Кой влияе на политиката у нас? Русия, Турция, Македония и Сърбия

Москва и Анкара опитали да се намесят и в изборите за парламент
356
Кой влияе на политиката у нас? Русия, Турция, Македония и Сърбия
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Четири държави се опитват по един или друг начин да влияят на политическия процес в България, смята президентът ( 2012-2017 г.) Росен Плевнелиев.

"Русия, Турция, Македония и Сърбия -  тези четири държави по един или по друг начин се опитват да влияят на политическия процес в България", отсече той пред Нова телевизия. 

Още по темата

Плевнелиев обвини Русия и Турция, че се опитали да повлият и в изборния процес.

"Особено ме притеснява руското влияние от гледна точка на изборния процес в България и политическата дейност в България", заяви той.

Според него има съмнения, че Москва финансира партии, че твърде често български политици посещават Русия като голяма часто от визитите въобще не минават през външно министерство.

Въпреки критиките, които отправи към наследника си Румен Радев заради опитите да се промени законодателството така, че да се забрани гласуването в чужбина на български избори, Пленелиев му пожела успех в работата му на "Дондуков" 2.

"Искрено желая успех на президента Румен Радев. Дал съм му моя мобилен телефон, готов съм да му помагам, готов съм да покажа и доброто, и лошото. Винаги ще посоча и доброто, но да се опиташ да ограничаваш изборни права на два милиона българи в чужбина е голяма грешка и ще се надявам той да я поправи", каза още Плевнелиев.

Според него българите в чужбина са големи патриоти.

"Те строят църкви, училища, танцуват народни танци, учат децата на родния език, обичат България.  Те са най-големият инвеститор в България, на тези хора трябва да подадем ръка и това отива на един държавен глава. Не е правилно да ограничаваме правото на българите в чужбина да гласуват", каза той.

Плевнелиев смята, че лидерът на ГЕРБ  Бойко Борисов е показал, че властта не е на всяка цена като си подаде оставката.

"Когато нямаш доверието на хората, че си обещал нещо и не си го свършил, вече не си легитимен да управляваш, а сега вече има доверието на избирателите", коментира той.

Според него това, че Борисов ще е премиер с трети мандат е историческо постижение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
4
 
19
 
! Отговори
тцтцтцтцтцтцц преди 7 години
Оффффффффф много са "плитки" опорните точки на американофилите Самият факт ,ч е Плевнелиев , Митов и т.н хорица на хранилки при сорос , не слизат от ефир - то телевизии , то сайтове - по цял ден ни заливат с техните брътвежи . Всеки може сам да реши , какви ни са медиите
270
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По време на изборите за парламент се намесиха продажните телевизии - БТВ и Нова тв. Те са главните слуги на ГЕРБ.
269
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Рускитесвине,съвсем наскоро изказаха мнение,че са си били купили цяла България.От никой американец не чухме такова нещо.
268
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това нещастно,злобно,продажно,противно,гадно излъчващо погнуса същество няма ли кой да му затвори устата?
267
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен290 Руските ***,съвсем наскоро изказаха мнение,че са си купири били България,цялата.От нито един американец не сме чули това.
266
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никаква подкрепа за руските марионетки Сърбия и БЮРМ,за членство за ЕС,докато на дело,а не само на думи,не покажат,че спазват правата на българите в страните си.Колкото и да се подмазва сега говорителят на Милошевич-Дачич,на правителството ни,при посещение на Герджиков в Западните покрайнини,заради българското председателство на ЕС,2018.Дачич обвини България,че не признава "македонското малцинство в БГ,това е груба намеса.
265
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
американските прасета унищожават България, но това никой не го споменава.
264
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е световен агресор и хаква институциите на много страни в свента.Само антибългари могат да са безразлични на този факт.
263
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 286 Руските хакерски атаки срещу българските институции,не ти ли правят впечатление?Особено тези,на референдума,знаеш ли,колко бг-политици се финансират от Мсква?
262
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 286 В България имаме съюзници от НАТО и ЕС,контрол върху медиите имат тези на червената мафия,свързана с путинова ,агресивна Русия.
261
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези които държът армия у нас и тези които финансират медиите, те манипулират, да не ги споменавам, щом и бивш президент не смее да ги назове
260
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 283С кражбите на бг-брендове и традиции,сърбите проявяват претенции към етнически български територии,като ги наричат"сръбски".Да не говорим,от кога се опитват да направят шопите-сърби,както това направиха с македонците,не без помощта на българските комунисти,днес,социалисти.Сърбите искат БСП на власт,защото са послушни на Москва,която насърчава сръбския националшовинизъм,ето така.
259
2
 
9
 
! Отговори
колега, преди 7 години
До ееей 266 все пак да не забравяме , че малцинствата почти не използват интернет , а от там идват 50% от гласовете на ГЕРБ , сложи и 500 000 заблудени "БОЙКОМИЛИ " , малко "мъртви гласове" и резултатът е готов
258
0
 
7
 
! Отговори
до 273 преди 7 години
знаем за сърбите, че се опитват да присвояват храни и ракии от нас. само че как точно луканката и кашкавалът влияят на ПОЛИТИКАТА У НАС? :):) освен ако не намекваш, че нашите президенти и депутати освен от луканка, не разбират от нищо друго :):)
257
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахаха...че русия и турция влияят, е ясно. ама нито дума за сащ, израел? а вместо това мънкедонците и сърбите ни влияели?? уот да фак, на тоя няма ли кой да му спре белото?
256
3
 
10
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Упражнения по риторика са изявите на Роско в последно време? Тц... не му се отдава!
255
3
 
11
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Отработвате здраво г-н Плювналиев, ама никой не ви чува.
254
8
 
6
 
! Отговори
was преди 7 години
Кой влияе на политиката у нас?......Свинска Русия !
253
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До за евроатлантизма 271 Каквито и да са,те все пак,възпират продажншти комунисти от БСП/абв,които изобщо не се замислят,когато предават България,щом им заповяда Москва.На това разчита и сръбския националшовшншзъм и сепаратизъм.
252
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хей Плевнелиев,крайно време е да се скриеш и от Руските шпиони защото ако те открият ще те вербоват...Ти май наистина си вярваш ,че си "ВЕЛИК ПОЛИТИК?"