Няма да има уседналост! Правосъден чиновник излъгал – уволниха го

Имало несъвършенства в текстовете и противоречия с Конституцията
79
Няма да има уседналост! Правосъден чиновник излъгал – уволниха го
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Буря в чаша вода се оказа разпространеният вчера проект за промени в Закона българското гражданство, според който не трябваше да има гласуване в чужбина на български избори.

Още по темата

Всичко обаче се оказа само чиновническо решение, след което служебният правосъден министър Мария Павлова уволни днес шефа на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев, който без разрешение пуснал на сайта промените за обществено обсъждане.

Министерството приема, че действията на служителя са умишлени, с цел злепоставяне на институцията, тъй като каченият законопроект не е бил съгласуван с министъра, уточниха от пресцентъра на МП.

Поправките нямало да се обсъждат заради констатирани от министъра несъвършенства в текстовете, мотивите към проекта и несъответствия с Конституцията.

Първоначално готвеният проект от експертите на министерството е предвиждал в нормите за уседналост изрично да залегне възможността за упражняване на избирателни права на български граждани, живущи на територията на всички държави - членки на Европейския съюз, обясняват сега от МП.

Срещу разпространените вчера промени се обявиха и сънародниците ни, които живеят зад граница.

С измененията в Закона за българското гражданство, се променяха и Законът за вероизповеданията, и Изборният кодекс.

Те предвиждаха на избори за парламент и президент да могат да гласуват български граждани, които са живели преди вота 3 месеца на територията на страната.


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
''Любомир Талев, който без разрешение пуснал на сайта промените за обществено обсъждане''Въпрос :При положение че промените са направени от Президента със знанието на министър Павлова от кой още трябва да се чака разрешение ...лично от Доган или от Решетников ???
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 73Доста тъпичко ПР-мероприятие....за медии, форуми,за посредствени хора...но целта май е постигната - раздухване на новина,последвали реакции,и парламентарна бомба..част от следизборния скеч в позитанов стил
65
0
 
4
 
! Отговори
Лилит преди 4 години
До ShoppПохвално е, че плащате данъци. И да, няма нищо лошо, че живеете навън. Но не ми казвайте как да живея аз тук. Ако не ми вярвате, че мога да ви опазя безценната собственост- ваш проблем. Елате да си я пазите. Политици, с обещания, собственост не пазят.Относно гласуването- едно е да плащаш от 1,50 лв. гд-тс за имот до... знам ли, можеш да плащаш и хиляди данъци за имотопритежания, друго е да плащаш осигуровки и по ЗМДТ + ДДС, 24/168/12/365. Плюс това да живееш тук.
64
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Турция има един болен човек. а в България няма един здрав човек.
63
0
 
5
 
! Отговори
Лилит преди 4 години
Интересно, как можем да изтъкваме правото на глас, без да имаме задължението да плащаме данък.Как имаме претенция да сме правдиви, без да сме отговорни.Конституцията ни вменява много права, които погазваме, пред себе си,или относно другите,и малко задължения, които изобщо не спазваме. Но, да не забравяме,дори и Кристалина Георгиева не го направи личния прочит на Конституцията.Тъжно е,че българската общност по света не иска нищо друго,освен да гласува... за България.Като на Евровизия. За шоу.
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ели А Психаря от Банкя - извор ненапит ,чистота и откровение , кристална точност ,никога не лъжещ . Затова студентите в Лондон с един въпрос то направиха за смях .А
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ясно е И ,,Шайка .......,-,Тодоров като Матросов на амбазурата пред Лудият от Банкя .
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Към 62 - 100 процентната истина . ЕС е икономически съюз . Неговата истина е Търговската истина .
59
8
 
4
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Много точно и много правилно решение за уволнение на чиновник, позволил си подобна изцепка - да публикува своеволно абсолютно несъгласуван текст, все едно е нов закон. Това отвсякъде си е престъпление по служба и уволнението е най-малкото, което подобен чиновник заслужава.
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По телевизията показаха съвсем кратко интервю с престъпника-излъгал. Той си каза, кой, как и какво му е наредил (диктувал) да бъде написано. Сигурно е луд!
57
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много некомпетентно "експертно" правителство. Пенционери и пенкилери. Какъв човек трябва да си, та да ти мине през ума, че локумджия може да ти управлява държава, не дай Боже да му в повериш.
56
4
 
8
 
! Отговори
cazzo duro преди 4 години
Чак обидно............Такава *** и плоска лъжа да ни поднасят. Гадно е гусин Радев. Не разбрахте ли , че освен пенсионери, нискообразовани и електорани единици на ДПС в БГ има и мислещи хора?? Има ли някой който да повярва, че некъФ чиновник ееееееей така го е написал това нещо??? Ейййййййййй така!! Без да го съгласува с началниците????? Ъ??? Ко?? Бряххх!! Той голям "смелчага" бре!! Да не му се надяваш!! Ххахахах! Ей, Радке, ще надуеш вувузелата, вервай ми!!
55
2
 
8
 
! Отговори
смЕх преди 4 години
Това ли измислиха най-много да ги осъди и тихомълком да го възстановят та и повишат даже егати не.щастниците едно добро решение и след размахване на пръст от големия началник веднага заеха поза партер . Все се чудя толкова ли много сме съгрешили та още го няма българския Орбан.
54
3
 
14
 
! Отговори
ясно е преди 4 години
Ясно е , че ЕС е казал на тези мижитурки---Конституцията е основен закон..........и сега нещастната жертва-уволнена. Сигурен съм, че за да му запушат устата, ще го назначат скоро на някакв хубав пост....все пак, спаси положението....като Матросов закри амбразурата с гърди...да живее БСП....ура.....
53
4
 
12
 
! Отговори
Handel преди 4 години
Преведено на български - доганчовците са натиснали "партньорите" и го отнесе изпълнителя.
52
4
 
18
 
! Отговори
Nona преди 4 години
Точно се зарадвах,че са "измислили" нещо умно и,греда
51
5
 
16
 
! Отговори
ТЦТЦТЦТЦ преди 4 години
А така се зарадвах, че едно смислено нещо са измислили. :(
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 51 ПЪТУВАЙ И СРАВНЯВАЙ, КАКВО СЕ ПРАВИ 27 ГОДИНИ ТУК. ИЛИ СЕ ПРАВИШ , ЧЕ НЕВИЖДАШ.
49
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От имащите право на глас ,,западняци" 90% НЕ ГЛАСУВАТ,но алармата вдигана от останалите 10% е голяма. С какво право ,някой си който не живее и не е засегнат от положението в България ,ще определя съдбините ни.В държавите в които са емигрирали /САЩ,Великобритания,Германия и други/се спазва правилото на уседналост.Но ние винаги се правим на много демократични ,а всъщност сме на крачка от анархията.
48
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От чужбина можеш само за европейски международни избори, но това са НАЦИОНАЛНИ т.е. само от България можеш да гласуваш.