Борисов отговори на Радев: Не е договаряна двуредова ограда с Турция

Каквото е направено, това е платено, посочи лидерът на ГЕРБ
23 апр 2017 14:37, Красимир Ангелов
270
Борисов отговори на Радев: Не е договаряна двуредова ограда с Турция
Снимка: БТА

Не е вярно, че е била договорена двуредова ограда по границата с Турция, а е изградена едноредова. На места оградата наистина е с един ред, тъй като бежанският натиск беше много голям и тя трябваше максимално бързо да бъде издигната по цялата сухопътна граница, това е и платено, обяви в Ямбол лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. На местата, където е необходимо, обаче, съоръжението е от два реда, уточни бъдещият премиер.

Още по темата
Така той отговори на президента Румен Радев, който преди 2 дни посочи, че "съществуват редица смущаващи факти относно договорите, според които се финансира двуредова ограда, но се изгражда едноредова“. Ще настоявам истината да бъде изяснена", категоричен беше Радев при посещението си в Хасково.

"Изградени са огромни пътища край границата, които ще бъдат "накичени" с термокамери за движение. Сега полициите ще могат бързо да стигнат до всяка точка по границата", допълни той.  По думите му целта е била максимално бързо да се подпре цялата сухопътна граница с Турция, за да може по-лесно органите на реда да я пазят.

"Просто ние трябваше да завършим съоръжението. Сега, ако искаме, можем да правим и двуредова и триредова, и бетонна. Така че да си играем непрекъснато със страховете на хората, не го считам за държавническа позиция. Явно някой така си е преценил", допълни още Борисов.

Той посочи, че оградата не може да спре бежански поток, но ще помага на жандармерията, армията и полицията, ако дойде голям поток. "Затова решихме по цялото протежение да изтеглим ограда", подчерта още той.

Лидерът на ГЕРБ присъства на тържественото освещаване на новопостроения православен храм "Успение на Пресвета Богородица" в квартал "Аврен" в Ямбол. На въпрос от журналисти за какво ще се помоли в днешния ден, преди съставянето на правителството, Борисов отговори: "За спокойствието и стабилността на държавата."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе да правят ограда ама тоя на снимката да го трапосат от външната страна без право на връщане. Да живнеме малко.
148
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И откъде влизат сега мигрантите, с които е пълна София. Естествено че през оградата на Тиквата и Далавери. 860 млн пари на данъкоплатците, хвърлени на вятъра или по-точно поделени между двамата мутро-мафиоти.
147
25
 
1
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 7 години
Абе, колко пъти трябва да ядете ЛАБУТ от Бойко, та да си затворите гнусните червени усти. Даде ли ви Борисов шанс, имаше ли избори, имаше.Айде сега, пак в землянките, и кротко.
146
3
 
23
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Чакайте, чакайте, ЧАКАЙТЕ. Начи: оня Каракачана, дето фирмичката му строи оградата каза, че била двуредова. Бочко казва, че била едноредова, щото нали такава трябвало и да бъде.Да не говорим за 2 различни огради? Уточнете се там по патрньорски, оеднаквете версиите и ни кажете. Ние сме офце, ще приемем за чиста монета квото ни кажете и така. И да- знаем, че оградата е супер, много е ефтина, направо без пари, ама пустите "бежанци" как така минават не знам, сигурно Корнелия и Станиша са виновни.
145
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една от големите лъжи на Бойкомедиите,че средната работна заплата в България била 1380 лв. Истината е горе-долу наполовина.
144
1
 
20
 
! Отговори
... преди 7 години
Боце лъже като дърт ***
143
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато БСП ги питаха:,,защо е толкова скъпа( оградата )?", Лилянка-партизанската унука отговаряше:,,ами защото е двуредна", сега Батце пак cра на метеното, едноредна била, ама цената и като на триредна.
142
0
 
20
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Продал ни е на султана!
141
4
 
24
 
! Отговори
Весо преди 7 години
По времето на управлението на Орешарски 1км.ограда струваше 250000лв.Като ни пое Винету стана 1млн.лв.ГЕРБ краде само четири пъти повече.Затова гласуваха за тях, усвояват по-бързо парите..
140
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ държат контрола над така наречените национални медии и Борисов управлява от тАлАвизорО.Същите тези медии рисуват една фалшива идеалистична картина на живота в България, която няма нищо общо с действителността.
139
17
 
2
 
! Отговори
ист преди 7 години
до анонимен 150БСП - БКП - открадна мечтите на наивниците, че ще построят комунизма - от всекиго според възможностите, на всекиму според потребностите. Така че БСП могат всичко да откраднат, които други не могат.
138
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не търсете вината в другите погледнете в себе си. Защо сте седнали да си чукате клавиатюрите те ли ви са виновни? Не клавиатюрите са виновни вие самите сте виновни че работите на мутрите за жълти стотинки. Вие сте виновни че децата избягаха в чужбина за по добър живот. Вие сте виновни че живеете като скотове. Вие сте виновни че неможе да си платите тока водата парното дървата. Защото с чукане по клавиатюрите нищо няма да се промини. Така ако си чукаха клавиатюрите още да сме по османско иго.
137
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кyp за БОЙКО
136
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, мутро, мутро..Да пукнат тия прости люде, дето пак те върнаха на власт, вместо да те пратят в затвора, където ти е мястото.
135
1
 
15
 
! Отговори
9689 преди 7 години
Мутрата е като Господ,всеки ден е пред очите ни.А си е едно крадливо,лъжливо недоразумение и мястото му е.....
134
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Измислен генерал говори на истински такъв.
133
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
95% от кметовете са на герб. Разпореждането на журналистите от НОВА е да не се разследват за европейските проекти. Там обаче са 17 милиарда евро. Задайте си въпроса, откъде идва разпореждането. Много ясно от ГЕРБ. Какво има още да се коментира? Отново ще ни грабят!
132
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ са способни да откраднат и това, което никой не може да открадне.
131
3
 
1
 
! Отговори
146 преди 7 години
До АнонименЗаповядай - тя е в гробищата!Дано скоро се присъединиш там
130
1
 
20
 
! Отговори
sd преди 7 години
Пак ли требе да му гледам мутрата на този бе?