Поптодорова се завръща с думи за Сирия: Политически Чернобил!

Бившият посланик прогнозира, че страната ще бъде парцелирана
10 апр 2017 10:30,
148
Поптодорова се завръща с думи за Сирия: Политически Чернобил!
Кадър: "Нова телевизия"

Сирия е геополитически Чернобил! Там се водят две войни едновременно. Очевидно е нужна някаква трета сила, която може да въздейства за спиране на кръвопролитията там. Този коментар направи бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.

Тя се завърна в ефира като геополитически коментатор след скандала, който се разрази около нея преди два месеца. Тогава тя остана без дипломатическия си паспорт след като бе обвинена в клажба на летището във Варшава, а малко по-късно шефът на Атлантическия клубв в България Соломон Паси обяви, че ще й предложи работа.

Още по темата

Според Поптодорова Доналд Тръмп е влязъл в Белия дом и е станал президент едва миналата седмица – когато нареди ударите срещу Сирия.

"Доналд Тръмп действа импулсивно. Той нарича това гъвкавост и даже се гордее с това, че е гъвкав", каза бившият дипломат пред Нова тв. Според нея при загуба на човешки живот по този начин, че приоритетите се сменят.

"В момента приоритетът е да бъде запазен човешкият живот и в Сирия да бъде спряно това кръвопролитие", каза Елена Поптодорова.

Поптодорова припомни, че само четири държави критикуват Тръмп за удара - Русия, Северна Корея, Китай и Иран. "70 страни осъждат употребата на химическо оръжие от правителствените сили и ИДИЛ", каза още бившият посланик.

"Малко известен остана фактът, че имаше доклад, представен 2016 г., който установи през 2014 и 2015-а три употреби на химическо оръжие - две от правителствените сили и една от ИДИЛ. Това се случва, след като 2013 г. бе подписано споразумението, че няма да бъде използвано такова и Русия става гарант за това", поясни тя.

Поптодорова припомни, че в свое интервю преди време Соломон Паси е казал, че Башар Асад трябва да бъде отстранен със сила.

"След това той бе привикан в МВР, за да  бъде разпитван за това свое заявление. Поводът е намеса във вътрешните работи на Сирия", разказа тя.

Бившият посланик не се ангажира да прогнозира дали в САЩ ще има още удари и обясни, че това ще зависи от поведението на всички участници. Според нея САЩ "не са ентусиазирани" да продължат с такива атаки.

"Смятам, че САЩ и Русия не са в състояние да водят реална война. САЩ са уморени от 10 години в Ирак. Русия не може да си го позволи, има предстоящи избори. Там също има умора от Сирия. И едните, и другите нямат интерес от война. Не изключвам парцелиране на териториите там", смята бившият посланик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Елена Поптодорова тряа да се прекръсти на Кремена Поптодорова...
116
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Oti i davate da govori na taya kradla
115
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както каза един известен журналист като прочете "умните" й разсъждения, кремчето на Елена освен бръчки май изглажда и гънки.
114
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е ли пак нещо свила.Клептоманка.
113
1
 
19
 
! Отговори
ку ку преди 7 години
тая болна жена защо я показвате по телевизора?
112
1
 
3
 
! Отговори
Helna Mutanta преди 7 години
Helen4eto e sram za velikia evreiski narod. te niamat takiva diplomati, kradci i vrtniovci-zatova evreiskia narod e velik.
111
1
 
17
 
! Отговори
Пенко преди 7 години
Ах Солмонелата Паси ...Ах наговата ЕВРЕЙСКА дружка !!! Вие луди ли сте -бе!!! Сирия беше във война с Израил !!! Крадле -Агент / но е крадла адЖент / !!! Тя ще ни дава акъл- само и вижте погледа!!! Егати НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ /слуз/... ама ще я продадат и с право ... "СЛИВИ ЗА СМЕТ "!!!
110
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До !"Независимо от всичко , Поптодорова е ОБЕКТИВНА и не е пристрастна към Русия."Верно, тя е пристрастна към луксозните кремчета.
109
1
 
17
 
! Отговори
Голата истина преди 7 години
Атлантиците и спонсорите им зад океана толкоз ли са го закъсали,че ползват услугите на една тотално пропаднала лелка?Нека напомним че,другарката Поптодорова-кадъл на ДКМС и БКП/БСП/ заедно с ортака си Лупи разцепиха столетницата и после изчезнаха в миманса.Толкоз огромна услуга на САЩ ли свършиха тогава в 1997 че я направиха посланник там а Лупи му дадоха да върти и краде милиарди.След позора в Полша,какъв авторитет може да има.Клептоманка!Една бала долари и плаща Сорос а тя лявя ръка,десен джоб
108
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според Ленчето с кремчето понеже в Сирия се водили две войни трябвало да се появи трети и да бомбардира. И така, виждате ли, всичко щяло да се реши. Нали така го решиха вече в Афганистан, Ирак и Либия. Глупости на търкалета, ама нали журналистите са били заети да внимават да не им изчезнат пормонетата и инвентара, та са пропуснали да забележат, че Еленка плещи врели-некипели.
107
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повръща ми се.
106
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе хора. Какви са тия импулсивните работи. Мислете малко.1. Имаме изстреляни 58 ракети по 1.6млн долара всяка (wikipedia)2. Ракетите са с GPS ..... лазерно насочване и т.н. следват релефа...... Точността е 20-50 см или нещо такова.3. Въпреки всичко само 23 ракети уцелват базата и има унищожено какво ? 6Миг-а 23 от 1969 година,които са там за ремонт + столова и някакъв склад. Пистата е невредима.4. Руснаците са били предупредени,а те ползват базата съвместно със Сирийците.И това е цирк ест
105
18
 
3
 
! Отговори
! преди 7 години
Независимо от всичко , Поптодорова е ОБЕКТИВНА и не е пристрастна към Русия.
104
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей това е да си българин, сурата не е гьон ами биволска и свинска кожа заедно.
103
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено е Паси-вния Соломон-чо-олу да й предложи работа- клептоманите и родоотстъпниците са като краставите магарета- през 9 баира се надушват и си помагат!А иначе - нормална е позицията й по темата- Сорос свири- соросоидчетата и соросоидките танцуват...Скоро ще се обърне палачинката- и отново ще си сменят "козината"!
102
2
 
11
 
! Отговори
Hohoho преди 7 години
Бегай и се скрий Ббухал дрърт
101
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ШВЕДСКАТА КРАДЛА!
100
2
 
6
 
! Отговори
аз преди 7 години
До Факт-----------------------------Ние,преживялите тези времена помним-с 3 евро заплати!
99
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая как няма малко срам? Не стига че изложи страна ни пред цял свят, ами има нахалството да раздава акъл!
98
0
 
11
 
! Отговори
министъра преди 7 години
"Поптодорова припомни, че в свое интервю преди време Соломон Паси е казал, че Башар Асад трябва да бъде отстранен със сила."След това той бе привикан в МВР, за да бъде разпитван за това свое заявление. Поводът е намеса във вътрешните работи на Сирия", разказа тя."============================================================Това доказва че и Поптодорова и Паси както всички юдо-горбачовисти и предатели са престъпници. А не Асад а терористите от опозицията ще са смазани със сила.