Борисов отговори на Радев: Не е договаряна двуредова ограда с Турция

Каквото е направено, това е платено, посочи лидерът на ГЕРБ
23 апр 2017 14:37, Красимир Ангелов
270
Борисов отговори на Радев: Не е договаряна двуредова ограда с Турция
Снимка: БТА

Не е вярно, че е била договорена двуредова ограда по границата с Турция, а е изградена едноредова. На места оградата наистина е с един ред, тъй като бежанският натиск беше много голям и тя трябваше максимално бързо да бъде издигната по цялата сухопътна граница, това е и платено, обяви в Ямбол лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. На местата, където е необходимо, обаче, съоръжението е от два реда, уточни бъдещият премиер.

Още по темата
Така той отговори на президента Румен Радев, който преди 2 дни посочи, че "съществуват редица смущаващи факти относно договорите, според които се финансира двуредова ограда, но се изгражда едноредова“. Ще настоявам истината да бъде изяснена", категоричен беше Радев при посещението си в Хасково.

"Изградени са огромни пътища край границата, които ще бъдат "накичени" с термокамери за движение. Сега полициите ще могат бързо да стигнат до всяка точка по границата", допълни той.  По думите му целта е била максимално бързо да се подпре цялата сухопътна граница с Турция, за да може по-лесно органите на реда да я пазят.

"Просто ние трябваше да завършим съоръжението. Сега, ако искаме, можем да правим и двуредова и триредова, и бетонна. Така че да си играем непрекъснато със страховете на хората, не го считам за държавническа позиция. Явно някой така си е преценил", допълни още Борисов.

Той посочи, че оградата не може да спре бежански поток, но ще помага на жандармерията, армията и полицията, ако дойде голям поток. "Затова решихме по цялото протежение да изтеглим ограда", подчерта още той.

Лидерът на ГЕРБ присъства на тържественото освещаване на новопостроения православен храм "Успение на Пресвета Богородица" в квартал "Аврен" в Ямбол. На въпрос от журналисти за какво ще се помоли в днешния ден, преди съставянето на правителството, Борисов отговори: "За спокойствието и стабилността на държавата."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
VREL I KIPEL SUM V TIYA STARI SOZ. IGRI V STROITELSTVOTO. NO VECHE SUM PENSIONER. I AKO BRUKNA V SMETKITE VI, SA REVISIYA KATO DOBROVOLEZ, SHTE SE ISPOTITE DO PRIPADUK MAM....I!
28
3
 
19
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Да пратим измамниците където им е мястото! 04.05.2017г.ТИ РЕШАВАШ!
27
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То няма смел прокурор да се захване с Герб! Всичко е корумпирано! Затова сме на това дередже!
26
6
 
23
 
! Отговори
76 преди 7 години
НАЙ-ВАЖНОТО Е ПОСТИГНАТО ,МАКИМАЛНО ПАРИ СА ДАДЕНИ Е ДРУГОТО НЕ Е ВАЖНО.ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ
25
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 1 000 000 - нен път се убеждавам, че тоя е патологичен лъжец!
24
24
 
6
 
! Отговори
От Аскуу преди 7 години
Радев говори по хавата си!
23
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега гледах по телевизията , че пак сме рекордьори! Според Евростат, българите са с най-големите финансови проблеми и най-бедната нация!
22
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега заедно с Валери Симеонов ще я довършите.Всички разбраха,че сте опукали милиони за тая кокошкарска мрежа,дето не затруднява дори малките мюсюлманчета.Ти пак си във вихъра на лъжите си.Сега и кладенчова вода ще докараш на хасковлии.Бързайте,че всеки момент ще спрат парите.Сега трябва и с патриотите да делиш заграбеното.Ако народът въпреки че го изработихте зверски и въпреки цените на тока и парното,сиренето и хляба не ви изтрепе значи е в будна кома.
21
3
 
