Неуспялата уседналост – провокация или хитър ход

Законопроектът се оказа тест за общественото мнение
6 апр 2017 11:52,
34

Политически ход или провокация е внесеното предложение за промяна на изборното право чрез въвеждане на 3-месечна уседналост преди избори? Това коментираха дипломатът Стефан Тафров, бившият депутат Димитър Байрактаров и социологът професор Михаил Мирчев в студиото на "България сутрин".

Мнението си по казуса сподели пред Bulgaria ON AIRи уволненият директор на "Съвета по законодателството" Любомир Талев. Според него той е изкупителна жертва на скандалът около законопроекта за уседналостта. Той бе уволнен заради изготвения проект и внесените с него промени в Изборния кодекс в частта "Заключителни разпоредби", сложени за обществено обсъждане на Интернет страницата на Министерство на правосъдието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно, ако се проведе референдум за или против уседналостта какви ли ще са резултатите? Дали някой си е помислил за това? И какви ще са тогава реакциите на някои?
30
3
 
1
 
! Отговори
хаха преди 7 години
всички я знаят истинската история на българия .дори и дума български да знаят.и то много по добре от измисления президент и депутатите заедно....
29
3
 
4
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Хитър ход от ***..... ! Такова нещо няма и не може да има !
28
1
 
6
 
! Отговори
Тихомир преди 7 години
До Анонимен 26Точно така, да се промени, а не да се отмени! Български паспорт да получават само тези, които знаят български език и българската история, както е навсякъде по света. Който иска да е някакъв друг, да не може да има и българско гражданство!
27
3
 
6
 
! Отговори
Мими преди 7 години
До Анонимен 8 Скандално е. Защото във време, когато може да пътуваш, да работиш и да живееш (временно или за по-дълго) в чужбина, искате да бъдат лишени българи от техните права. Не е вярно, че не им пука за България! Може би има и такива, но далеч не са всички. Тези, на които не им пука няма да гласуват, но другите са шанс един ден да подкрепят тези, които ще донесат истинска промяна към по-добро.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 26 мислиш на половина! Познавам група хора родени в България, не са излизали никога навън и не знаят добре говоримо български.Те се взимат за турци, помаци, каракачани, и имат лична карта българска.
25
0
 
1
 
! Отговори
Росица преди 7 години
Димитър Байрактаров както винаги беше изключително точен и подготвен докато дипломата нямаше никакво дипломатично поведение.Жалко,че Байрактаров не стана депутат той беше от малкото работещи и можещи народни избранници.Дано не се е отказал от политиката!
24
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Единствения начин да се реши въпроса е да има смисъл от гласуването. Точно липсата на смисъл и на качествени кандидати ме спират да гласувам. Ако не гласуващите видим нещо реално никакви външни гласове няма да са проблем. Проблема е вътрешен не външен.
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се промени закона за двойното гражданство.Не може хора,които не са родени тук,които никога не са живели тук да имат българско гражданство и да определят съдбата ни.Това е абсурд,който трябва да бъде поправен.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новото НС да промени избирателния кодекс,а имено:задължителна уседналост минимум 6 месеца;да се промени закона за двойното гражданство-който иска да е бъгарин,да си остане с такова,който не иска,да бъде с друго.Или гласуването в чужбина от български граждани само в посолствата и консулствата.Защото са напът да ни превземат без бой.Отново.
21
1
 
20
 
! Отговори
До 20 преди 7 години
Това не е обич към родината,а гузната ви съвест към вашите майки,бащи и деца,затова,че ги изоставихте.А какво направихте за родината си,освен,че избягахте,за да се спасите.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблем няма! Продажните антибългарски медии са проблема! Промиват ви мозъците и не се усещате!
19
0
 
2
 
! Отговори
Gener ali преди 7 години
***, za usednalost na okupantite i migrantite....bila dumata...
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма истински българин, който, да не е съгласен с промяната на изборното право, даже и живеещ в чужбина! За Родината всички българи сме готови на жертви!Всички които мрънкат , не са българи!
17
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-големият инвеститор у нас за последните 10 години са гурбетчиите. Това ли заслужават за обичта си към родината?
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите са станали заложници на вечната битка между партий.Накрая партийте така и няма да са устаноливил коя е по-велика, но от народ нищо няма да е останало. По конституция народните представители са наши служители, но..трай коньо за зеленета трева, всъщност сме техни роби. Имате право веднъж на 4 години да им демонстрирате своето подчинение, а не да ги контролирате, камо ли да ги махнете. По всякакви начини сте карани да им вярвате, от лъжливи обещания, до пари за глас.След нас и потоп
15
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип не е лишен от логика този закон. Наистина - ако не си живял поне 6 месеца в страната, ако не плащаш данъци тук, ако не си подложен на кражбите на българските политдерибеи - има логика да нямаш право да гласуваш, т.е. да определяш (уж) "съдбата на българия"
14
1
 
5
 
! Отговори
S. Garmen преди 7 години
Za ko sa kosite, ve?! Nii si gi izbrahme da sa romski.
13
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев усеща че идва края и започва да прави глупости
12
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руската болонка Радев се опитва да тестваи деята президентска република с правителството на Герджиков, който пък пробутва версията, че е демократ и гласувал за радан и другите. Руските *** сколо ще бъдат напръскани с Райд!