Нинова обяви червения курс: Опозиция и алтернатива на ГЕРБ

Тя обаче обеща подкрепа за надпартийните интереси на държавата
19 апр 2017 11:30,
71
Нинова обяви червения курс: Опозиция и алтернатива на ГЕРБ
Снимка: Олеп Попов, Dnes.bg

БСП ще е твърда опозиция в новия парламент и ще води политика - алтернатива на ГЕРБ. Това обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова на старта на 44-ото Народно събрание. 

Тя обаче обеща подкрепа за надпартийните интереси на държавата като нейната национална сигурност и суверенитет, както и за успешното председателство на Съвета на ЕС.

Още по темата

"В политиката има принципи - да има управляващи и да има опозиция. В политиката има правила - ние сме опозиция, ние сме алтернатива на ГЕРБ. В политиката има и морал - да не предаваш тези, които ти вярват. Един милион българи ни вярват, няма да ви предадем", каза Нинова от парламентарната трибуна. 

Сред надпартийните приоритети, за които тя обеща подкрепа на управляващите, е поемане на отговорност за съдбата на сънародниците ни в сложните геополитически интереси. А също - "във външнополитически план гарантиране на суверенитета и националната сигурност и бъдещето ни в обединен и силен ЕС", каза Нинова. 

Тя обясни, че наша отговоронст е по време на пледседателството да преведем ЕС през трудностите, които му предстоят.

"Това означава да се намери пресечната точка между националните и европейските интереси", каза Нинова. Тя засегна и референдума в Турция. "Ние не се месим в работите на чужди държави, но не искаме и в нашите да се месят", каза тя. 

Червената лидерка нареди сред националните приоритети и борбата с демографската криза.

Тя повтори приоритетите, с които БСП ще работи в новия парламент - икономика не от монополи, държавни предприятия не на партийна хранилка, още тази седмица закон за храните, искане за изслушване на КЕВР, промени в образованието, борба с корупцията и паралелната държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
14
 
17
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Да са живи и здрави от БСП...Пожелавам им още дълги години да са опозиция и алтернатива на управляващите...
37
12
 
19
 
! Отговори
Кравар преди 7 години
Слушай,*** краво, що не завърнеш в пасищата на родното си село и не вземеш мотиката? Ти за нищо друго не ставаш! Освен това си и държавен предател.
36
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова обяви червения курс: По нататъшното трупане на зелени банкноти на гърба на глуповатите българи гласуващи за БСП.
35
7
 
15
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
КАКВИ "ИДЕИ", бе НИНОВА ......КАКВИ ГЛУПОСТИ ДРЪНКАШ....??КАВО ВИ Е "СОЦИАЛНОТО" НА ТЕБЕ И Др.ГЕРГОВ.........."МИЛИОНИТЕ" ЛИ.....ХА,ХА,ХААААААААААА......СИГУРНО Е ТАКА -------ЗАЩОТО ..ВСЕ , СА ВЗИМАНИ ОТ ЗАЛЪКА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД...!!!/....нито Техноимпекс ..нито Булгартабак са били на --баща ти или дедо ти.../
34
1
 
1
 
! Отговори
До 26 преди 7 години
Нямам нищо общо нито с ГЕРБ, нито червенушковците и тяхното едромащабно присвояване.Относно идеята да се довърши започнатото от Филип Димитров, поставях този въпрос на няколко предизборни събрания на различни политически формации. Бъдещи депутати обещаваха какво ли не. Не ми е известно досега някой да е направил нещо по въпроса. Навремето Ив.Костов направи едно много общо изказване, в смисъл че се правело нещо по въпроса, но аз не знам правено ли е нещо наистина и какво точно.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Оруел 34С хора като Гергов няма как да сте алтернатива Нинова, имате добри идеи ,но просто трябва да режете до дъно!.няма да промени това нищо. доган като се "оттегли" в сараите, да не би тоя кара... (не мога да му изговоря името), дето е глътнал *** и едвам, едвам срича на българкски да решава нещо в дпс?бсп няма как да са никаква алтернатива, защото не са идейна алтернатива! те се опитват да се позиционират като "икономическа" алтернатива, т.е. "по друг начин от същото" !
32
2
 
