Разбраха се за пенсиите! Съгласието – пълно, но за какво?

ГЕРБ и Патриотите не пожелаха да кажат около каква сума са се обединили
Обновена: 11 апр 2017 17:14 | 11 апр 2017 13:15, Камелия Цветанова
215
Разбраха се за пенсиите! Съгласието – пълно, но за какво?
Снимка: архив БТА

ГЕРБ и Обединените патриоти постигнаха пълно съгласие за размера на минималните пенсии. Това обявиха заместникът на Борисов Цветан Цветанов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов след поредния кръг преговори за ново правителство.

Размерът на пенсиите бе основният препъникамък в разговорите за съставяне на управляваща коалиция. Патриотите настояваха най-ниските пенсии да станат 300 лева.

Още по темата
Това бе тяхно предизборно обещание и настояване още от миналия мандат. Именно нежеланието на ГЕРБ да се съобразят с него стана една от причините ГЕРБ и Патриотите да влошат отношенията си в последните дни на предишното Народното събрание.

Нито Цветанов, нито Симеонов обаче съобщиха за какъв размер на пенсиите са постигнали съгласие. Мотивът и на двамата да не говорят с числа беше, че все още не е уточнена програмната стратегия на бъдещата власт в окончателния й вид.

По-рано днес се появиха информации, че Патриотите са готови да отстъпят от искането си за 300 лева минимална пенсия и да свалят сумата на 200 лева. Цветанов и Симеонов обаче не коментираха това.

"До четвъртък ще продължим да работим и тогава най вероятно ще приключим с окончателния вид на управленската програма", каза Цветанов.

Преговорите между ГЕРБ и Патриотите продължават с детайлите по останалите секторни политики. Симеонов уточни, че в момента разговорите са върху приоритетите във външната политика.

В парламента остава и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който очаква среща с председателя на БСП Корнелия Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце пак ще каже "пенсионерите ми изядоха фискалния резерв", както през 2013 г., думите му си стоят в нета, за който не вярва.
76
2
 
14
 
! Отговори
И ПЛЕСНАТ С РЪЦЕ.... преди 7 години
Съгласието - пълно, но за какво???????? Е КАК ЗА КАКВО ...........ЗА ГЕПЕНЕТО, ЗА ДРУГО ВЪОБЩЕ СТАВАЛО ЛИ Е НА ВЪПРОС!!!!!!!
75
4
 
7
 
! Отговори
Жоре Трабанто преди 7 години
Нека т.нар патреотари да се запитат какъв е профила на хората с минимални пенсии, какъв трудов стаж са имали и с какво са допринесли за държавата? Стана ли ви патрЕотично сега? И тези 2 милиарда някой спомена ли откъде ще дойдат? А с колко ще бъдат повишени пенсиите на останалите над минималната?
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Задача Отговор на задачата - на задна скорост България!
73
1
 
19
 
! Отговори
Яваш,братя. преди 7 години
Колкото по-дълго преговарят, толкова по-малко живи пенсионери с малки пенсии ще останат. И проблемът ще се реши почти безплатно.
72
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приказваме си ги тук,плямпаме си ги,пишем си ги празни-празни,сравняваме се с таблици и данни от други държави,а.............има ли една държава,такава с близка до нашата икономика и с развитие близко до нашето,която да може да си позволи да изтегли заем 9-10 МИЛИАРДА ЕВРАКА за една финансова година и да ги опука!!Че,тези пари връщане искат бре,лихви,главница,за отпускането им имат и условия-вдигане на данъци,цени,такси,акцизи!!А ние заплати и пенсии искаме високи!!Че те предварително са опукани
71
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едните се отказват от 300 лв. минимална пенсия, а другите от 1500 лв. средна заплата. Всички правят жертви в името на народа!
70
6
 
6
 
! Отговори
Камен преди 7 години
До ЗадачаВ задачата се пита кой пише глупости и си измисля числа. Средните заплати и в Сърбия и в Македония са по-ниски от тази в България.
69
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Времето си минава те си ходят на аперативки :) и в един момент едно голямо НиЩо или по-скоро мега увеличения на стоки и услуги и минимално такова за доходите
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Задачав задачата се пита как си ги измислил тези числа.
67
0
 
17
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
Съжалявам че вече съм на години, иначе веднага бих хванал самолета за чужбината...
66
0
 
16
 
! Отговори
честита блага ракия преди 7 години
Съгласието - пълно, но за какво?..............Как за какво, съгласили са се да се разберат. Те, патриотите, още преди нова година бяха съгласни да се съгласят, затова толкова ги дразнеше, че ББ се правеше, че не разбира, че те по принцип са разбрани и ще се съгласят, само и само да има разбиране за съгласието. В името на народа!!!
65
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е борисов 3, което значи, че краденето ще е феноменално и като за последно, защото се знае, че повече няма да е премиер боко. Идните 4г. ще са пагубни за българите.
64
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е да изметем *** патриоти ,гробари и всички гнусни твари
63
4
 
33
 
! Отговори
Задача преди 7 години
Услови на задачата:Минимална заплатаБългария: 230 EURЧерна Гора: 300 EUR Македония: 270 EURСърбия: 260 EURСредна заплатаБългария: 484 EURЧерна Гора: 760 EURМакедония: 532 EURСърбия: 520 EURМинимална пенсияБългария: 83 EURЧерна Гора: 240 EURМакедония: 206 EURСърбия: 220 EURВ задачата се пита: коя страна е члнка на НАТО и ЕС (на втора скорост)?
62
8
 
11
 
! Отговори
Сиганан преди 7 години
Един лев не съм дал на тая държава и сига до края на животу по 300 лв. на месец. Да бачкат и плащат българете като са толкава умни за 40 год стаж по 303 лв.
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
М.... ви прокажена,да и..
60
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ и Патриотите не пожелаха да кажат около каква сума са се обединилиАми то е ясно каква - малка. Иначе щяха да кажат. А не казват, защото народа може да наизлезе - просто сега ще поразмотават хората и ще ги правят *** мамуни два три месеца и после ще им треснат секирата.
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-хубавото нещо на едно общество е - отечествено-фронтовския консенсус! Браво!
58
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите държавници.Само като ги видиш и ти идва да си хванеш самолета.