Герджиков горд от управлението, но и с резерви към някои министри

Подробни отчети за ревизиите по министерства – в края на април
17 апр 2017 12:43,
49
Герджиков горд от управлението, но и с резерви към някои министри
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Горд съм, че съм част от управлението на страната, което успя да съхрани не само социалния мир", заяви в интервю за БТА служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков.

"Преди всичко искам да благодаря на президента Радев, който успя да формира кабинет с много ярки личности - великолепни специалисти в своите области. Истинско удоволствие е да се работи с тях", каза премиерът.

Още по темата

Той отбеляза, че има и резерви към дейността на някои от министрите. "Но и министрите могат да имат претенции към мен самия. Мой принцип е да уважавам достойнството на хората и държа забележките си да отправям не публично, а персонално, когато се е налагало. Но тези случаи не са много.", посочи той.

По повод на ревизиите по министерства, направени от служебното правителство, премиерът Герджиков заяви, че подробни отчети ще бъдат публикувани в сайтовете на министерствата в края на април.

"Работа на правителството е да извърши проверките, специализираните органи да поемат нататък и съответно да наложат съответните санкции, ако има основание за такива", каза служебният министър-председател.

Според него организацията на изборите от страна на правителството е била много добра. Той отбеляза, че винаги има и ще има недоволни.

"Разбира се, че имаше и много опити за търговия с гласове. Но органите на МВР и Прокуратурата работеха много ефективно и много от опитите бяха пресечени и бяха образувани множество досъдебни производства, а вече има и осъдени за това изключително грозно престъпно поведение срещу демокрацията", заяви премиерът.

Попитан кои са най-неотложните стъпки по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., министър-председателят отговори, че най-важното е, че по "българско" време ще бъдат взети общите решения за бъдещето на Съюза. "Страхотен шанс за нас! Не трябва за го пропиляваме", коментира премиерът Огнян Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
16
 
! Отговори
Боза преди 7 години
Тоя нали много се заканшаве на Бойко , нищо не направи
10
6
 
9
 
! Отговори
Призив преди 7 години
На 04.05.2017 г. във всички хипермаркети в страната ще пуснат ДРЪВЦА ЗА ГРИЗАНЕ. Всички недоволни, червени, русофили и прочие, нека дружно да се съберем на опашка, за да си купим ДРЪВЦА ЗА ГРИЗАНЕ. Да се запасим за много години, защото ще ни трябват!
9
8
 
9
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България 04.05.2017 г.Пред Парламента!Ти Решаваш!
8
5
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво!Достойни български правителства, които гарантират приемственост едно от друго, а с това и стабилност и сигурност в страната!Така както Бойко Борисов, когато си подаде оставката, осигури приемственост за служебния кабинет, така сега и обратното.Браво!
7
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалък !
6
4
 
11
 
! Отговори
Бате Бойко : преди 7 години
Герджик, айде като минат дъждовете по едно тенисче да ударим ... Ще почерпя с някое милионче за добре свършената работа ...
5
6
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Абсолютно несъстоятелен и неадекватен като премиер. Той по принцип не е за такъв висок пост. Възможностите му са най-много за чиновник в някоя областна управа. Главен виновник за завръщането на ГЕРБ на власт. Осигури им служебна победа с действията и бездействията си по определени въпроси.НЕ РАЗСЛЕДВА НИТО ЕДИН БИВШ МИНИСТЪР НА ГЕРБ !Обратното - даде на прокурор всички министри на Реформаторския блок и резултата на изборите за реформаторите беше трагичен. Да върви по дяволите този плъх !
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само като му чуя гласеца и ме напушва на смях!
3
3
 
26
 
! Отговори
6 от 49 преди 7 години
Толкова смешен мишок рядко се среща!
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съд за Герджиков и неговите калинки в правителството на Радев!
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С кое си горд, бе, ***? Че 2 пъти се заканваше на Тиквата като пуделче пред немска овчарка? Ти си по-смешен и от Росенчо, бе!