Кой влияе на политиката у нас? Русия, Турция, Македония и Сърбия

Москва и Анкара опитали да се намесят и в изборите за парламент
356
Кой влияе на политиката у нас? Русия, Турция, Македония и Сърбия
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Четири държави се опитват по един или друг начин да влияят на политическия процес в България, смята президентът ( 2012-2017 г.) Росен Плевнелиев.

"Русия, Турция, Македония и Сърбия -  тези четири държави по един или по друг начин се опитват да влияят на политическия процес в България", отсече той пред Нова телевизия. 

Още по темата

Плевнелиев обвини Русия и Турция, че се опитали да повлият и в изборния процес.

"Особено ме притеснява руското влияние от гледна точка на изборния процес в България и политическата дейност в България", заяви той.

Според него има съмнения, че Москва финансира партии, че твърде често български политици посещават Русия като голяма часто от визитите въобще не минават през външно министерство.

Въпреки критиките, които отправи към наследника си Румен Радев заради опитите да се промени законодателството така, че да се забрани гласуването в чужбина на български избори, Пленелиев му пожела успех в работата му на "Дондуков" 2.

"Искрено желая успех на президента Румен Радев. Дал съм му моя мобилен телефон, готов съм да му помагам, готов съм да покажа и доброто, и лошото. Винаги ще посоча и доброто, но да се опиташ да ограничаваш изборни права на два милиона българи в чужбина е голяма грешка и ще се надявам той да я поправи", каза още Плевнелиев.

Според него българите в чужбина са големи патриоти.

"Те строят църкви, училища, танцуват народни танци, учат децата на родния език, обичат България.  Те са най-големият инвеститор в България, на тези хора трябва да подадем ръка и това отива на един държавен глава. Не е правилно да ограничаваме правото на българите в чужбина да гласуват", каза той.

Плевнелиев смята, че лидерът на ГЕРБ  Бойко Борисов е показал, че властта не е на всяка цена като си подаде оставката.

"Когато нямаш доверието на хората, че си обещал нещо и не си го свършил, вече не си легитимен да управляваш, а сега вече има доверието на избирателите", коментира той.

Според него това, че Борисов ще е премиер с трети мандат е историческо постижение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен273 С кражбите на бг-брендове и традиции,сърбите проявяват претенции към етнически български територии,като ги наричат"сръбски".Да не говорим,от кога се опитват да направят шопите-сърби,както това направиха с македонците,не без помощта на българските комунисти,днес,социалисти.
250
0
 
6
 
! Отговори
То6 преди 7 години
Особено ни влияе Македония, тя си иска исконите български земи. Стига бе ***. Е важното е да се показва по талавизията (сигурно си плаща за това) та да не го забравим. аз, съм го забравил, а ако го покажат, сменям канала.
249
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАШАТА ПОЛИТИКА СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ САЩ ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ.НО ВИНАГИ КОГАТО СЕ ЗАДАВА ТОЗИ ВЪПРОС ТЕ ОТСЪСТВАТ В ИЗБРОЕНИТЕ СТРАНИ.
248
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един там 258 Сръбският сепаратизъм действа подмолно и няма да ти се разкрие на теб,който не е прочел българската история и не се е поучил от нея.Заради продажници,като теб,сърбите заграбиха голяма част от европейските гранични проекти,научихте ги да си пишат проектите за пред Брюксел,безплатно,за да ви се присмиват след това зад гърба.Опитват се да си присвоят Чипровския килим,като го нарекоха "пиротски",бг-луканка,като я нарекоха"пеглана кобасица",бг-кашкавал, нарекоха"пиротски качкаваль".
247
1
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Сериозно! Плевнелиев вярва ли наистина в онова което говори?пп. не друго на за комсомол секретар -Роско Русия е фикция, а това изкривява обективността на преценката!
246
1
 
