Каракачанов: Ще намерим компромис с пенсиите!

Не може всеки седми гражданин да е инвалид, отсече той
6 апр 2017 20:38, Петя Славова
87
Каракачанов: Ще намерим компромис с пенсиите!
Снимка: архив, Булфото

Днес експертна група е обсъждала темата за бюджета и пенсиите. "Трябва да се намери компромис по въпроса, защото пенсиите на българските граждани са изключително ниски. Трябва да се намери решение да се повишат доходите на тази немалка част от населението.

Трябва да се намери златната среда, където да се срещнат нашите и техните виждания", изрази увереност пред БНР лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и съпредседател на "Обединените патриоти."

Каракачанов припомни данни, според които 1990-а година при 9 млн. население получателите на инвалидни пенсии са били 150 хиляди, а през 2016 г. при 7 млн. население те са вече 988000 и посочи: "Затова държавата харчи 1.6 милиарда. Няма как да ме убедите, че всеки седми гражданин е инвалид. Това е измама, от която се източват социалните фондове. Ето ви ги парите за пенсиите. Разбира се, важна е и темата с контрабандата и затягането на данъчната дисциплина. Средства има, стига да има разбиране към проблема."

"Ако правителството си свърши работата и с действията си удовлетворява очакванията на българското общество, пълният четиригодишен мандат е реалистичен, каза Каракачанов. Патриотите настояват пълният мандат да фигурира в бъдещото споразумение с ГЕРБ, пише "24 часа".

Програмата за управление, която се прави, е за четири години и е логично това да бъде упоменато и в самото споразумение. Няма логика от ГЕРБ да настояват за споразумение с всяка от формациите в "Обединени патриоти" поотделно, уточни Каракачанов.

И на днешния кръг от консултации не е било обсъждано разпределение на министерски постове, увери той. "Не сме настоявали за нищо в момента. Дори такъв разговор между партньорите в "Обединени патриоти" не е воден. Най-важно е да се споразумеем каква работа ще се свърши и след като се разберем какво трябва да се прави, ще преценим кой може да го свърши".

По темата за битовата престъпност имаме абсолютно пълно съгласие, декларира Каракачанов, според когото по тази важна за патриотите тема още от предишния парламент, ГЕРБ вече има разбиране: "Битовата престъпност е другият бич, който тормози същите тези възрастни хора, малките населени места, крайните квартали на големите градове. С тази битова престъпност трябва да започне много сериозна борба и сме набелязали мерки. Има абсолютно единомислие".

Преговарящите са засегнали и темата за отношението към дребния и средния бизнес и облекчаването на административните пречки.

Темата за мажоритарния вот, въпреки различията, не може да спре разговорите, уточни Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще намериш ама друг път ще цункаш Д-то на ББ докато свят ти се завие. Дано само не е четири години...
61
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каракачанов, отговори нормално ли е при девет милионна България депутатите бяха 240 , а сега също са 240 при по малко от 7 милиона, защо министерствата са вече 18 и май ще откриват още едно? Защо партийните субсидии са най големи не само в ЕС? Защо държ. служители не плащат ДОО и здравни осигуровки. Защо обещавахте преди изборите едно, а правите друго /каквото ви каже ГЕРБ/ Ще продължавате ли да се наричате още патриоти?
60
3
 
10
 
! Отговори
а всъщност преди 7 години
Прасимир му се услади преди още да я яхнал магарето .Ама какъвто е дебел магарето няма да ще да го носи .
59
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
разбира се че ще направите компромис за пенсиите,ПРОСТО НЯМА ДА НАПРАВИТЕ НИЩО И ОТНОВО ЩЕ ИЗЛЪЖИТЕ ХОРАТА,ТОВА Е СИГОРНО.
58
0
 
13
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Някой се държал за "шлифера" на шефа си и се осигурявал на минималната заплата,а другото си го е вземал под масата.Сега иска пенЦия колкото тези,които са се осигурявали коректно?!?Егати логиката!!!Тези няма да изкарат много!Гарантирано от ГЕРБ!
57
1
 
14
 
! Отговори
Случаен преди 7 години
Ако всички работодатели плащат нормални пенсионни осигуровки , ще има пари за пенсиите. Масово работодателите осигуряват на минимума, а работещите си траят и си вземат допълнителното под масата. Работещите са децата на пенсионерите, които са работили по 30-40 години . И сега тези работещи вдигат врява, че родителите им имат малки пенсии. Не е честно спрямо родителите ви. Но вие работещите сте виновни ! А колко работещи има които изобщо не плащат осигуровки? Но си траем и плюем! Кой е виновен?
56
1
 
11
 
! Отговори
Crow преди 7 години
Разбира се компромиси ще се с правят в ущърб на гражданите, не на бизнеса и дУпетатите! ГЕРБ, БСП, ПАТРИОТИ и други лапачи са един дол дренки! Наивници обаче бол в България!
55
0
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 54 : "Сега какво следва 1 000 000 души ще отидат на преглед за да им се докаже дали са инвалиди?"Ще отидат, но не за да им се докаже нещо, а за да дадат рушвет още веднъж. И тоя път може и да е по-голям.
54
0
 
