Нинова пред Ройтерс: Твърдо "за" ЕС, но срещу санкциите за Русия

България плаща висока цена за тях, заяви лидерът на БСП
17 мар 2017 19:30, Елка Василева
189
Нинова пред Ройтерс: Твърдо "за" ЕС, но срещу санкциите за Русия
Корнелия Нинова. Снимка: Reuters

Санкциите на ЕС срещу Русия вредят на България, която трябва да подобри отношенията си с Москва и да защитава интересите си в 28-членния съюз, заявява в интервю за Ройтерс лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Социалистите на Нинова искат по-голяма роля на държавата в икономиката, както и по-тесни връзки с Москва, за разлика от платформата на ГЕРБ за задълбочаване на отношенията с Брюксел и продължаване на политика на пазарна икономика, отбелязва Ройтерс.

"БСП е против удължаването на санкциите срещу Русия, защото те вредят на българския национален интерес - българската икономика, земеделие, туризъм. Понасяме загуби от тези санкции", заявява Нинова.

"Ние сме твърдо "за" европейското членство и бъдеще на България. Очакваме обаче същото към България. Не приемаме двойни стандарти, Европа на две скорости и различно отношение", казва лидерът на БСП.

Партията на Нинова планира да създаде държавен фонд от 500 милиона лева за поощряване на индустрията и повишаване на доходите в най-бедната страна от ЕС.

БСП обещава да увеличи пенсиите средно с по 20-30 процента. Тези планове ще се финансират от икономически растеж и, по думите на Нинова, "драстична борба срещу паралелната държава", която според нея лишава данъкоплатците от около 10 милиарда лева годишно, отбелязва агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз го чакам за кафе тои на дружба пил е аман
132
2
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
До "Фронто" Грешиш, санкциите са за търговия с определени групи стоки, износ на технологии, финансови операции, а не само забрана за влизане в ЕС на граждани на Русия от изготвен в Брюксел списък. А Русия наложи ответни санкции за внос на земеделска продукция.
131
1
 
3
 
! Отговори
Фронто преди 1 година
*Санкцийте* са 'черен печат' на 150 особи. Нали е така,или греша? 150 не са държавата, защото забраната не е към позиций,а към лица.Значи- частни лица. Каква им е на тях Нинова? Роднина, адвокат ... ?
130
4
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
До 151: Е, в това е разликата между социалната и гербаджийската политика. Гербаджиите намериха два милиарда за саниране (и ще ги дадат на избрани от тях фирми) но 20-30% увеличение на пенсиите им се виждат много.
129
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
приказки на ангро - 20-30% увеличение на пенсиите!! от 20 до 30 има 10 пункта, които са непосилни за българските финанси за четири години, а в период от 15 години 30% увеличение на пенсиите е реален и за сегашните ни темпове на развитие! начи надай се пенсионерю, ако сега си на 70 и зимаш 300 като станеш на 85 ше ... бог да ве и на помощ, шот сте стари и болни за други по екстремни начини!
128
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българи гласувайте за българи с бюлетина № 14 , а не за крадците на България!
127
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разумните българи се надявам,че са разбрали,че разлика между Корнито и Борисов няма !Те са от едно и също котило и са така възпитани,чипът им е сбъркан.Те са толкова алчни и не виждат по-далеч от носа си,не виждат как 27г.България обезлюдява ежедне-вно,заради тяхните партии и лисицата Доган,разбира се,който е винаги до крадците ! Тези две партии ограбиха България и каква промяна може да донесе тая лакомия,която още на 28 г. става милионерка,може ли да очаквате да разбере бедните? и тримата са ми
126
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 140
Ако има държави на които трябва да се наложат санкции - това са Русия и Турция . Нима не виждате ,че тяхните мераци и апетити към всички държави са неизмерни. Единият иска да става султан на света ,другият да бъде цар на света. Страшно съм възмутена от тяхното нахалство и от това как надъхват народите си да бъдат алчни ,да мечтаят не за мир на планетата а за момента когато ТЕ ще са властващи над света.
125
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
понасяме загуби от санкциите на путин срещу ЕС!
124
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тези говорят за чест и достойнство! На Орлов мост се целуваха с турците,сега ще ни бранят от тях, 27 държави в ЕС гласуват за санкции срещу Русия- те ще гласуват вето!
123
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП е партия ориенталска,
с ръководство неандерталско,
там на турски се говори,
и на ромски се спори.
В Путин се кълнат,
че държавата ще оберат!
122
10
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
До 136: Паралелната държава е ГЕРБ на бат' ти Бойко. Програмата за саниране е корупционна схема за милиони с която се бърка в джоба на данъкоплатците. В България когато 10% от фирмите печелят 80% от държавните поръчки е ясно, че някой прибира комисионна.
121
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДО смях в залата

ТИ НЕ СИ ОТ ТЕЗИ, КОИТО СА ЧЕЛИ. ЩОТО САНКЦИИТЕ НЕ СА САМО СРЕЩУ ЛИЧНОСТИ, А СА ФИНАСНСОВО-КРЕДИТНИ, ИНВЕСТИЦИОННИ, ТЕХНОЛОГИЧНИ.
120
0
 
2
 
! Отговори
Нане Марсианецо преди 1 година
До Анонимен 138

Яз веке не пробирам, откак минах през две мечки от Белица и през ламята Спаска. Ама па келепир - мечките мед ми носат, а ламята ми носи златни ябълки. Моо и тука да има келепирец..
119
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нане Марсианецо

Аз не мога. Като я видя и ми омеква веднага.
118
5
 
7
 
! Отговори
Нане Марсианецо преди 1 година
Твърдо срещу КУрнелия Нинова. Много дълго, много дебело и много твърдо.
117
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ало, како, ами нали ти и твоите другари- комунисти сте паралелната държава? Как ще се бориш? Много си нагла. Кажи кой им даде милионите на тези хора? Ами нали това са хора от твоето котило? Не дай си боже да спечелите, веднага ще забравиш какви ги дрънкаш сега.
116
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Курнела не е прочела какви са санкциите, но е против. Неадекватна колхозничка.
115
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таз млада приватизаторка няма ли да спре да се изказва неподготвена? Нека най-напред да каже откъде взе милионите и защо не ги връща. Толкова е противна, че като я видя по телевизията и веднага превключвам. Дано комунистите никога не са доближат до властта, че иначе тежко ни горко. Започваме старата песен на нов глас. А пък Кънчо и Сънчо продължават да манипулират хората, че БСП и ГЕРБ са с равни шансове за властта. Да, ама не! Те са платени манипулатори-милионери.
114
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лустрация на комунистите в управлението - както направиха румънците през 2012г. Всяка държава друсана от комунисти, колкото по-бързо се отърве от тях, по-бързо се съвзема. Само в българия нашите се окопаха във власта и сега сме най-бедната държава в ЕС! Всичко се краде, а чуждите инвеститори не идват, защото ги рекетират тук.