Румен Радев пред Bulgaria ON AIR: Няма драма с уседналостта!

"България е парламентарна република... партиите да решат"
Обновена: 6 апр 2017 18:21 | 6 апр 2017 13:30, Камелия Цветанова
250

Законовите промени се правят от парламента, а предложения за такива имало много. Така държавният глава Румен Радев коментира пред Bulgaria ON AIR скандала с пуснатите тестовете за обществено обсъждане за изменения в Закона за българското гражданство, с които се забраняваше сънародниците ни в чужбина да гласуват на български избори.

Още по темата

"България е парламентарна република. Всички промени на законите се извършват в парламента. Нека да няма драма, партиите ще имат достатъчно възможност в парламента да решат, предложения много ", отсече президентът Радев.

В крайна сметка правосъдното министерство оттегли поправките в закона, а шефа на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев, който без разрешение пуснал на сайта промените, беше уволнен.

Талев пък от своя страна обясни, че законопроектът е бил съгласуван със зам.-министър на правосъдието си, а негова авторка в голяма степен била Емилия Друмева, правен секретар на Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ ПЪТ ДОРИ НЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ИДВАТ АМЕРИКАНСКИ СЕНАТОРИ ДА ДАВАТ СЪВЕТИ. ПРОСТО ТРЪМП СЕ ИЗКАЗА, ЧЕ ЩЕ БЛЪСКА ДИКТАТОРИ И РАДЕВ СМЕНИ КУРСА. Е ТОВА Е КОГАТО ИМА СИЛЕН ПРЕЗИДЕНТ, ТРЪМП ДЕ, НЕ ТУКАШНИЯ.
95
5
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
За да има уседналост, първо трябва да има мобилност! Ето например другарете от бсп стават мобилни и отиват да уседнат на някой далекоизточен гектар. Същото и с дпс в посока курорта Анталия. Там било хубаво в развитата Ердоганова бабовина, тоест татковина на турски. Друг е въпросът, че братушките руснаци не искат социалист. Искат те на нас скъп газ, ама когато ние на тях скъпи социалисти, отказват. Учудващо защо така не искат тези толкова горещо декларативни русофили, дали заради същото като нас.
94
5
 
8
 
! Отговори
Пенсионери на власт преди 7 години
И кво правим сега - президент пенсионер, министър председател пенсионер, въобще пенсионерска държава. Пенсионерите са на власт. Ура другари !
93
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доживяхме най-после да имаме и ние ИСТИНСКИ ПРЕЗИДЕНТ, а не помашко наведено мекотело, което се хилеше като маймунка щом банкянската ръка, която го назначи го тупаше по вратлето. Бeше страхотна излагация за всички българи да го гледат как срича от листчето дадено му в Брюксел.БРАВО ГОСПОДИН РАДЕВ - ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ В СЪЩИЯ ДУХ, колкото и да *** душманите и продажниците на БЪЛГАРИЯ, начело с ГРОБ.
92
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
114,Радвам се,че президента ми е истински генерал,завършил с отличие математическа гимназия,две висши военни академии,едната в САЩ,където името му е на алеята на славата,който знае 4 езика и има достойно поведение пред света и у нас.И се срамувам,че ще ме управлява един пожарникар,който забавлява публиката с лакардии,докато усвоява/присвоява/европейски и бюджетни средства,които са всъщност парите на "лошия мат'рял".
91
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турското влияние се побеждава с активност на изборите, защото както и да ги броят изселниците са 3% от избирателите. А че българите ги мързи да гласуват и комунистите ги убеждават да не гласуват за да печели бсп е това е причината.
90
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президентската институция в БГ трябва да е контрапункт на изпълнителната власт, а не неин послушен придатък. Нямал правомощия президентът, хубаво, обаче думата и мнението му няма как да се пренебрегнат. Един от проблемите в България е липсата на истинска опозиция, а този човек дава заявки, че няма нещата да стават току-така без негово участие. Ако историята е планирана, това е втори к..вълчи капан за следващото правителство, но пък проблемът с изселническите гласове трябва да се реши веднъж зави
89
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО ГО ОСТАВИМ ДА СЕ ДЪРЖИ ЕСТЕСТВЕНО ЗА ТРИ ГОДИНИ ЩЕ ДОКАРА БЪЛГАРИЯ ДО СЪСТОЯНИЕТО НА СЕВЕРНА КОРЕЯ, НО БЕЗ ЯДРЕНО ОРЪЖИ. НЯМА МАЙТАП.
88
7
 
9
 
! Отговори
Смях преди 7 години
Tрябва да се радваме, че Радев не беше танкист, защото сигурно щеше да тръгне с танк за Европа, защото е по мъжко, а и за да спести някой лев на България...
87
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уседналост само ще увеличи тежестта на гласовете на ромите и турците защото българите напускат страната.
86
8
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
На комунистите все такива са им идеите - ограничаване, забрани, запрещения, лишаване, мизерия, диктат, рекет, подтисничество. Така им казват петолъчките в кратуните.
85
3
 
4
 
! Отговори
БГ преди 7 години
До АТАКИСТИбрикчиев, затваряй си устата и пиши във турските и руските форуми! Лирите и рублите добро няма да ви донесат!Да живее България!
84
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задължително трябва да има уседналост.Иначе троянските коне ще ни превземат отвътре.И който не го разбира е или много,ама много плиткоумен или е национален предател,като тези,които пишат тук против това предложение.
83
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забелязвате ли, че радев забърква необикновенно забавни каши. Прилича на маймунка в библиотеката
82
5
 
7
 
! Отговори
Mda преди 7 години
По-скоро трябва да се махне двойното гражданство. Да може да гласуват всички българи които нямат и други паспорти. А не такива като турците с двойно гражданство и македонците които взимат българско гражданство само заради европейския съюз.
81
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РАДЕВ ЛИЧНО НЕ Е ВИНОВЕН, ПРОСТО ЧИПА МУ Е СБЪРКАН КАТО НА ВСЕКИ ПРОДУКТ НА ТОТАЛИТАРНАТА СИСТЕМА. И Е ПОПАДНАЛ НА НЕПОДХОДЯЩ ЗА НЕГО ПОСТ.
80
2
 
6
 
! Отговори
БГ преди 7 години
***, я прочети доброволният *** на хидроинженера от ЮРУШ, пишещ тук под името ЮРУШИСТ в 98 пост какво е написал и после трий написаното от нас българите, които се присмиваме на слугинята на сидер ага!Да живее България!
79
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народния съд 1944/45, изби елита на България. Всички процеси от Народния съд бяха проведени против законите на държавата ни под дулата на 500 000 съветска окупационна армия. Вината на подсъдимите не беше доказана и докато течака законови срокове за обжалване и роднините на осъдените подаваха документи за обжалване, престъпната власт изби жертвите и ги зарови в общ гроб. Това престъпление ще тежи вечно на съвестта на комунистите
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма драма че ще си ходи радев, пари има много, даже прекалено много няма да остане гладен
77
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Импийчмънта е само в твоята глава.Мечти,мечтиии...