Борисов не иска "хейтене": Стабилността на Европа минава през България

"Аз винаги съм бил балансиран, ако не ме дърпат и мен за опашката"
Обновена: 19 апр 2017 09:42 | 19 апр 2017 09:41,
119
Борисов не иска "хейтене": Стабилността на Европа минава през България
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ и номиниран за премиер Бойко Борисов обяви, че ако отминалите избори са били по мажоритарната система, то партията му е щяла да има 130 депутати.

По думите му партиите и хората трябва да се консолидират и тази година и половина с председателството и страха на Европа, страната ни става много важна.

"Аз винаги съм бил балансиран, ако не ме дърпат и мен за опашката", добави Борисов и призова опонентите си да не си играят със съдбините на хората и обеща, че поне той няма да го прави.

"Виждате, че народът веднага наказва, ако се премине границата. Моите опоненти я преминаха. Аз няма да я преминавам", каза още Бойко Борисов на влизане в сградата на парламента.

"Залогът ни е държавата. С нищо се опитвам не да провокирам, дърпам юздите на партията да може колкото по-смирено. Виждате колегата Герджиков брои дните като в казармата. Трудно е и много тегаво. Всичко, което е добро като предложния и от опозиция, ще бъде приемано. Аз съм за мир и стабилност", каза той и настоя, че не иска да вкарва държавата в нови избори.

"Когато подадох оставка, дадох на опозицията да управлява - ако те не бяха страхливи, ако те искаха да управляват, можеха веднага да направят служебно правителство и досега да управялват 6 месеца. Те се скриха и оставиха Радев и неговото правителство да се гърчи", каза Бойко Борисов.

То изрази надежда, че всички партии в парламента са си взели поуки от слабостите и успехите.

"Ситуацията в света е леко казано тревожна, трябва да бъдем умна нация, да се консулидираме. Стабилността на Балканите минава през България. Ако сме истински политици трябва да направим много добрини за България в тази ситуация, защото Европа я е страх от Турция, а ние сме на границата. Може да сме стабилизиращия фактор на Балканите", настоя Борисов.

На въпрос "Ще управлявате ли в малцинство?", Борисов отговори: "За 4-5-ти път идвам като за първи ден в парламента. Залогът ни е държавата".

По думите му с президента Румен Радев поддържат "смислен контакт". Той подчерта за пореден път, че могат, ако са истински политици, не само на думи и с претенциите си, да направят много добрини за България.

"Модерната дума "хейтене" по цял ден, а хората днес очакват да им се случи нещо добро, да го пипнат, да го видят, да го усетят", коментира в заключение Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нова диктатура на простотията и неграмотността!Боко ,Цвъки,Главчев,Велчев и ятото Калинки от бандата на тиквения генерал.Това е гавра с надеждите на хората.България загива с активното съучастие на т.н. ОБЕДНЕЛИ ПАТРИОТИ представляващи група по интереси -агент Иван и гламавите съученици Валери и Волен/от гимназията в Ямбол/.
53
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре бе, чета ви коментарите, говоря с приятели , абее тея как взехха вастта като никой не е гласувал за тя ?
52
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и най-накрая , отново ново начало на грабежа.... гарантирано от герб , колкото до патриотите вече са на губещата страна
51
3
 
22
 
! Отговори
Вервайте ми преди 7 години
За 800 дни, Боко ще закрие България! Вервайте ми! Така говореше човекът, който го направи генерал. Онзи оправяше България, тоя ще я дооправи:)
50
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да пази България от поразиите на ГЕРБ и Бойкоамин
49
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гати баланса, 10 години минаха, хората се изнесоха, щото тука имаш по- ниска заплата и от Македония и Албания. Балансираме си последни по всичко. Даже баланса по текущата сметка се увеличава с няколко заема, 24 милиарда ли колко станаха вече? Мотото е - ако умре съседа имуществото е актив за разпродаване, колкото по-малко хора толкова по-добре за временната статистика на която се крепи рейтинга на вожда.
48
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новият собственик на БТВ и Нова е ББ естествено чрез подставено лице - мутресата му Цветелина.
47
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние ще сме "стабилизиращ фактор",разбирайте го,че ще си въртим *** във всички посоки като вентилатор!Политиката ви отсега е ясна-нац. интереси ще бъдат пренебрегвани само за да може с гордост да се мислите за "стабилизиращ фактор". Не ви стига интелект за да поставите България в позиция да бъде какъвто и да е "фактор"!
46
21
 
4
 
! Отговори
Червена фуражка преди 7 години
Червени каскети, първото нещо, което генерал Борисов трябва да направи спрямо вас е да ви намали минимума заплатите и пенсиите.На България теябват пари за пътища и стадиони, за поне два тунела под Шипка, още един мост на Дунав и др.
45
4
 
18
 
! Отговори
14:00 по BiT преди 7 години
Пресконференция на Слави Трифонов, където ще разберете много истини !!
44
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тикво, защо свали от ефир Васко Иванов и бившия ти приятел Славуца.
43
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако за Борисов са гласували 15 % то те са му напълно достачни за да управлява.Ясно?
42
2
 
16
 
! Отговори
14:00 по BiT преди 7 години
Пресконференция на Слави Трифонов, където ще разберете много истини !!
41
20
 
5
 
! Отговори
Истината преди 7 години
По времето на Станишев не се изгради нито един метър магистрален път, замрази се метрото, еврофондовете бяха спрени. Не се построи нито една пречиствателна станция, нямаше спортни зали и велоалеи.За сметка на това България беше загробена с 20 млрд от Белене, 5 млрд от Цанков камък, а фалита на КТБ който стана при Орешарски ни струваше 3,5 млрд лв.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
консУлидираме - от консул ли идва?
39
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Току-що Нинова приключи речта си. Не вярвах, че ще доживея да кажа БРАВО! Цялата група на герб да бяга срещу тази жена, няма да я стигне. След нея Валери Симеонов е едно малко човече.
38
1
 
27
 
! Отговори
До 43 преди 7 години
Явно не си си пил хапчетата тази сутрин. Само 15% официално да гласували за дъртият крадец. Като махнем фалшификациите ще да под 10%. И това ли е целия народ??? Явно получаваш по някоя стотинка да пишеш тези глупости, да хвалиш маймюна ограбил, предал и продал България където му е наредено и където му паднало. Рано или късно ще има Народен съд. И дано такива като теб бъдат открити по списъците на гробарите и наказани! Няма нищо безкрай. Тази зима като дойдат сметките ще те питам как се чувстваш.
37
3
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Пази Боже от такава Европа, чиято стабилност минава през България !
36
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
премиера генерал Борисов е велик водач и народа го обича защото държавата загива без него. Гради държавата неуморно а всички останали политици са крадци и *** и предатели и ще им се търси сметка! Не ни е нужен радев само да харчи пари, нека Бойко си поеме и президенските функции хората го подкрепят!
35
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Успех г-н Борисов! Почвайте веднага Хемус и Струма. Това е най- важното сега пред България. Да върви и тунелът под Шипка паралелно, както и Ботевград-Мвздра.