Просветлява над "Борисов 3": Разбраха се за четири сектора!

Сближаване е постигнато в енергетика, сигурност, туризъм и спорт
10 апр 2017 18:00,
141
Просветлява над "Борисов 3": Разбраха се за четири сектора!
Снимка: архив БТА

ГЕРБ и "Обединените патриоти" се разбраха за приоритетите в четири от секторите на бъдещето управление – сигурност, енергетика, туризъм и спорт.

Това стана ясно след поредния кръг преговори между двете формации днес. След тях зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че се надява още утре или поне до края на седмицата да има конкретни параметри на бъдещата власт, които ще бъдат обявени официално пред медиите.

И днес, както и при предишните разговори не са обсъждани министерски постове, стана ясно след преговорите.

Още по темата

"Докато не приключим обсъждането на програмата с ГЕРБ, няма да коментираме постове в Министерския съвет", каза след срещата лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

И той потвърди, че има сближаване в позициите между двете формации. Симеонов обясни, че за енергетиката, туризма, сигурността и спорта е постигнато съгласие и приоритетите в тези сектори предстои да бъдат разписани.

Продължават преговорите по темите за образование, социална политика, икономика и външна политика. Според Симеонов разговорите по тях не са започнали, но той нямал притеснения, че ще протекат конструктивно.

"Не сме дискутирали с Обединените патриоти кой ще бъде председател на Народното събрание, нито темата за бъдещия еврокомисар", каза Цветанов.

Той коментира отсъствието на лидера си Бойко Борисов от преговорите с думите, че той е в правото си да присъства на всяка една среща.

"Днес сутринта, когато идвахме насам, разговаряхме. Правили сме анализ на всичко, което сме говорили до настоящия момент. И повярвайте, че във всеки един момент, той може да се появи и да бъде част от това, което правим в момента", каза Цветанов и допълни, че всеки от преговарящите има мандат от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
11
 
! Отговори
до Великден преди 7 години
Започна страстната седмица..Тримата апостоли мислят как да нямат пости(за разлика от народа) и се пазарят за колко сребърника да продадат българския народ. В Неделя Бойко ще възкръсне и ще е доволен от тримата апостоли.
71
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тях просветлява ,ама за народа притъмнява.Вдигането на цените беше много гадно.Направиха го точно когато никоя партия не е на власт.Много гадно спрямо собствения си народ.
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя на снимката до ефендито алождия ли е (.),(.)
69
11
 
3
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Съгласие трябва да бъде постигнато, това ще е първа важна стъпка в промяната на политическата система в България!
68
0
 
1
 
! Отговори
цъцъцъъ преди 7 години
До Анониментъпанар....
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали преди време В.Симеонов и Волен бяха на нож.Ама сега заради властта станаха птиятели.Безсрамници.
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да знаете някой да се е свързал с ГЕРБ и партийката му да не е отишла на кино. Питайте Яне Янев, питайте АБВ, питайте реформаторите. Сега патриотите ще са му лесни обединени - няма да се налага един по един да ги разкарва. Ще си напазарува някои от депутатите им, ще провокира по някой вътрешен скандал и само след година обединените патриоти ще са спомен след като са обрали всички негативи от управлението, а Борисов ще се върне на бял кон след нови предсрочни избори.
65
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко важно, за което наистина има някакъв смисъл да се гласува всъщност не подлежи на гласуване. Нямаше гласуване за присъединяването ни към ЕС, към НАТО, за затварянето на изправния реактор на АЕЦ-а, за конституцията, за български войници зад граница, за реформите в здравеопазването, в пенсионната система, за данъците, за учебната система Въобще нищо важно не подлежи дори на дискусия, та камоли на гласуване. Гласуване само за нов овчар, като избора обикновено е измежду старите овчари
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странни хора са гласоподавателите на "патриотите". Преди миналите избори лъжепатриотите използваха една остра риторика анти-ГЕРБ, твърдяха, че са престъпници и мутри, че са ограбили държавата и са продали интересите й, а веднага след изборите сърдечно се прегърнаха. И след като това се случи, на следващите избори пак гласуваха за тях. Колко пъти се спъва българина в един и същи камък?
63
1
 
9
 
! Отговори
сливи за смет преди 7 години
Тия докато се спазарят и разберат,току виж и мандата на бойко минал.Че неговите са къси мандатчета.
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Бедните винаги гласуват за партия, която гръмко им обещава хляб и зрелища, а после не може да им ги даде."
61
1
 
12
 
! Отговори
обидинени идеоти преди 7 години
А договореното в панамски сметки ли се превежда?това са хора с принципи. Преди избори срещу ГЕРБ лаеха.
60
1
 
11
 
! Отговори
Възраждане преди 7 години
Защото не гласувахте за партия "Възраждане". Единствената партия, която не иска дэржавната субсидията. Колко псевдопартии ще го направят.Защото не гласувате за истинските хора, с позиции. Българинът не порастнал, за да гласува за достойни хора.Това е безпринципна коалиция на продажници.Г-да патриоти, съгласни ли сте със безобразното вдигане на цените.Дребни души....
59
2
 
2
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Щом Бойко Борисов не присъсътва на преговорите сега значи,че са само на лаф моабет и кьор софра.Без божествения му глас,няма нищо сигурно.И изобщо се съмнявам дали ще имат патриотите(орела,рака и щуката)някакви изгледи да са в Правителството 3 на Герб,независимо какво божественият им е обещал.До края на седмиоцата БСП и Герб ще се срещат на скрито.Дали Нинова ще се разбере по мъжки с Борисов ще се разбере след срещата.Ако Бойко отсвири патриотите.значи са се разбрали.А ако не,то значи щее с БСП
58
2
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 години
Войводата Шиш-кебап ще отговаря за спорта.
57
2
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен Приятелю,деня за размисъл е преди изборите, не след него. Но, на такъв народ-такива управници.Бой, стригане, и трета смяна дневален, а за жените-боса, бременна и до печката, сурови дърва и много деца. Явно сме нация от мазохисти, късопаметни, при това.
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва ни един Кастро , тези докато се договарят и на сутринта да осъмнат на бесилото.
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов и Сидеров , благодаря на всички умни български новокомунисти ГЕРБАЧОВЧЕТА ! Най после двамата и.д. оти ръка за ръка срещу България !!!
54
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ли разбрахте, че "патриотите" са продажни бе, да ви е... В ***!
53
4
 
15
 
! Отговори
До Ха-Ха-Ха преди 7 години
Не, не съм симпатизант на патриотите, аз гласувах за Бсп! Просто исках меко да обрисувам как който се е захванал с Тиквата, на следващите избори е вън! И исках, щом се захващат с Тиквата поне да направят нещо, да го притиснат и да работят за хората! А иначе ОП излязоха много големи ***!