Програма има, но министри няма, ясен е само премиерът

В началото на май обаче вече щяло да има нов кабинет
24
Програма има, но министри няма, ясен е само премиерът
Снимка: архив, Булфото

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов отказа да коментира персоналния състав на бъдещото коалиционно правителство между ГЕРБ и Обединените патриоти.

Още по темата
Единственият, който е ясен за следващия кабинет, това е бъдещият министър-председател Бойко Борисов, отсече лаконично той, след като по-рано днес и самият Борисов обясни, че не са обсъждани имена за министри, а е готова само управленската програма.

Бъдещият премиер увери, че персоналният състав на кабинета ще е тема на разговори между ГЕРБ и патриотите през следващата седмица.

Цветанов подчерта, че това, което ще се поеме като ангажимент на база на коалиционното споразумение, е в рамките на 1 месец или 40 дни да може да се направи подробна управленска програма от порядъка на 200-300 страници.

Зам.-шефът на ГЕРБ допълни, че се надява на подкрепата и на опозиционните БСП и ДПС по въпросите, свързани с председателството ни на ЕС.

В програмата за управление на страната до 2021 г. било заложено обвързването на помощите със заетост, а не само раздаването на социални помощи.

"Това, което е изключително важно и беше акцент в нашата управленска програма и има сходства с програмата на Обединените патриоти е помощта, която ще се дава на социално слабите - тя ще бъде обвързана с това децата им да посещават детска градина и училище, за да може наистина да имаме перспектива и икономически растеж с тези хора, които ще могат след време да бъдат активни и да имат съответната адекватност за трудовия пазар", коментира Цветанов.

Част от приоритетите на управляващата коалиция била и борбата с битовата престъпност, като целта е да има полицай във всяко село.

Сред другите цели на следващата власт били изцяло нова наказателна политика, нов Наказателен кодекс, тримесечни отчети на председателите на ВКС, на ВАС, на главния прокурор.

По думите му, приоритетно ще бъде и всичко, свързано с увеличаването на БВП, за да се стигне до средна работна заплата от 1500 лева и 650 минимална работна заплата след 4 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който им вярва дълбоко ще съжалява! Толкова пъти ви лъжат, че дори не заслужавате съжаление! А който не гласувал няма право да се оплаква.
14
1
 
5
 
! Отговори
еди без мърфи преди 7 години
Тиквата някога ще вдигне ли инвалидните пенсии или тези хора да ***? Щом тази КРАТУНА пак ще управлява нищо ама нищо добро не ни чака само лошо което започна с цената на газта после тока стоките и по веригата а доходите все така ниски.Що спиш бе народе 1лв ли трябва да стане киловата че да се вдигнеш.Гласуваш за Крантунчо и чакаш да живееш добре.Е няма как.
13
1
 
8
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България "Изборът на хората" 04.05.2017г.пл. "Народно събрание"Стига са се подигравали с народа!Ти решаваш!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трябва да сложат по гладните гробаджии и патриоти.другите вече загладиха косъм
11
2
 
10
 
! Отговори
Пинокио преди 7 години
До ГАДОРЯННяма вече място за такъв сорт министър- те всички са точно такива- на веселбите, на мачлетата и на лъжите ! носовете им са като на Пинокио. Срам нямат! Искат за управляват, ава не им стиска - щото положението не е розово ! Не искат икономика и енергетика, искат шосета, асфалт и санирне, не искат образование- ами те не са образовани, искат на отбраната - мивистър Каракачанов с отромно шкемби. Пък може и генеал да го направят !
10
0
 
12
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Искам да съм министър на веселбите. И военен също. Поне в армията ще е весело, щото сега е плачевно. Е то квато държавата такава и армията. А уж Сев Корея били гладни. А имат армия дето причинява мокри сънища на чичо Тръмпи
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Програма има, но министри няма..............аз се кандидатирам..........за какво да е местенце.
8
2
 
12
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Винету няма насищане за власт, пари и его. С такъв егоцентрик държавата и народа са обречени на изчезване
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Погледнете Цецо Ушето, поне малко интелигентност да излъчва, поне икономическо образование да имаше? А той ВИФ. Какви решения да вземе, какви идеи, главата чу като пъпеш, крива и празна. Той ще решава съдбините ни? Защо не гласуваха над 50%, техните гласове се разпределиха. И отново Цецо и Боко в Брюксел ще бъдат за посмешище на фона на другите премиери, образовани и говорещи чужди езици. Срамно е за нас това, защото се мисли, тези да изберем като най-доброто, какъв ли е народа! Срам!!
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ни трябват министри, Борисов ТРЕТИ ни стига .
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново Той и само Той, друг достоен няма??? Какво *** са тези около него! Добре разбират, че е отчайващо т(((ъп, алчен и страхлив но ще получат част от пая. А България и българите кучета ги яли. Той не разбира ли, след него ще има България но ограбена и разпиляна. Всички които са му помагали в разрухата ще носят отговорност. Не може да безкрай да се унижава един народ колкото и търпелив и бездушен да е той. Вярва ли някой, че Той ще подобри живота ни? За 7 години какво подобри, кажете едно?
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СИДЕРОВ, министър ! На културата и алкохола ! БОЖЕ, пази ни от Бойко !
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и сега шефовете мутрокомунисти могат да дават не 1 500,ами и 3 000 лева заплати,ама защо да ги дават,като раята им работи без пари...Пък и нали трябва да сменят Ес-класите всеки месец и да водят метресите по Малдиви,Сейшели и т.н....Аиде влезте им малко в положението на горките,спрете да мрънкате за по-големи заплати и продължавайте да бачкате 17 часа за по 300 лева.
2
1
 
17
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
България е затънала в блатото на ГРОБ! А Винету цъфти ли цъфти че чак връзва.
1
1
 
17
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Е то това беше важното, да се задоволи на Баце нарцисизма и желанието за власт на всяка цена.