е много по-чист и уреден, поддържан, и Белград, и Анкара и Атина. Може би само Скопие е на нашето ниво, но като цяло и столицата и държавата като цяло ни е неподдържана и ***. Навън кал, мръсотия, криви или липсващи тротоари,дупки по пътищата, липсващи или изпочупени спирки, сгради с изпопадала мазилка и влага. Държавата е запусната като след война. Да не забравите да гласувате:)
59
3
 
17
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Я стига!Та ние живеем по-добре от гърците например! / Благодарим на Бойко Борисов, Росен Плевналиев .... като .... на ГЕРБ де /. Колко пъти ни предупреждава Председателя на ГЕРБ: внимавайте, да не стане като в Гърция.П.П.По-добре сме наистина: Само един пример - посочете ми 1 / ЕДИН / грък да си е купил вила в .. Камен бряг например! А Стефан Софиянски имаааа. А мога да посоче ЕДИН българин с вила в Гърция - Росен Плевналиев. Та: Росен живее по-добре от гърците!А ние?
58
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И от винетките и от стикерите за гражданска печели червения депутат Петър Кънев той ги печата
57
2
 
3
 
! Отговори
... преди 7 години
До браво на ГерджиковЕми като е електронна нали тея хора там ще са безработни :)
56
0
 
6
 
! Отговори
... преди 7 години
БАЗИК ии това ни е най-големия ПРОБЛЕМ ?! Аз пък бих казал че като изляза на терасата виждам *** !!! И къде сме българите
55
0
 
19
 
! Отговори
браво на Герджиков преди 7 години
Според Герджиков някой печели от това да няма електронни.....всичко е лапачка,комисионни,обществини поръчки,точене на пари,как може годишната винетка в Румъния да е електронна и да е няма 60 лв а тука е близо 100 лева и хартиена ,и дупки бол по пътищата.
54
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срамота е да не можеш да си намериш работа от "работещи" пенсионери. Всички места са заети я от "много кадърни" памперси, я от пенсионирани льотчици, миньори и шапкари.
53
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ИТАЛИЯ ЗА 25г. ОСЕМ МИН. ПРЕДСЕДАТЕЛИ СА БИЛИ РАЗСЛЕДВАНИ ИЛИ СА В ЗАТВОРА.В РУМЪНИЯ СЪЩО.ИСКАМ И ТУК. ГЕРБАРИТЕ НЯМА ДА СЕ ИЗМЪКНАТ .
52
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип слабо ме вълнуват 21-век "модерните технологии", румънците и дали винетките са от хартия. Интересува ме единствено защо пътищата са като лунна повърхност при наличието на данъци и винетки.
51
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо решиха, че като е 21 век, винетките не трябва да са от хартия. Ами по същата логика спрете и печата на хартия А4 и премахнете хартиените вестници.
50
1
 
6
 
! Отговори
приказки за лека нощ преди 7 години
SWEET DREAMSха ха В другия ви живот...може
49
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз предлагам махане на винетките. Да няма нито електронни и инто хартиени докато не се ремонтират пътищата.
48
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
KAK SHE GI STIGNEM ROM- MANZITE MNOGO PROSTO RAZVAJDAME POVECE KUCETA I POSLE GI NATIRVAME PO ULIZITE TA CAK I NA MAGISTRALITE DA IZLEZNAT
47
1
 
12
 
! Отговори
Баба Кута преди 7 години
Хартиени винетки като кратуните на някои управници.Нали някой трябва да *** и от това?
46
0
 
14
 
! Отговори
до 52 преди 7 години
На румънския сайт за винетки има и меню на български. Не се цепи неподготвен!