Кабинетът с нов проект: Чиновниците на НАТО – с екстри у нас

Сред тях – безплатно здраве, признаване на шофьорските книжки и т.н.
6 апр 2017 15:00,
88
Кабинетът с нов проект: Чиновниците на НАТО – с екстри у нас
Снимка: Reuters

Служебното правителство на Огнян Герджиков написа нов законопроект и го подложи на обществено обсъждане.

Този път той е за промени в Закона за преминаването през и пребиваването на територията на Република България на съюзнически и на чужди въоръжени сили, съобщи "Дарик".

Промените уреждат битови въпроси - признаване на регистрационните табели на автомобилите на служителите на НАТО и техните семейства, признаване на шофьорските им книжки, както и осигуряване на безплатна медицинска помощ. Пребиваващите у нас военослужещи от НАТО ще получават и лични карти.

Още по темата

Промените ще доведат до изменения и в няколко други закона - Закона за чужденците в Република България, Закона за влизането, пребиваването и напускането на гражданите на ЕС, които не са български граждани, и членовете на техните семейства и Закона за българските лични документи.

От Министерството на отбраната обясниха, че по проекта се работи от дълго време и имат срокове, възложени от НАТО, които трябва да се спазят.

Проектът е публикуван на официалната интернет страница на Министерство на отбраната вчера. Срокът за обществено обсъждане е 15 дни. След това проектозаконът може да бъде внесен за разглеждане в Министерския съвет.

Това е вторият проектозакон, който правителството на Огнян Герджиков внася в рамките на дни. Предишният, написан от правосъдното министерство, предвиждаше забрана за гласуване на българите в чужбина. След критики към него той бе бързо оттеглен.

Правителството бе атакувано от много страни, че като служебно няма правото на законодателна дейност. От ГЕРБ дори обвиниха Румен Радев, който назначи кабинета, че иска президентска държава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако патриотите са патриоти, a не лакоми г*зoвe, няма да има правителство на бандити, а нови избори. Служебното правителство, колкото и да му се иска, не може да променя или приема закони. Може да вдига пушилка и толкоз.
36
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бе ниепий си лосиона и не се напрягай
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V TAZI NENORMALNA DARJAVA-TOVA E NORMALNI I LOGI4NO - POZLATETE GI AKO ISKATE !
34
2
 
29
 
! Отговори
бе ние преди 7 години
толкоз *** храним - бежанци, римляни, държавни търтеи, та нато ли няма да хрантутим...
33
4
 
13
 
! Отговори
Радевия преди 7 години
Този наш "президент" ще му дърпат ушичките в кремъл следващото посещение.. кви са тия НАТОвски глупости?!
32
5
 
42
 
! Отговори
НАТО вън от БГ преди 7 години
Абе нормалните хора терористите ги арестуват вие на НАТО-вските терористи има давате екстри. Що е от НАТО все е убиец
31
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радеф, имаш две седмици!
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
NATOVSKITE NI GOSPODARI SA DOBRE ZAPLATENI, PO KAKVA LOGIKA TE IMAT PRAVO NA BEZPLATNI EKSTRI NA GARBA NA BEDNIAT BULGARIN? DEBELI ZAPLATI I VSI4KO GRATIS- TAKA LI E PRAVILNO ?
29
5
 
24
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Тоя законопроект мирише на либерала Герджиков. Всичко, едно такова невинно, либерлано в него, ама на първи прочит. С безплатното медицинско обслужване, всичко приключва, а по отношение признаването на документацията, дали ще е така, ако теоритично си представим, че БА реши да пребивава на територията на Република Турция. Бзплатно леение ли ще получи тя или безплатно погребение? Обществнео обсъждане? Сваляй законопроекта! Щом ГЕРБ са го започнали, те да си го довършат!
28
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега ко ще храним джихадистите от централата на НАТО, а те ако идат да се взривят в Русия с някоя бомба на кръста кой ще поеме отговорността ?
27
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудесна новина цялата натовска чиновническа *** да идва да живее у нас че ги раниме че ги поиме и че им сменяме памперсите, браво евроатлантици да живее НАТО ураааа.
26
0
 
18
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 7 години
След време ще казват за този период - " Когато политиците станаха журналисти, а журналистите - рекламни представители"
25
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За чужда армия пари има ама за своя армия няма ха-ха-ха лъжите излизат на бял свят.*** народ - слаба държава . Радев да свиква реферундум за президентска република и да стяга армията полека - лека.
24
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е дискриминация на собствения ни народ! Здравеопазването за българи платено, а за натовци безплатно! Къде по света българите са с по-големи превилегии от месните?!?!? НАТО да си ходи!!! Възстановете Българската армия!!! Стига сте се хващали за палците!!!
23
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обеднели патриоти и ГРОБ ще посрещнат НАТО-вските освободители със хляб и сол. Все пак те ги поканиха сега гледайте как Волен ще целува краката на Уорлик.
22
8
 
19
 
! Отговори
Кирил преди 7 години
против този закон ! ЗА президентска държава
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повече НАТО-вски чиновници трябат на таз държава да ги намажем със асвалт и свинска мас и да ги разодим по спортните зали и дърпаме яко напред.
20
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Известният антируски портал Bellingcat, уличи Украйна в лъжа за катастрофата на малайзийския Боинг, полет MH17Около три години след катастрофата на малайзийския Боинг става ясно, Русия няма пръст в трагедията, и че официален Киев е лъгал, твърдейки, че в момента на трагедията в зоната на така наречената негова антитерористична операция не е имало украински ракетни системи Бук.
19
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След туй решение цялата натовска турска армия да идва насам ядене и пиене са осигурени къде сте ве НАТО-оооо ало идвайте.
18
4
 
10
 
! Отговори
Каскет & ушанка преди 7 години
Направо да идват кримските морпехи!