Цветанов с надежда кабинетът "Борисов" 3 да изкара мандата

Зам.-шефът на ГЕРБ призова за диалог в новия парламент
32
Цветанов с надежда кабинетът "Борисов" 3 да изкара мандата
Снимка: архив Булфото

За добронамереност и диалог в парламента призова зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов в речта си на тържественото заседание на новия парламент.

Той предупреди, че българският народ е мъдър и винаги усеща фалша в политиката.

Още по темата

Цветанов призна, че за пореден път нито една политическа сила не е получила такова доверие на изборите, че да управлява самостоятелно.

Все пак обаче ГЕРБ била първа сила след вота, защото била предвидима, а това печелило хората. Според него това се доказва и от данните от социологическите проучвания, които сочат, че близо половината българи очакват следващото управление е да е дясно-центриско.

"Изборната ни победата е свързана с масовите очаквания около ГЕРБ да се формира бъдещето управление, а коалиционната формула се надявам, че ще ни отведе и по-далеч - към политическо съгласие по националните интереси и добре ще е политическият рекет да остане в миналото", коментира Цветанов.

Той увери, че партията на бъдещия премиер Бойко Борисов е готова да изкара пълен мандат от 4 години. Освен това ГЕРБ ще настоява за прозрачност и ясни принципи на управление, за да не бъде жертва на интриги.
 
Въпреки това властта не била самоцел за най-голямата партия в парламента, а и не било етично да се стои на власт напук и на всяка цена.

Цветанов очерта и законодателните приоритети на мнозинство – реформа в съдебната система, образование, здравеопазване, национала сигурност, защото хората очакват бързи резултати в кратки срокове именно в сферите, които ги засяга най-много.

Шефът на групата на ГЕРБ в парламента обеща и че партията му ще превърне в закони резултатите от референдума за промени в изборното законодателство, но не прима идеята за въвеждане на уседналост на вота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
25
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Няма да изкара по същата причина, поради която паднаха и предишните два: Баце не желае да поема политическа отговорност за действията си и предпочита да се скрие като страхливец в края на мандата.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За подобието на човек на снимката, с израз на пияна гугутка, с красиви и интелигентни черти и раюонеста глава, ако изкарат 4 години ще му донесе още милиони в сметките. За България и българите няма да се говори и мисли, там ако остане време. Помните ли какви депутати имаше в първите години след 10.11.89, сравнете ги с днешните и особено мишока на снимката.