ГЕРБ не отстъпват: Образованието и финансите при тях

Цветанов се надява на силно и единно мнозинство в НС
Обновена: 23 апр 2017 19:43 | 23 апр 2017 19:31,
101
ГЕРБ не отстъпват: Образованието и финансите при тях
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ няма да отстъпи от министерския пост в образованието, това беше основен акцент в предизборната ни кампанията. Смятам, че основният министерски пост, който също трябва да бъде за ГЕРБ, е финансовият, защото е много важно каква ще бъде приходната част на бюджета и как се управляват финансите на държавата. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията пред Нова тв.

Още по темата
"Преговорите вървят много продуктивно, резултатът, който имаме от изборите, ни дава едно спокойствие, че имаме мнозинство от двете политически формации", посочи той. 

На въпрос дали вече са се разбрали за постовете Цветан Цветанов коментира, че още не са разговаряли по тази тема, а в момента се подготвя финализирането на коалиционното споразумение, което следващата седмица ще бъде подписано. 

"Казах за министерствата, които със сигурност няма да се дадат. За всяко едно министерство, разбира се, ще се водят разговори и ще има екип, с който ще бъде подкрепено", обясни той. 

Относно това, че Бойко Борисов е номиниран за министър-председател Цветанов коментира, че са приложили европейската практика и е посочен лидерът на партията. 

"Не смятам, че това трябва да е тема, която да разделя, това беше просто едно условие. Валери Симеонов не приемаше, че подадохме оставка", добави още той.

"Имаме необходимост от силно парламентарно мнозинство, което трябва да бъде единно", заяви зам.-председателят на ГЕРБ. Според него не трябва винаги да разглеждаш личното си присъствие в политиката през определен пост, а да се съобразиш с това, което е най-добро за държавата и за стабилността. 

Цветан Цветанов каза още, че всеки с политически опит знае, че трябва да си готов на политически компромиси, но важното е да не се променя начинът, по който се води страната и допълни, че от ГЕРБ са заложили на това България да не се отклонява от евроатлантическите си ценности.

По повод думите на Корнелия Нинова, че са направени прекалено много компромиси в името на властта, Цветан Цветанов поясни, че компромисите са в името на държавата, на стабилността. Той заяви също така, че през 2013 г. БСП, ДСП и АТАКА са се обединили само, за да унищожат и да дискредитират ГЕРБ. 

По повод срещата между главният прокурор Сотир Цацаров и Сашо Дончев, с посредничеството на Георги Гергов от БСП, той заяви, че в партията имат огромен проблем и че самият факт, че по този начин си решават партийните проблеми означава, че те винаги са участвали и са генерирали съответни задкулисни игри, които под една или друга форма са били в публичното пространство и са били част от тази паралелна държава, за която Корнелия Нинова постоянно говори. 

"Когато Корнелия Нинова ни обвинява по този начин, нека да кажем как стана тя председател, с компромисите, които направи и получи пълната подкрепа точно на Георги Гергов", посочи Цветан Цветанов. Според него без подкрепата му Нинова надали е щяла да бъде председател на БСП. 

Сериозно присъствие на жени ще има в кабинета "Борисов 3", заяви Цветанов и каза, че ГЕРБ не наказа Цецка Цачева за президентските избори. 

"Цецка Цачева беше един достоен и много добър председател на 41 и 43 парламент", подчерта още Цветан Цветанов. 

Той заяви, че в момента за него важното е да се концентрират върху един четиригодишен мандат. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЙ ЧЕСТЕН ЧОВЕК ЛИ Е ИЛИ Е ОТ ГЕРБ?
45
1
 
29
 
! Отговори
Милен преди 7 години
Образованието им е сладко, защото сега е периодът на отпускане на евросредства там.. около 1млрд лева. Голямо крадене ще падне, не си мислете че искат да работят в тази сфера. Просто там е най-голямото лапане.
44
1
 
27
 
! Отговори
ГЕРБСП преди 7 години
Борисов,Пеевски и Гергов ще изкупят активите на ЧЕЗ.Ето тези тримата и кулката Цацаров образуват модела КОЙ.Както вече сте разбрали опозиция във България НЯМА,за всеки има министерства за крадене
43
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За всичко са виновни Хр. Иванов и Р. Кънев!Те не позволявт държавата и герб да се развиват.Дори извън парламента пречат на Бойко да направи държавата рай.Народен съд за тези двама изедници и назадничеви елементи!
42
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ реди новото правителство?
41
2
 
10
 
! Отговори
wanted преди 7 години
dobre se e obrysnal Cvinokio sega samo edna rairana riza i direct u jeila
40
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
У НАС ВЕЧЕ ДЕЙСТВУВА МАКСИМАТА . АКО СРЕЩНЕШ ЧЕСТЕН ЧОВЕК , ЗАСТРЕЛЯЙ ГО ЗА ДА НЕ СЕ МЪЧИ . Заб . към 40 .
39
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може герб да търпят някой по-умен от вожда си! Затова вече край с четенето на книги от учениците. Най-много на матурите, тема по 6 глава от Винету.
38
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сидеров министър ! Министър на театрите ,на културата ,и на образованието ! Тройна Великденска Коалиция - троен министър заедно с оня шеф на артистите Мутафчиев ! Срам Българио , голям Срам !
37
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пък и образованието?!Боже, ела си събери вересиите!
36
1
 
21
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До ОптимистМ-да, ще продължи емиграцията на българите по гробищата.
35
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЕГА ИВО ПРОКОПИЕВ И ГРУПИРОВКАТА РЕДЯТ НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО
34
1
 
20
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
До АнонименТе даже сега на политиците им подаряват дипломи за висше образование. Волен Сидеров вече си купи диплома за висше образовани, иначе беше със средно. И мен са ме питали дали искам да се науча, или искам диплома. Трудното е, ако искаш да се научиш, а лесното е, ако си купиш дипломата.
33
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да оставят нищо няма да направят! От 2009 г са на власт ако искаха щяха да подобрят нещо но не могат и не искат!За герб е важно Пеевски и Цацаров да са безконтролни кражбите да продължават.А както каза един виден гербер от пари дадени за пенсии комисионни не могат да се взимат.Това е истината доказана в годините управление на герб.
32
5
 
10
 
! Отговори
АнтиРусия преди 7 години
глас народен - глас Божи!
31
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май че Цветанов реди картите и в правителството, и в самото ГЕРБ, Борисов е просто една пионка, но явно не се усеща... Големият лидер...
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно там ще е парата. Жалкото е ,че с тяхната "демокрация " ни затриват като народ и нация.демогравския проблем е пример за тяхното управление
29
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ СА ТРОЙКАДЖИИ , ПРИ ТЯХ НЯМА НИТО ЕДИН ВИСШИСТ С ДИПЛОМА ЗА ОТЛИЧЕН .
28
4
 
24
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 7 години
Аз съм *** и вие сте прости, затова се разбираме. Добре че сме България, ако бях в Германия нямаше да спечеля, а щях да съм на последно място.
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ не отстъпват: Образованието и финансите при тях--------------------------------------------------------------------Защото са най-"умни" и крадливи.... за това ги искат тези два ресора.