Борисов отговори на Радев: Не е договаряна двуредова ограда с Турция

Каквото е направено, това е платено, посочи лидерът на ГЕРБ
23 апр 2017 14:37, Красимир Ангелов
270
Борисов отговори на Радев: Не е договаряна двуредова ограда с Турция
Снимка: БТА

Не е вярно, че е била договорена двуредова ограда по границата с Турция, а е изградена едноредова. На места оградата наистина е с един ред, тъй като бежанският натиск беше много голям и тя трябваше максимално бързо да бъде издигната по цялата сухопътна граница, това е и платено, обяви в Ямбол лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. На местата, където е необходимо, обаче, съоръжението е от два реда, уточни бъдещият премиер.

Още по темата
Така той отговори на президента Румен Радев, който преди 2 дни посочи, че "съществуват редица смущаващи факти относно договорите, според които се финансира двуредова ограда, но се изгражда едноредова“. Ще настоявам истината да бъде изяснена", категоричен беше Радев при посещението си в Хасково.

"Изградени са огромни пътища край границата, които ще бъдат "накичени" с термокамери за движение. Сега полициите ще могат бързо да стигнат до всяка точка по границата", допълни той.  По думите му целта е била максимално бързо да се подпре цялата сухопътна граница с Турция, за да може по-лесно органите на реда да я пазят.

"Просто ние трябваше да завършим съоръжението. Сега, ако искаме, можем да правим и двуредова и триредова, и бетонна. Така че да си играем непрекъснато със страховете на хората, не го считам за държавническа позиция. Явно някой така си е преценил", допълни още Борисов.

Той посочи, че оградата не може да спре бежански поток, но ще помага на жандармерията, армията и полицията, ако дойде голям поток. "Затова решихме по цялото протежение да изтеглим ограда", подчерта още той.

Лидерът на ГЕРБ присъства на тържественото освещаване на новопостроения православен храм "Успение на Пресвета Богородица" в квартал "Аврен" в Ямбол. На въпрос от журналисти за какво ще се помоли в днешния ден, преди съставянето на правителството, Борисов отговори: "За спокойствието и стабилността на държавата."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
16
 
! Отговори
Цветан преди 7 години
Има ли приз - " Лъжец на годината' ?Питам за един приятел!
48
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЩОМ ПЛАЩАХА ПО 17500 ЛЕВА ЗА САНИРАНЕТО НА ЕДНА ПАНЕЛКА, ЗНАЧИ 70 % от парите за саниране са откраднати.същото е и полоажението с оградата.
47
14
 
2
 
! Отговори
проектант преди 7 години
Другаре, казвам ви най-голямата тайна за оградата!Фирмата която прави телената ограда е от Казанлък и е на бкп-бсп.Ако се размирише случайно, пак ще мирише на бсп след изборите, тоест като наакано малко дете!Щом се краде бсп е на всеки километър!
46
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога сте виждали и чували Борисов да признава собствен провал?Този човек провали стратегически важни индустриални проекти за страната ни, не направи нищо срещу престъпността, позволи да бъдем залети от мигрантска вълна. Във външната политика прие доктрина на послушание и сервилност.И когато резултатите от тази вредна за България политика излязоха наяве доказвайки, че Борисов действа грешно, той пак не си призна!
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе хора как се оставихте простият ми бодигард да ви управлява? ТОДОР ЖИВКОВ.
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ква ограда, нема такова чудо
43
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Влизай в затвора бе
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАЖЕ ЛИ БОРИСОВ, ЧЕ ПЕЧЕ СЛЪНЦЕ, ВЗЕМИ СИ ЧАДЪР, ЗАЩОТО ВАЛИ ДЪЖД.ПО-ГОЛЯМ ТАРИКАТ ОТ НЕГО НЯМА
41
1
 
19
 
! Отговори
Македонски преди 7 години
Имам чувството, че ББ не се притеснява за оградата, защото смята, че в бъдеще границата може да не е точно там!Или се лъжа!?
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-да Герберасти, като плюете по Радев защо не сложихте за кандидат пак вашата госпожица - Росица ???Гаврата щеше да е пълна, с Цачева поне взехте почетни гласове ама с Росица щяхте да вземете 5% :))))
39
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кинтите къде са? Парите като за два реда ограда, а оградата едноредова!
38
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко да види каква ограда има в Унгария също каква е на турската и сирийската граница ,ако пропуснете нещо да отиде до Израел там също има.
37
4
 
5
 
! Отговори
Анадолски преди 7 години
До ***"Вие сте много пaплaч бе, и 5% ви стигат да се оравите."А вие и 100 % да сте грамотни пак ще си съсипете държавата, подарена от братушките:-)Просто не ви се отдава нищо...Ааа сори, освен мързела и чакането на готово...:-):-):-)
36
0
 
14
 
! Отговори
Бивш граничар преди 7 години
До АнонименЗа счетоводство не претендирам,но колкото бодлива тел съм разпънал навремето-толкова не си видял на едно място.При това не бях сапьор,а кльонист.
35
26
 
3
 
! Отговори
достоен жест преди 7 години
Този президент защо винаги не е в час за избори, за урана във вадата, за екостроителството в Банско, за ремонт на натовски самолети в русия, за всичко създадено от бсп е виновен друг направи жест като Гергов.
34
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Простотията на Радев​ е над стандартната за военен. Пи-*** е дори от Бойко, който за толкова време в политиката все пак успя да се поочупи.
33
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е договорена двуредова ограда , само е платена като такава - гарантирано от гроб
32
1
 
25
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Много лесно може да се разбере дали се е крало от оградата!Като се демонтира 10 метра и се претегли на кантара!А разходите за труд ще се определят като се монтира наново.За един ден работа.
31
4
 
14
 
! Отговори
Анадолски преди 7 години
На една от статиите за Турция преди малко един твърдеше, че над 80% в българия са грамотни, а в Турция е било обратното:-):-):-):-):-)Еми значи нашите 20% грамотни ако успяват да направят за няколко месеца 900 км, 4 метрова, с видео наблюдение, "бетонна" без да просят помощи...И икономиката ни е много по добра от 80% грамотните българи...не можем да се оплачем, че имаме само 20% грамотни при положение, че те вършат повече работа от 80% грамотни ***:-):-):-)
30
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
счетоводителите - специалисти по огради на границите се разприказвали на експертно ниво!