11
 
! Отговори
за евроатлантизма преди 7 години
Нямам отговор.Треторазрядните комунисти дето създадоха ГЕРБ са същите олиг*офрени като вожда си.Всички те безмозъчно повтарят "евроатлантически" път, "евроатлантически" ценности, а никой не можа да отговори какво е това понятие. Ама то и папагала няма ум ама повтаря каквото чуе.Мислещите говорят за български път и български ценности.Продажниците, предателите не споменават България, защото на тях Америка им плаща.Те не знаят род и родина, а само кой плаща
245
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един там 258 Сърбия е създадена върху български територии в голямата си част и сръбският сепаратизъм към България никога няма да спре и заради това,че Русия я насърчава в тази политика.Със Сърбия не може да се преговаря,защото непрекъснато лъже и не прилага на дело,това което обещава,също като ментора си Русия.Ще "заровим томахавките със Сърбия,когато ѝ нареди Русия,значи никога.Русия има полза от дестабилизацията на Балканите,"разделяй и владей".Тези държави разбират само от сила и изолация.
244
1
 
11
 
! Отговори
иво преди 7 години
Абе къде забрави сащ и англия , или са ти казали от онова посолство какво да плямпаш , скрий се !
243
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До мдаааааа 264 Това са икономически въпроси и ако сме платили над 2 милиарда за "Белене",то е заради бългаските социалисти,които подсисаха неизгодни договори в рекетьора "Газпром",и това не е динствената ни загуба,за да си вземат комисионни.Що се отнася до Сърбия,нейният сепаратизъм към България датира от векове и няма да спре,което не е едно и също с икономическите ни проблеми,за които говориш.Русия е световен агресор,носи корупция и нищо добро от нея.
242
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоьо на ко са праи бе? на ТеПераст или на ДеПал оти от секаде мяза на РуКвада га руча там маьонозо от буркамо га га маже филиятаРоссен не е човек който ще седна да се излага. По-вероятно некой съпръдниец си прави смешки са сериозната работа на бившия наш президент
241
3
 
6
 
! Отговори
ееей преди 7 години
тука всички срещу герб, ана изборите -друго! що бе, другари?Извод- не ви върви смотаната пропаганда с хейт по сайтовете!
240
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
познах аз че нее дошъл така тои дошъл при другаря си от преди да си го оправя повече нито ще пиша нито ще говоряя от такава *** сме на това ниво ама ми обеснява простотии
239
3
 
13
 
! Отговори
мдаааааа преди 7 години
не знам как Сърбия , Русия се месят в политическия живот у нас , фактите говорят друго - идват Маккейн и компания - Орешарски клеква за Южен поток , ББ в прав текст заявява - "заради ЕС сме се отказали от Белене , Южен поток и т.н. , санкции срещу Русия поддържаме " Те и бебетата знаят , че Плевнелиев си живее в някаква паралелна вселена на СОРОС , ама поне малко да се придържа към фактологията , че иначе само се излага
238
2
 
15
 
! Отговори
Емо преди 7 години
Защо ни занимавате с мненията все на "бивши", от които нищо вече не зависи? Приказките на бившия президент, на бившия външен министър и т.н.?
237
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен до 254 преди 7 години
Прави впечатление, че неграмотноста дойде с демокрацията.И слава богу че Българите се осъзнават, и такива като теб са все по малко.Предатели като теб и плевнелиев, заслужават само презрение!
236
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 259Роско е друго нещо. Той приемаше делегации от "Чехословакия", даже лично беше отишъл на среща в Австро-Унгария с шефът на ЕВН там .... хаха
235
0
 
4
 
! Отговори
скрий се преди 7 години
До Анонимен 255Прибирай си го вкъщи тогава
234
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е най-неграмотния бг.президент
233
2
 
14
 
! Отговори
един там преди 7 години
Какъв сръбски сепаратизъм бълнувате, седерaсти? Айде посочете ми къде в България, в коя област, че даже и община, има такъв? Както видхме, граници днешно време не се променят току така, затова щом искаме българите в Западните Покрайнини да имат повече права и възможност за достъп до българска култура и образование, трябва да работим за добри отношения със сърбите а не да ги влошаваме! България и Сърбия трябва най-накрая да "заровят томахавката, както например това са направили Франция и Германия
232
0
 
7
 
! Отговори
Евро-Атлант преди 7 години
Колега евро-атлант, все пак е жалко че само до преди година Турция беше на страната на добрите в устите на всички либерални медии, и вместо "режимът на Ердоган" се говореше за "турското правителство" с "правителството в Анкара", не мислиш ли?