Поптодорова се завръща с думи за Сирия: Политически Чернобил!

Бившият посланик прогнозира, че страната ще бъде парцелирана
10 апр 2017 10:30,
148
Поптодорова се завръща с думи за Сирия: Политически Чернобил!
Кадър: "Нова телевизия"

Сирия е геополитически Чернобил! Там се водят две войни едновременно. Очевидно е нужна някаква трета сила, която може да въздейства за спиране на кръвопролитията там. Този коментар направи бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.

Тя се завърна в ефира като геополитически коментатор след скандала, който се разрази около нея преди два месеца. Тогава тя остана без дипломатическия си паспорт след като бе обвинена в клажба на летището във Варшава, а малко по-късно шефът на Атлантическия клубв в България Соломон Паси обяви, че ще й предложи работа.

Още по темата

Според Поптодорова Доналд Тръмп е влязъл в Белия дом и е станал президент едва миналата седмица – когато нареди ударите срещу Сирия.

"Доналд Тръмп действа импулсивно. Той нарича това гъвкавост и даже се гордее с това, че е гъвкав", каза бившият дипломат пред Нова тв. Според нея при загуба на човешки живот по този начин, че приоритетите се сменят.

"В момента приоритетът е да бъде запазен човешкият живот и в Сирия да бъде спряно това кръвопролитие", каза Елена Поптодорова.

Поптодорова припомни, че само четири държави критикуват Тръмп за удара - Русия, Северна Корея, Китай и Иран. "70 страни осъждат употребата на химическо оръжие от правителствените сили и ИДИЛ", каза още бившият посланик.

"Малко известен остана фактът, че имаше доклад, представен 2016 г., който установи през 2014 и 2015-а три употреби на химическо оръжие - две от правителствените сили и една от ИДИЛ. Това се случва, след като 2013 г. бе подписано споразумението, че няма да бъде използвано такова и Русия става гарант за това", поясни тя.

Поптодорова припомни, че в свое интервю преди време Соломон Паси е казал, че Башар Асад трябва да бъде отстранен със сила.

"След това той бе привикан в МВР, за да  бъде разпитван за това свое заявление. Поводът е намеса във вътрешните работи на Сирия", разказа тя.

Бившият посланик не се ангажира да прогнозира дали в САЩ ще има още удари и обясни, че това ще зависи от поведението на всички участници. Според нея САЩ "не са ентусиазирани" да продължат с такива атаки.

"Смятам, че САЩ и Русия не са в състояние да водят реална война. САЩ са уморени от 10 години в Ирак. Русия не може да си го позволи, има предстоящи избори. Там също има умора от Сирия. И едните, и другите нямат интерес от война. Не изключвам парцелиране на териториите там", смята бившият посланик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До пънчоEvreite ia paziat zashtoto e evreika i zashtoto im vursheshe rabotata. Malko ya skastriha za havshtaneto i kato kradla, ne 4e e krala, i pak si ia probutaha 4rez Pasito.
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Кажи ми кои са ти приятелите, за да ти кажа какъв си"!.....Ха-ха-ха....като видиш и чуеш КОЙ защитава краварите и всички нагло-сакси.....ти е ясно КАКВО КРАДЛИВО ПЛЕМЕ СА!!! Най-голямото падение.....тази да ги защитава и оправдава!!!!
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До AstarotИ 13, и 25 питат същото. Под чий натиск е тази главоломна кариера и защо много държат всеки техен човек да е все най-отгоре?
34
0
 
24
 
! Отговори
Petrov преди 7 години
Елена Поптодорова изглеждаше напълно неадекватна сутринта. Не можа да свърже две изречения. И защо МВР да вика Соломон Паси за изказвания във връзка с външната политика?
33
0
 
25
 
! Отговори
Соломонов преди 7 години
Тази крадла е срам аз България! Защо я показвате по медиите!
32
1
 
21
 
! Отговори
позор преди 7 години
В *** наречена Атлантически клуб е пълно с предатели и политически и криминални елементи и уважавана телевизия не би си позволила да кани лица от там.
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Evreika e, zatova Moni Pasi ia vze. Sled leka kritika ot evreite ne zashto e krala, a zashto sa ia hvanali. Ima i drugi ekstri v neia, za tova izklasi v diplomaziata. Otvart.
30
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно никой не прави аналогията с 2003, когато САЩ, заендо с Великобритания, и отново без резолюция на ООН, атакуваха Ирак. Мотивът беше идентичен, резултатът беше няколко стотин хиляди мъртви, опожарена държава и превръщане в змиярник. Толкова ли ви е къса на всички паметта? Наистина ли не виждате на къде отиват нещата?
29
0
 
17
 
! Отговори
Крадеца на жидомечти преди 7 години
Хади *** како Илено да крадем по магазинити ! Ша са праим чи гуворим по жисиема с тежко болната ни майка ... на касити . Краденето от гоите не е престъпление нали ?
28
0
 
12
 
! Отговори
Циник до Jack Burton преди 7 години
Цитат: "Всеки крадец посланик"Мда , при нас по-скоро "Всеки посланик - крадец!"Тази и за крадец не става - кокошкарка - оперирана от срам, и съвест ....и тука някакви бала*мурници ми разправят колко добър ан*ал*ЛИЗАТОР била!Е затва ще ви презират българските политици!Вместо в катран и пера...се подвизава из медиите!Гавра с българският граждански труп!
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Лева ръка, десен джоб"
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
иска ми се Ленче да ми гепнеш кремче
25
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
не искаме мнението на една КРАДЛА,коята прослави държавата наречена българия.
24
0
 
5
 
! Отговори
До Astarot преди 7 години
Тя просто си е клептоманка, а това е заболяване! Никой не я е изкарвал нечия жертва, освен на болестта!
23
0
 
13
 
! Отговори
Izmet преди 7 години
Ционистката *** от крадци, които искат да управляват света, тая няма нужда от коментар
22
2
 
14
 
! Отговори
Astarot преди 7 години
Не мога да разбера, кой натиска толкова да му се прави такъв ПР на това ***. От дипломатка-клептоманка, я изкараха репресирана от "хибридната путинова война", че вече я викат и като "експерт" и "анализатор". Утре направо й дайте да води предаване по телевизията...
21
1
 
14
 
! Отговори
Jack Burton преди 7 години
Всеки крадец - посланик! Само в България!
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ленчето с КРЕМЧЕТО... :))) ХА-ХА-ХА... Олекна много Ленчее, скрий се....
19
0
 
12
 
! Отговори
До 22 преди 7 години
Атлантическият клуб. Някой я е поканил там. Затова 13 пита нещо, 17 не разбира или се прави, че не разбира.Но въпросът е интересен. Отговорът може да хвърли светлина върху много други въпроси, задавани по времето, когато тази странна, не много умна женица изведнъж получи силен тласък за главоломна кариера в политиката.Чудили са се и още по-отдавна, когато се е оказала преводачка на много високо място, за което са претендирали партизански щерки и внучки, произходът на тази е повече от скромен
18
1
 
24
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Защо не пишете понастоящем доказана крадла, ами бивш посланик? Това все едно да кажеш, че България е бившата четвърта световна сила по футбол.