Нинова за програмата на ГЕРБ и Патриотите: "Тежък удар"

Според нея има отказ от предизборни обещания и на двете партии
Обновена: 13 апр 2017 18:51 | 13 апр 2017 18:42,
74
Нинова за програмата на ГЕРБ и Патриотите: "Тежък удар"
Снимка: Архив, Булфото

Управленската програма на ГЕРБ и Обединените патриоти е много тежък компромис. Това каза пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова. Според нея това управление няма да е устойчиво и се очаква недоволство към Патриотите, "защото при тях са най-големите отстъпки и може би това напрежение ще създаде напрежение и вътре между коалиционните партньори".

Още по темата

Според Нинова програмата е тежък удар за българските семейства точно преди християнските празници. Тя видя в нея сериозен отказ от предизборни обещания и на двете партии.

Нинова каза, че би сложила на програмата заглавие: "Бедност, несигурност и възможности за корупция".

Бедност, защото цените на природния газ, вода и парно са се увеличили сега, а заплатите ще се увеличат за срок от 4 години, ако изкарат 4-годишен мандат. "Когато имаш повече разходи, а доходите са ти същите, това е обедняване", заключи Нинова.

По думите й има сериозно отстъпление и от пенсиите. Тя заяви, че е разтревожена от липсата на каквато и да е политика по отношение на младите и обвързва това с демографската катастрофа.

По отношение на сигурността, и по конкретно границата с Турция, ГЕРБ са обещавали да увеличат броя на военнослужещите за охрана на границата, но това няма да се случи, допълни Нинова. По подобен начин в предизборната си програма са обещавали полицейско присъствие във всяко населено място и допълнително 1000 униформени по селата – но и това го няма вече, коментира още лидерът на БСП.

В тази програма с наличния състав ще се прави каквото може относно битовата престъпност, но няма да има нови служители. Отказали са се от 6000 разследващи полицаи за конкретна криминогенна обстановка. И тук има отказ, допълни Нинова и каза, че това е тежък удар по МВР.

Корнелия Нинова коментира и предложението да бъде председател на Народното събрание.

"Не приех да стана председател на Народното събрание, защото сме много различни с ГЕРБ. В политиката трябва да има морал. Официално не сме получавали покана за коалиция с ГЕРБ. Имаше някакви намеци от хора, които се срещат с тях и с нас. Единствените официални покани бяха от Бойко Борисов за срещата и за председателското място на парламента. На тази среща изчистихме окончателно темата, че няма да правим коалиция и се разбрахме по изключително важната тема за българското председателство на ЕС. Разбрахме се всички решения да се взимат в Народното събрание, а не тайно в Министерски съвет", разкри тя.

Попитана какво биха подкрепили от програмата на ГЕРБ и Патриотите, лидерът на БСП каза, че биха подкрепили предложението за ин витро процедурите.

"ГЕРБ имаха една прекрасна идея и ние щяхме да ги подкрепим. Това е държавата да поеме ин витро процедурите на семействата с проблеми. Няма го вече, отказаха се от него".

Биха подкрепили също така родното производство, заяви Нинова и уточни, че са подготвили нов закон за храните, отнасящ се до продажбата на български стоки в хранителните вериги.

По темата за увеличаването на средствата за саниране, Корнелия Нинова каза, че именно тук очаква да е най-големият конфликт с Патриотите, тъй като те са искали повече пари за пенсии, а те ще отидат за саниране.

БСП възнамерява да подложи цялата тема "саниране" на парламентарен контрол, за да се види има ли кражби, няма ли, допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
10
 
18
 
! Отговори
уф..."революцио преди 7 години
Като ви чета....какво си мислете.. ако Нинова е премиер, с Радев и Йотова ще бъдем отново Народна Република България(НРБ)
16
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бай ганьоA ти като си гласувал за ГЕРБ или патриотите си отхвърлил комунизма, ама друг път. Заблудени хора.
15
20
 
18
 
! Отговори
бай ганьо преди 7 години
не ви обичаме и ще губите защото имате мръсен език. престъпници от 100 години. просто държава сме , всички отхвърлиха комунизма само ние не.
14
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, как, всичко че се случи така както са го записали, дори и за санирането ще се доплаща. На най-ниските пенсии на година по 10 лева да станат 200. На останалите един по' здрав от бибитко.
13
17
 
27
 
! Отговори
ПФ=Предател преди 7 години
Предатели от ПФ, къде е пенсията от 300 лв?Знаят ли българите, че ГЕРБ отпускат 4 милиарда за 2 нови фрегати?Днес е специален ден, и да предателството ви е явно.Хората не искащи ГЕРБ гласуваха за ПФ.27 милиарда лева заеми изтегли ГЕРБ.Всеки български християнин гласува срещу ГЕРБ.Радев е по-голям патриот от Паричния фронт.Горете в ада предатели.На следващите избори гласувам за партия "ВЪЗРАЖДАНЕ" - само те си върнаха субсидията!Изгонихте българите от БГ. ГЕРБ допусна ДОСТ да съществува
12
13
 
12
 
! Отговори
Циник до 18 преди 7 години
А то щото БЕСИПЕТУ ще ви цепи басма...Казах вече - памет като на дъждовни червеи...и почти същата ориентация!Пхахаха
11
9
 
24
 
! Отговори
Циник преди 7 години
....а най-смешно ми е , че очевидно си "вярвате" на глупостите! БСП - "Спасителя в ръжта" пхахаха - е верно няма такива тпаци!
10
13
 
20
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България "Изборът на хората" 04.05.2017г.пл. "Народно събрание"Стига са се подигравали с народа!Ти решаваш!
9
15
 
17
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Не , че ми пука....отдавна искренно ви желаех бесепарско правителство - да ви оглозга до кокал! Малко ви е ....всичко ви е малко! Може още - да ви изтръскват *** като брашнян чувал!Няма толкова откровено тп избирател като българския!Помни колкото дъждовен че*рвей...и е почти толкова ориентиран!:-)
8
15
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Гледайте сега, нещата са прости. След "Борисов 3", колкото проживее, след него Нинова ще бъде новият мин. председател. По една проста причина. Властта съм я скрил и не съм я дал на "Борисов 3". Но е възможно и много вероятно, да я дам на Нинова, ако продължава за в бъдеще с правилната политика.
7
12
 
25
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Ако с обещанията на БСП можехме да се нахраним - досега да сме умрели от преяждане!Пъ*лни пач*авури - винаги , и всякога!
6
14
 
20
 
! Отговори
Ivo преди 7 години
Гласувах за друга партия но думите на лелката са верни ...
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
заплатите ще се увеличат за срок от 4 години,++++Е помним Орешарски. Обещаха 250 хил нови работни места ама след 4 години/
4
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ и "Патриотите", а и всички останали "политици" се придържат към максимата: От обещание къща не се събаря!
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
става става има още хляб у нея
2
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая е много нагла, по-нагла от нея е само Свинетка. Аз съм от поколението, родено след 89-та година и някой ден моето поколение ще се докопа до кокала, а тия двете нагли създания да се надяват да не съм аз човека с кокала, защото ще копаят уран!
1
17
 
31
 
! Отговори
Циник преди 7 години
В политиката трябва да има морал....казя седесарската бесепарка приватизаторка милионерка на народния гръб КурницаКокошкарова!Тази ще ми говори за морал!Отврат - пребоядисана гнас!