28
 
! Отговори
До 22 преди 7 години
По скоро румънски съд да ги разследва, и по точно Маковей!
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая хубавица на снимката за какво са я изтипосали? Да видиме какъв е мъжкар и колко го обича електората. Холивуд няма ли да го забележи тоя талант и да го вземе най-после?
19
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов няма още много да залъгваш народеца с църкви и благи приказки ,защото народа измира от глад и недоимък и твоят и на Горанов ГЕНОЦИД унищожава БЪЛГАРИЯ! Не спряхте да се хвалите а не виждате и не казвате защо сме най БЕДНАТА НАЦИЯ в Европа,защо хазната стига само за вас големцитне а за този ,който отделя от горчивиятси хляб все пари няма. Как така малко по-разумни пенсии ще съборят държавата а да си назначавате само заместници и съветници защото сте некадърни това не затормозява хазната
18
3
 
25
 
! Отговори
Програми на ЕС преди 7 години
След 4 години да се разследват ГЕРБ и Патриотите ама не от Българския Съд а от Европейския Съд , колко пари са откраднали от Програми на ЕС и Държавния бюджет
17
1
 
27
 
! Отговори
Бокич стига, лъжеш! преди 7 години
Боко, не се прави на ударен! Всички знаем, че и оградата , санирането и строежа на пътища са съмнителни с още по - съмнителни качества!
16
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Изостаналата" Турция много след България почна да прави 900 км ва, "бетонна" 4 метрова плюс отгоре още бодлива тел с подвижно видио наблюдение и е готова...:-):-):-)А великата България все още не е свършила с телената:-):-):-)Най-големия виц си евро Ганка ...Забравих да добавя СЪС СОБСТВЕНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ВЪЗМОЖНОСТИ...А великия Ганка проси помощ за 1 км тел...СМЕШНИЦИ...ТРЪГНАЛИ ЕРДО ДА СПОРЯТ ВИЖТЕ СИ демократите и патриотите!!!
15
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжата на Борисов може да бъде хваната от изречението - " Имаше голям бежански натиск......" , хахахахаха , какъв натиск бе Борисов!!??? Какъв натиск бе Борисов, нима мигрантите бяха на оградата и с плакати не даваха да я правят та да сложите на много места един кат?!!Май е време да поносиш раирани дрехи!!!!
14
13
 
1
 
! Отговори
ARMY преди 7 години
Кога ли ще се сбият 2-та Генерали , тъкмо да се самоунищожат , това е Целта
13
2
 
24
 
! Отговори
Хм преди 7 години
За тея пари оградата трябваше да е тройна,ама нейсе,каквото можали-откраднали.Като магистралите,дето се вика.То по принцип,за да е сигурна работата,оградата наистина трябва да е двойна и по средата-минно поле.И понеже ни забраняват кажи речи всичко,предлагам друго решение:пускане между двете огради на полудиви изгладнели прасета-по-опасни са от вълци,да знаете!Освен това ще имат и отблъскващ ефект по религиозни причини.
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И каква полза от оградата като има корумпирани граничари на които им се снася от каналджиите у нас? Ето Вчера 50 заловил;и на Дунав мост с каналджия българин. К'ва ограда к'ви м5 лева, бе? оградата е за фирмите на Валери Симеонов които пък се отчитат вече на Тиквата.
11
3
 
18
 
! Отговори
EVROPOL преди 7 години
Евро Фондовете са отпуснали Пари за Двуредова Ограда а ГЕРБ са направили Едноредова Ограда а останалата час от Парите са откраднали , това се разбира от Текста който е написан от Журналиста горе вдясно на снимката въобще ако е Журналист
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Изостаналата" Турция много след България почна да прави 900 км ва, "бетонна" 4 метрова плюс отгоре още бодлива тел с подвижно видио наблюдение и е готова...:-):-):-)А великата България все още не е свършила с телената:-):-):-)Най-големия виц си евро Ганка ...