Ердоган към България: Организирайте честни избори!

Турция не се намесвала във вътрешните работи на други страни
Обновена: 23 мар 2017 16:23 | 23 мар 2017 16:23, Елка Василева
258
Ердоган към България: Организирайте честни избори!
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган отхвърли твърденията, че неговата страна се намесва във вътрешните работи на други държави.

"Турция винаги е зачитала териториалната цялост и суверенитета на всички държави", каза Ердоган и в същото време призова България да осигури всички условия за провеждане на честни и прозрачни избори на 26 март, за да може всички нейни граждани да упражнят своя вот в обстановка на спокойствие и сигурност.

"В неделя, на 26 март в България ще се проведат парламентарни избори, но научаваме, че там се правят опити да се попречи на сънародниците ни, нашите братя от турски произход с български паспорти, да упражнят свободно и демократично правото си на вот. Правят се опити за натиск върху тях. Това много дълбоко ни обезпокои", каза Ердоган.

Още по темата

"Може ли да се приеме такова нещо за нормално? От една страна, България твърди, че защитава европейските ценности като европейска държава, но от друга страна - ще упражняваш натиск върху хората от турски произход, за да не гласуват според своите предпочитания. Кое тук е европейското (отношение)", попита турският президент, цитиран от БТА.
   
Ердоган посочи още, че Турция не се намесва в политиката на други държави, но в същото време е нейно право да защитава демократичните права и свободи на сънародниците в съответната държава.
   
Турският президент направи това изявление на среща с представители на изселнически общности от България и балканските страни, която се състоя в Анкара с участието на повече от 3000 души. Това бе петата заключителна среща от поредица по инициатива на турското министерство на труда и социалните грижи с представители на изселнически организации от България и балканските страни в Турция.
   
На тези срещи се обсъдиха въпроси, свързани с изселниците, касаещи социалните им права, осигуряването на работа, здравни осигуровки, както и въпросът за лицензирането в Турция на дипломите на турските студенти, които учат в чужбина.
   
Решено бе граждани от турски произход да могат да получават разрешителни за местоживеене и работа в Турция за срок от 5 години, за да може да кандидатстват веднага след това автоматично за получаване на турско гражданство.

Решено бе също онези изселници, които имат роднини от първа степен в България, нуждаещи се от здравни грижи, да могат да получат срещу минимална здравна вноска медицинска помощ в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
8
 
! Отговори
ербъс 11 преди 7 години
Абе този няма ли кой да го прибере в лудницата?Кога ще си затвори плювалника? Играе го нещо като Хитлер в турска версия, ама Хитлер е завладявал а този само руптае ли руптае и нищо не прави.Аз сериозно съм обезпокоен за здравето на Ердоган къде са турските психиатри да му окажат психиатрична помощ.Лудите-в лудницата, а този не е от нормалните и лошото е че не си пие хапчетата.
57
0
 
3
 
! Отговори
Луда работа! преди 7 години
общо взето за да влезе един депутат в парламента у нас са необходими около 30000 гласа. Вече писаха, че от турция са заявени около 60000 гласоподаватели. Следователно, турските гласоподаватели могат да повлияят едва за 2 (двама) депутати.Отново у БГ-то всичката пара в свиpкaта. То крясъци, то плакати, то блокади, то "патриоти", ум да ти зайде! И всичката тази врява за евентуално двама депутати!Смешни стават мало и голямо!
56
3
 
