"Борисов 3" – четири вицета, трима генерали...

Дончев и Каракачанов са вероятни вицепремиери в кабинета
21 апр 2017 07:15,
39
"Борисов 3" – четири вицета, трима генерали...
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Колко ще са министрите в правителството "Борисов 3" - това ще договорят днес ГЕРБ и Обединени патриоти.

Структурата ще влезе в чернова на коалиционното споразумение между партньорите. Там ще пише също с колко вицета ще работи премиерът Бойко Борисов.

Най-вероятно те ще са трима, като от патриотите на тази позиция ще е Красимир Каракачанов. Не бил изключен и вариантът с 4-ма вицепремиери - при този вариант такъв става и Симеонов, като така ще се постигне паритет в управлението.

Още по темата

Сигурният на тази позиция Томислав Дончев. С шанс да е вторият вицепремиер на ГЕРБ е Владислав Горанов. Той е плътно ангажиран с преговорите - ролята, която преди съставянето на кабинета "Борисов 2" играеше Румяна Бъчварова. Горанов обаче не искал да поема и вицепремиерски функции, защото така щяла да пострада основната му работа. Лиляна Павлова е също вариант.

"Надявам се другата седмица да приключим с коалиционното споразумение", лаконичен бе друг член на преговорния екип - Делян Добрев, след двучасови консултации, които се проведоха вчера в една от стаите на ГЕРБ в парламента.

"Започнахме работата по коалиционното споразумение. Обсъдихме структурата на документа и начина на вземане на решения. Нямаме разминавания по темите", отчете оптимистично Добрев.

Отказа да отговаря на уточняващи въпроси преди окончателно завършване на коалиционното споразумение другата седмица. Днес партньорите ще разгледат първоначалния му вариант като чернова.

Споразумението ще има структурата, която ще следва Министерския съвет. В него категорично ще е упоменато, че ГЕРБ няма да може да прекратява предсрочно мандата на правителството, без съгласието на "Обединени патриоти".

Въпреки че досега имена на министри не са споменавани, "24 часа" сверява прогнозите.

Макар че Каракачанов е сигурен силов вицепремиер, той няма да оглави отбраната. Военният министър ще е генерал, твърдят източници на изданието. Най-вероятно изборът на Борисов ще падне върху Константин Попов. Генерал поемал и здравното министерство. Но кой е той?

Валери Симеонов почти сигурно е бъдещият министър на енергетиката. Това нямало да оголи председателството на парламентарната група, тъй като патриотите го фиксираха като триумвират. Така след излизането на Каракачанов и Симеонов от парламента депутатите на ВМРО и НФСБ ще водят заместниците им. Волен Сидеров остава твърдо в парламента. Ако Симеонов поеме енергетиката, от ГЕРБ ще поверят на Теменужка Петкова икономическото министерство.

Патриотите искат и министерството на културата, за където се стяга Славчо Атанасов от НФСБ. В края на 42-ото НС той оглавяваше ресорната парламентарна комисия след отстраняването на Полина Карастоянова.

Слухове обаче пращат Петър Николов като министър на културата. Той е бивш член на ДСБ и ДБГ, след което мина в "Атака" и на последните избори бе водач на листата на патриотите в Ловеч.

В същото време депутатите от ГЕРБ очакват Вежди Рашидов да кара трети мандат като министър на културата. Ако той не е в кабинета, Борисов ще търси друг българин, с турски корени за министър.

Социалното министерство е другото, за което преговаря Каракачанов. За там най-подходяща е бившата депутатка д-р Султанка Петрова. Тя се разглежда като титуляр или зам. социален.

От ВМРО искали и министерство за българите в чужбина, но ресорът почти сигурно си остава на ниво агенция. Причината - ако Борисов склони да открие такова министрество, каквото му предлагат преди всяко негово правителство, то ведомството ще е без портфейл. А това не устройва патриотите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Това ще бъде правителство на псевдо-патриоти и ***!
34
1
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
"Борисов 3" - За Реформи забрави!
33
4
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Валери Симеонов е подходящ за министър на енергетиката, тъй като той е готов окончателно да загроби строителството на АЕЦ "Белене". Вече като че ли никой не си спомя, че България плати два ядрени реактора, и сега те са наша държавна собственост. Тъй като са твърде големи и скъпи, за да се скрият някъде, най-подходящ се оказва музейния вариант - да се оставят на площадката на ЕАЦ "Белене" и да им се сложат информационни табели за какво са били до какво са докарани от слугуване на чужди интереси.
32
7
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
46 процента не сме гласували нас никои не ни представлява защото не вярвамена никои новите избори след председателството
31
2
 
19
 
! Отговори
до 31 преди 6 години
Тарикати за един ден , краткосрочни тарикати.
30
2
 
18
 
! Отговори
до Абе преди 6 години
Ако питаш мен глупаците сме ние, а тези на снимката са тарикатите.
29
4
 
15
 
! Отговори
абе..... преди 6 години
......това не са ли тримата *** ? - не по Доньо Донев
28
3
 
22
 
! Отговори
д преди 6 години
Бойко 3 е пародия на политическата система.Преговарят да са на власт хора ,които се съдиха и обиждаха взаимно .
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В това правителство, Бойко е най-умен.
26
3
 
