Прогноза: ГЕРБ и Обединени патриоти със стабилен кабинет

Кабинетът "Борисов 3" ще заложи на дясно консервативно управление
52
Прогноза: ГЕРБ и Обединени патриоти със стабилен кабинет
Снимка: Bulgaria On Air

Бъдещата коалиция между ГЕРБ и Патриотите ще излъчи стабилно правителство, убеден е депутатът от партията на Бойко Борисов Тома Биков.

"Вероятно ще бъде постигнато съвместно съгласие. Има условия за създаване на едно стабилно правителство. Това ще е дясно консервативно управление", коментира той пред  Bulgaria ON AIR.

Биков, както и Искрен Веселинов от Обединени патриоти смятат, че няма да има дестабилизация на коалицията заради различните мнения на двете политически сили за референдума на Слави Трифонов.

"Може да има дестабилизация само за нещо, за което сме се разбрали преди това, а някой се отметне в последствие. И двете партии имахме позиция, относно референдума, още преди да се стигне до формиране на коалиция", каза Искрен Веселинов.

Депутатите в студиото на "България сутрин" бяха категорични, че бъдещата коалиция между ГЕРБ и Патриотите ще бъде единствено и само между двете партии като цяло.

Няма да се стига до преговори с отделните партии в обединението на Патриотите.

Тома Биков и Искрен Веселинов коментираха и пуснатия за обществено обсъждане, а след това оттеглен, проект на промени в Закона за българското гражданско, с които се забраняваше гласуването в чужбина на български избори.

Според Биков казусът с въвеждането на принципа за уседналост на територията на България, преди да може да се гласува на парламентарни и президентски избори, е очевиден гаф.

"Това е очевиден гаф на президента Румен Радев. Не виждам кой имаше полза от този проект", отсече той, след като стана ясно, че държавният глава е настоявал да се промени изборното законодателство.

Биков отсече, че ГЕРБ защитава уволнения шеф на дирекция в правосъдното министерство Любомир Талев, който качил на сайта промените в закона. Според него чиновникът не може и не бива да поеме цялата политическа отговорност.

"Талев не е написал закона. Разбира се, че ще го защитим. Този човек няма как да поеме политическа отговорност за гаф на други хора", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
25
 
! Отговори
Кръчмата преди 7 години
Сметки без кръчмар си правят. 4 години народа няма да търпи увеличение на всички цени
19
0
 
25
 
! Отговори
да знаете преди 7 години
Няма вече Волен .Той беше употребен и му се плати . Това да се занимаваш с политическа проституция си е достоен и честен труд .Точно като да приватизираш едно предприятие.
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тарикати са тези политици,все говорят едно сладко,само и само да са във властта.Да,да вЕрваме ви...!
17
3
 
22
 
! Отговори
123 преди 7 години
Моделът Пеевски-Борисов-Цацаров остава. Ето това се нарича стабилно мафиотско корупционно управление !!
16
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаете ли какво означава "консервативно дясно управление".Това означава,че няма да има никаква промяна,ще си останем стабилно бедни,но със стабилно "консервативно дясно управление".Да ви е честито,наивници.
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е,как няма да е стабилен.Вече десет дни разпределят порциите от баницата и очевидно всички са доволни.Ние да му мислим.
14
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички и най- много патриотите преди изборите говореха, че изборния закон е първото, кпето трябва на се промени. Предлагаше се или да се избере закон за уседналостта или закон за двойното гражданство. Стигна се до там, че тълпи "патриоти" се биха с турците с двойно гражданство на границата. И сега, когато идеята за промяна дойде от президента всички радетели на тази идея се държат като ущипани и говорят за гаф.
13
0
 
12
 
! Отговори
европа 2 скорост преди 7 години
Волен е в пробация и затова няма как да е ръководен деец ...Сега е като Ал Божков през 2003 . Волене ,всеки път като ходиш при Цветанка губиш по половин процент. Излага те много ,явно те знае и те гаври .
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като видя такава новина и ми идва да взема картечницата и да ги направя на кайма всички в нс - стабилно правителство кое е стабилното бе платени долни медии кое бе
11
0
 
21
 
! Отговори
Съмнения ме гризат преди 7 години
Аз имам въпроси към "стабилния кабинет", който ще се излъчи1. Защо ОП не обявиха в програмата си, че ще правят кабинет с ГЕРБ, БСП и който им дойде, на своите избиратели. С това ОП излъгаха избирателите си. Въпросът ми е - Каква стабилност създава една такава политическа лъжа от вида тоталнен опотрюнизъм на съуправляващия блок ОП?2. Каква ще да е тази "консервативна" програма" на ГЕРБ с лъжливите ОП, след като П са готови да правят "широка коалиция" с напълно неконсервативната БСП и Корнелия ?
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този псевдожурналист целува и смука вувузелата на Асфалт паша, целува до забрава. Асфалт паша го видя, направи го депутат. Прибра и онзи анализатор Тодоров, който го беше анализирал за Бандюга номер 1. Тодоров смука до забрава, чак се давеше от сладост и се намъкна в парламента. Ако това са журналисти, аз съм китайска принцеса. В България я има 2-3 нормални журналисти, я не. Всеки псевдо е захапал някоя биберона, смучка и пише, пише и смучка.Така е като държава няма, бандит управлява, съда купен
9
2
 
18
 
! Отговори
истината преди 7 години
Истината е че статуквото ,олигархията създадена от 1990 ,отново си даде нов рестарт.Но така е когато през 1990 г хората бяха неинформирани и допуснаха син на ямболска партийна секретарка да е гл .редактор на Демокрация.Днес знаем ,но в тях са парите,медиите политическите *** -политолозите. Та те обикаляха като гламави 6 месеца за да има това правителство .За глуповатата Корнелия не ми се говори .
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОП(бб)значи две неща.Първото е Бойко Борисов ,а второто е бутащи бабички.
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статуквото е ясно .ГЕРБ и ОП(бб) Гласуваш за Сидеров ,получаваш тиквата.
6
1
 
15
 
! Отговори
И? преди 7 години
И КОЕ МУ Е СТАБИЛНОТО????? СЪЩИТЕ МИНИСТРИ- А ДА НОВО ПРАВИТЕЛСТВО СЪС СТАРИ....... БОЖЕ ТЕ СА ТОЛКОВА ДЕСНИ- А ДА С ДЯСНАТА РЪКА В ДЕСНИЯ ДЖОБ
5
1
 
12
 
! Отговори
статукво преди 7 години
Волене,излез и кажи на всички защо не можеш да си министър ! Няма нищо общо с измислицата при Ризова. Ако мислиш като Радан да изтъпаниш някой да краде и после да го изключиш си правиш много грешни сметки .Питай Радан .
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радетелите на това стабилно дясно управление бяха избрани с леви обещания за заплати и пенсии. И сега какво? Да чакаме ли да си изпълнят обещанията?
3
1
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Стабилно правителство със 122-*** депутати от общо 240 ... ?От тях 7 на Волен Сидеров и Атака ...Ако това е стабилно правителство кое по дяволите е нестабилното ? :)
2
1
 
23
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
Когато се разберат кой колко да краде и ще има правителство....
1
6
 
29
 
! Отговори
Революция преди 7 години
Тирани, фашисти, ще си платите!