5
 
! Отговори
диктатор ЕРДОГАН преди 7 години
Тоя диктатор да не дава урок на България,техния реферандум няма да е честен и прозрачен.Има сигнали още че оказвали натиск на държавните офицери да снимат с смартфона докато упражнят вота си.Ето това е режима на диктатора Ердоган.Дано до референадума да умре и света да се успокой
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-големият диктатор султан Ердоган тръгнал да ми говори за демокрация и да ни поучава. Същият който нарича Европа "фашистка".
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Решено бе също онези изселници, които имат роднини от първа степен в България, нуждаещи се от здравни грижи, да могат да получат срещу минимална здравна вноска медицинска помощ в Турция."ЗА БРАТЯТА МИ ТУРЦИ В БЪЛГАРИЯ: Колеги "минималната" здравна вноска е 35 лири месечно! :-) (SGK) да знаете...Честито! Можете да се възползвате с тия такси и от отстъпките за ЛЕКАРСТВА.
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1/3 от България е на практика извън България като население. Турците са не повече от 250 хил. Става въпрос за млади хора с висока квалификация, които наистина могат да помогнат на този злощастен народ. Накрая с вашите безмозъчни идеи ще обезкървите страната и тук ще останат да гласуват само старци, малцинства и мошеници. И наистина ще си хлпопнем мандалото. Но така е, когато нямаме акъл. Като сте такива големи родолюбци, излезте и ГЛАСУВАЙТЕ на всяка цена, само да е за българска партия.
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боят настана, тупкат сърца ни - ето ги близо наште душмани....
51
0
 
9
 
! Отговори
доктора преди 7 години
пак взема връх езика на омразата тук.едните не могат да преживеят загубата на Империята си а другите имаме още травма от турското робство(да, не владичество).Но трябва да гледаме напред-имам приятели турци,работя с колеги турци и са много хубава хора.А Ердоган с действията си вреди на самата Турция. Защото картата с малцинствата ако решат големите в един момент може да бъде изиграна и срещу самата Турция.Я се осъзнайте бе-всички сме смъртни,всички обичаме децата си и отиваме на едно и също място
50
3
 
2
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Мда? Аз викам, да не модернизираме армията. Що ни е, при такъв приятен комшия? Я по добре, да купим по нови коли на НСО. На тея, вече са им пълни пепелниците. А сериозно - който и да е следващия български управник, ако не потегне веднага армията, то значи е предател и анадолски ***.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 49:Двойното гражданство ще се запази, но за държави от ЕС и някой други с които ще има споразумения, там където има БЪЛГАРИ.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ни казвай какви избори да проведем,за да не ти кажем какъв референдум да проведеш!!!
47
0
 
4
 
! Отговори
L. преди 7 години
Вие също!
46
1
 
14
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Нахално поведение от един безочлив човек! И тези гласоподаватели с двойно гражданство имат възможност да гласуват в Турция. По - честно от това не може!
45
1
 
9
 
! Отговори
БЕНИ преди 7 години
ДО ТУРК БГ Ходил съм стотици пъти в Турция по бизнес делал.На нас БЪЛГАРИТЕ ни казват комшу на вас изселниците и турчеещите се в България ви наричат ***
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 37dfddb3:Най - малко Турция може да е критерйй за честни избори. А този да ни призовава за такива, след като там върви такава подготовка за организиран вот на НАШИТЕ избори е смешно!
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 44A ти знаеш ли колко млади хора имат английски, френцки, или американски паспорти. И тях ли ще накараш да си хвърлят двойното гражданство. Защото издържат старите си родители тука, и в крайна сметка инвестират в БГ. Я бе я се осветете малко или се връщайте в средновековието с вашите малки мозъци.
42
1
 
7
 
! Отговори
доктора преди 7 години
Ами в германия например има много емигранти:с изключение на една част от турците и арабите всички други се приобщават,но са им създадени и идеални условия за това.А тези от тях който не се приобщават просто не трябва да получават гражданство,но тук е грешката и на Германия. Аз лично живея там и не съм усетил и грам лошо отношение.И намирам за ненормално хора който са от деситилетия там да не могат да говорят езика въпреки че имат всички условия.Хората там са супер толерантни и много помагат
41
1
 
1
 
! Отговори
ПРИЯТЕЛЯ НА ЕРДОГАН преди 7 години
да отиде до ТУРЦИЯ и да си поговорят като дружки. Може и да не се връща
40
4
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Тоз Психопат спирачка няма.От Европа се прехвърли на нас.Вече почва да дразни всички и ще му светим маслото на него и проскубаната му Държава
39
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България да забрани двойното гражданство!От него ползи няма, само проблеми!Дали с турци или с руснаци няма значение!Тези които остават тук да са само български граждани!