12
 
! Отговори
до 58 Анонимен преди 7 години
Не е необходимо да се явяват на преглед 1 000 000 носители на инвалидни пенсии. Има специализирани ТЕЛК-ове, които са гнезда на корупция - оттам трябва да се започне. Прокуратурата да ги погне щом оспорват съдебно-медицински експертизи и освидетелстват болните от шизофрения с 0 % увреждания. Което автоматично означава, че съдът праща здрави хора в лудницата. Съдът и прокуратурата толкова си държат на реномето. ТЕЛК трябва да бъдат подведени под наказателна отговорност по НК за "принуда".
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За хората без доходи има социални помощи, а не инвалидни пенсии. липсата на доходи не е оправдание за получаването на инвалидни пенсии. Трябва да се прегледат всички инвалиди, особено тези от 1 и 2 група.
52
1
 
11
 
! Отговори
Възмутен преди 7 години
В момента социалната пенсия е почти толкова, колкото по-ниските за стаж. Това е абсурд - защо да работя и плащам данъци 40 години и да получа 20 лева над социала. Относно инвалидите всички трябва да се ревизират. Това се превърна в бизнес, масово познати доктори съдействат за ТЕЛК и се източва НОИ. Само погледнете броя на инвалидните винетки - 800 000. Това според вас това реално ли е???
51
0
 
10
 
! Отговори
С по-малко от 300 лв преди 7 години
как да се храни, да си плати сметките и да му остане някой лев за животоподдържащи лекарства?А безумните суми, които държавата ежегодно краде от нас, за да развъжда си+ха+ни? Защо не се вземе пример от богати държави,които дават детски надбавки само за две деца? Защо не се приложи закон срещу безделничеството? Защо им се дават помощи,след като за тях има работа! Докога ще ги търпят в градовете,където за тях работа няма?Като намалят с 3 милиарда годишно помощите за ромите, ето ти пари за пенсии
50
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Пенсионер от 5 г.Става въпрос за ненормално ниските пенсии на хора с пълен трудов стаж. Повечето от тях са се трудили здраво и са вършили нещо полезно. Не са виновни за това, че докато са работили, са получавали заплати, които от днешна гледна точка са смешно малки. Затова са били малки и сумите, с които са осигурявани.Тези хора трябва да могат да си платят храната, сметките и лекарствата. Вдигнат ли техните пенсии, по-високите разбира се също ще бъдат преизчислени, така е редно.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега какво следва 1 000 000 души ще отидат на преглед за да им се докаже дали са инвалиди?
48
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак гоним дивото и омаловажаваме питомното! Дори някои да симулират инвалидност всеки би се досетил защо го правят - оцеляване!!!Почнете първо от работодателите които не спазват българските закони и стимулират сивата икономика! Почнете от измамите във вашия сектор - Парламента и "берачите"! Очистете си първо парламентарното гюбре и едрите риби и чак след това почнете да бръснете дребните! Не може главата на рибата да смърди а опашката да е в синхрон със загребването! Къде ВИ е "мъдростта"?????
47
0
 
20
 
! Отговори
Бай Хей преди 7 години
Каракачанов е пропуснал още един източник на средства - субсидиите на партиите. Италия премахва тази мандра, но нашите не го споменават. Партиите трябва да се финансират само от членския внос на членовето си и да нямат други източници на средства. Като "дарения" от олигарси и съмнителни организации. Нито да имат право на стопанска дейност. В години на избори не е нужно да пълнят страната с билбордове и да правят агитация по всички ТВ канали. Достатъчно е държавните канали да имат бюджет за това.
46
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакъв компромис ! БКП- ГЕРБ обеща 1500 -2000 средна заплата , 300 лв. минимална пенсия . Те това и обещаха през2009 г . ,после се извъртяха след 5-6 години, а минаха 7 . Очакваме отново Сачмата от Банкя да каже ,,но след 7-8 години . Патреотарете също обещаха 300 минимална пенсия и минимум 1500 средна . Затова никакъв компромис ,а незабавно да се решава обещанието . В кратки срокове ,не в мъглявината .
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този си е взел партийните помощи за социално слаби партии.
44
1
 
3
 
! Отговори
82916 преди 7 години
На този свят всеки работещ отива на работа и извършва определена дейност за определена заплата. Логиката предполага, работещият винаги се стреми да получи по-висок доход срещу по-малко труд и по-малко отговорност. Това е логиката в нормалния свят. Предполагам че депутатите живеят в нормалния свят и не очаквам нещо различно.
43
3
 
10
 
! Отговори
Пенсионер от 5 г. преди 7 години
Стига сте слагали пенсионерите под един знаменател.Зависи какви осигуровки си внасял.не може внасял 300 лева и друг с 30 лева да имат еднакви пенсии.Като вдигнат на 500 лева на тези с 300,трябва да вдигнат и на тези със 600. Уравновиловката на социализЪма приключи.А сега криенето на реалния доход и осигуряване на по малко е в пълна сила.И след годинипак ще има плач.А тези с недостатъчен стаж са хиляди и те реват.Въобще така както казват патриотите не става от раз. А и вие младоци не сте в час.