17
 
! Отговори
хм..до 18 преди 6 години
Гладът изостря мисловния процес и сетивата , но подхода на геноцид е страшен.Затова .....наесен с всенародна песен .
25
3
 
6
 
! Отговори
няма такава държава преди 6 години
До Крали Маркоааа хванахмв се за зелено пролетта пукна ние още не .... :)
24
2
 
6
 
! Отговори
зевзек преди 6 години
е само четирима ли малко са , още трябва .....!!!
23
5
 
13
 
! Отговори
Народът си ги избра! преди 6 години
ГЕРБ имаше две алтернативи: "Възраждане" и "Българска пролет" - доказани хора, които имаха праволинейна позиция докато бяха независими депутати в НС. Доц. Минчо Христов, доц. Стела Банкова, Велизар Енчев.Народът не е надскочил комунофилските и комунофобските си настроения от миналия век. Една и съща риторика на омразата и разделението. Този език беше въведен от ГЕРБ - езикът на омразата,на профанизацията.Това е трагедията ни като народ.За нищо не се обединяваме. Не да гласуваме против, а за няк
22
3
 
17
 
! Отговори
хм.... преди 6 години
А промяната къде е ?Народът пледира за промяна , но никой не се интересува от мнението му.Изводът : няма да го бъде дълго политическото театро. жалко за вярата на народа към по - добро.
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОКЪЛА,КОКЪЛА -ТОВА Е ПРИМАМКАТА И ЛИСИЦАТА БОРИСОВ ДЕТО НЕ МУ ПУКА ЗА НАРОДНАТА СИРОМАШИЯ ,НИТО ЗА ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО НА МНОГО СЕЛА И ГРАДОВЕ В БЪЛГАРИЯ Т.Е. ЗА БЪЛГАРИЯ СЕГА ХВЪРЛЯ НА ВСИЧКИ ПО ЕДНО КОКЪЛЧЕ И СТОЙ ТА ГЛЕДАЙ ДАЛИ НЯКОЙ ЩЕ СЕ СЕТИ ЗА НАРОДЕЦА......А НА БОРИСОВ ТОВА МУ Е ЦЕЛТА -ТОЙ ДА Е НА ВЪРХА,ТОЙ ДА КОЛИ И БЕСИ И ДА СИ ТЪПЧЕ БАНКОВАТА СМЕТКА !
20
5
 
17
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България 04.05.2017г. Ти решаваш!
19
4
 
14
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Поздрав,червенушка е любимата ти тиква,но този път така ще се провали,че народа,завинаги ще си отдъхне от един бай ***.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИ ДАСКАЛИ СА ЗАТАИЛИ ДЪХ В ОЧАКВАНЕ НА НОВИЯ СИ МИНИСТЪР. НЯКОЙ ПУСНАЛ СЛУХ, ЧЕ " БОЙКО, КУ,,О!" ЩЕ СТАВА МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО- ТА СЕГА СИ ВИКАМЕ ЩЕ РАЗТРИВА ВРАТЛЕТА, ЩЕ КЪСА КОПЧЕТА, ЩЕ ВИКА С МЕГАФОН- "КУ..ИИИИИИ", ТА АКО ТОЙ ЩЕ НИ УВЕЛИЧИ ЗАПЛАТИТЕ И ИЗРИГНЕ"КУ..ИИИИИИИИИИИИИ"/ПИТАМ СЕ ДАЛИ ЩЕ РАЗБИВА ВРАТИТЕ НА ПАРЛАМЕНТА/ ЗАЕДНО ДА СИ ПОВИКАМЕ, ЗАЩОТО ДО СКОРО КОЗЕРУВАШЕ В ЕДНА ЧУЖДА ЦЕНТРАЛА, А СЕГА ЩЕ УПРАВЛЯВА, САМО ЧЕ АЗ КАТО ГО ВИДЯ И СИ МИСЛЯ ЗА ЕДНИ УСМИРИТЕЛНИ РИЗИ- ОФФФФ
17
5
 
24
 
! Отговори
Крали Марко преди 6 години
ТИКВИТЕ 3 ще изкара по-малко от ТИКВИТЕ 1 и ТИКВИТЕ 2!!! Ще Ви издам една тайна - за здравното министерство ще бъде министър оня "генерал" Стоян Тонев от ВМА - той е изявен ГРОБарски КРАДЕЦ!!! Хайде, със здраве и нови избори наесен - до тогава гладувайте и МИСЛЕТЕ!!!
16
7
 
26
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 6 години
Очаквайте КАТАСТРОФАЛЕН ПРОВАЛ на правителство ТИКВИТЕ 3, защото всички там са КРАДЦИ и неграмотни КАЛИНКИ!!! Най-вероятно НАРОДА ще ги измете до есента, а на предсрочните парламентарни избори НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ - ПАТРИДИОТИТЕ /за които за последно гласува и моето семейство на 26.03.2017г./ ще гледат НС по телевизията /който се е хванал с ГРОБарите, вече не съществува - РЗС, СДС,АБВ, РБ и други. / Господ да пази България от тези престъпници - ще теглят нови 16 милиарда евро заеми.