9
 
! Отговори
Оруел преди 7 години
С хора като Гергов няма как да сте алтернатива Нинова, имате добри идеи ,но просто трябва да режете до дъно!
31
3
 
14
 
! Отговори
иво преди 7 години
Градивна опозиция е тази , която когато критикува дава и по-доброто решение , а не се занимава основно с лъжливи компроматчета и партизански афери !
30
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 28Трябва да сте съкилийници на ГЕРБ.те са съкилийници, вечер след 24 ч по едни тайни места
29
4
 
12
 
! Отговори
недоволен преди 7 години
от трибуната *** каза, че е против повишаването на минималните пенсии, ако нямало увеличение и на другите. с други думи - "социалистическата" партия е против подхода - малко от малко хората и особено пенсионерите - да се изравнят, т.е. "социалистите" са против равенството на хората ... особено ако не са от "техните" хора, които са с високите пенсии.че кое им е "социалистическото" тогава, като това беше последното, за което можеха да са закачат като "социалисти"?
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП трябва да предложи някакви радикални социални промени за да бъде истинска алтернатива на управляващите. С тези изтъркани фрази, няма да може да спечели тези два милиона избиратели, които не гласуваха за никой. А и фигурата на Георги Гергов съвсем не се свързва с лява партия, за каквато се представя БСП. Личните интереси на много богатите хора няма как да се съчетаят с интересите на тези, които получават ниски доходи.
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той никой не оспорва, че има акъл и е учил. Въпросът е, защо в САЩ, а не в любимата на майка му Русия? И защо работи в Голдман Сакс, а не във Сбербанк, примерно?
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
лелче, вие не трябва да сте опозиция на ГЕРБ.Трябва да сте съкилийници на ГЕРБ.
25
3
 
16
 
! Отговори
АБЕ...ха,ха,хааааааа преди 7 години
..АКО Нинова не беше си продала акциите си от "Техноимпекс" и "Булгартабак".....СИНЧЕТО Й ЩЕШЕ ДА УЧИ У "МАГАДАНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ --БЕЗ ПАРИ!/..по партийна линия../ТО , ТАКА СЕ УЧИ ....БЕЗ ПАРИ /..и с много багаж../...ха,ха,хаааааааа
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Корне, Корне!Като си харесал Бойко, а той отдавна е на власт, защо не го посъветва и не настояваше да завърши делото на Ф. Димитров? Може би защото още не си скрил краденото, а до мандата на Корни има време? Само питам!
23
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 17Колкото и пъти да попиташ защо някой учи някъде, си отговори на въпроса ти колко багаж носиш! Знаеш, че в САЩ няма значение кои са родителите му. Учил е, защото има акъл в главата, защото се е трудил и е заслужил стипендия и са го наели на работа според способностите. А теб кой те е наел, за какво, и за колко?
22
5
 
14
 
! Отговори
ЖЕСТОКО ! преди 7 години
ПАРТИЯТА БКП/БСП , НИНОВА И ГЕРГОВ.....ВИ ГОТВЯТ НОВ "К..У..Р---С... изненади....ха,ха,хааааааааааааа...ЯКО ТИ ДУПЕ , НАРОДЕ!!!!!
21
6
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Корнито иска избори до дупка, докато най-после спечели и стане премиер! Тя не мисли за хората, за икономиката, а само за себе си!
20
5
 
9
 
! Отговори
Социаглист преди 7 години
Нинова обяви че на червения КУРС "С"то е само за благозвучие и понякога за множествено число!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ха,ха,хаааааааа...ха ха ха седи си на работа никой не те вика - това и теб ще те стигне рано или късно