Депутатите за заплатите на депутатите: Да не се замразяват!

БСП искаше беше те да се замразят на нивата от декември 2016-а
27 апр 2017 15:30,
152
Депутатите за заплатите на депутатите: Да не се замразяват!
Снимка: архив, Булфото

Депутатите отказаха да замразят заплатите си и така оставиха в сила правилото, според което възнагражденията им се увеличават на всеки три месеца.

Процедурата е записана в правилника на парламента и предвижда индексация на депутатските пари спрямо промяната на средната заплата в обществения сектор.

Още по темата

БСП внесоха предложение заплатите да се замразят на нивата от декември миналата година, но мнозинството в парламента не прие това. 

За замразяването гласуваха 74 депутата, 31 бяха против, а 81 се въздържаха. От ГЕРБ 29 бяха против, а 53 се въздържаха.

В БСП всички 73 гласували бяха "За", а патриотите - 19 "Въздържали се". В ДПС един гласува "За", а 7 се въздържаха, от "Воля" двама бяха против, а двама се въздържаха. 

По време на дебатите бившият финансов министър и спряган за нов Владислав Горанов обясни, че няма смисъл от замразяването на заплатите.

"Проблемът на средните величини е, че понякога тя расте, а реалните доходи намаляват и икономиката тръгва надолу. Но сега това не е така", заяви той.

Горанов призова да се намери нов механизъм за формиране на заплатите на управляващите. Иначе, според него, винаги щяло да има бедни и богати. Той дори предложи на БСП, ако искат да внесат промяна народните представители да работят без заплати.

От БСП го репликираха, че икономиката на страната върви надолу и доходите на хората намаляват.

Филип Попов от партията на социалистите пък припомни случай от тази зима за човек, който ял сняг, за да оцелее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
28
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Депутатите са ...***.....
86
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вържете пенсии и заплати на останалите хора към средната депутатска заплата и хората ще гласуват и ще са много доволни. Няма смисъл от този валутен борд ако е мизерия.
85
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...така оставиха в сила правилото, според което възнагражденията им се увеличават на всеки три месеца..."Това е гадна подигравка с народа!!!
84
6
 
17
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Ама вие сериозно ли смятате, че депутатите живеят от заплати !? Вероятно има и такива, но това са онези безгласни случайници, които допълват листите и влизат в парламента, за да гласуват както им кажат. Основната част от депутатите не се интересуват от смешните заплати, а се борят за далече по-голяма пара, справка г-н Пеевски и подобни. В този смисъл е абсолютно без значение, дали ще ги замразят или удовят...А от БСП си правят пореден нелеп ПР...
83
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 15 години работех за 500 лв. Платех си сметките и за семейството ми оставаха едва 250 лв. В един прекрасен ден теглих майната на всички и се изнесох от мутроландия. Само за 3 години събрах пари колкото в мутроландия щях да събирам за 20 години. Стандарта ми на живот вече е над средният. Децата ми пораснаха изучиха и започнаха работа. Ако бях останал в мутроландия щях да съм първият бедняк и да храня мутрите в парламента. Нее евете си *** мутри да ви хранят тези които гласуват за вас!
82
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А може ли да скочи народа на който с години не помръдват заплатите.
81
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо пък да бъде на нивото на декември 2016 г.?Защо депутатските заплати не станат равни на минималната заплата, умножена по три? Така е в някои от най-белите държави, където депутати и министри отиват на работа със собствените си велосипеди.
80
0
 
15
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Не това е главното - какви са им заплатите на "слугите на народа"!По-важно е какво Добро са сторили за народа си, каква Полза са допринесли за него!За благоденствието на Бг и нейното Бъдеще!Уви!!!За съжаление, горчивия привкус, че мнозинството от "народните ни избранници" отново ще се юрнат да решават единствено "проблема" за личното си облагодетелстване остава!!!!!
79
0
 
14
 
! Отговори
nina преди 6 години
Разбира се!- нали затова е голямото натискане да влязат в парламента! Иначе се чудят от къде ще дойдат пари за увеличение на бабината Пенкина пенсия от...200 лева. От които като си плати лекарствата, ток, вода, телефон, интернет /дано има/-какво ли ще яде?!
78
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е па как ше купят следв.избори ако нема кинти ???
77
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Природата празно не търпи. Щом депутатите няма да си замразяват заплатите, ще замразят нашите. На тиквите от герб това е патент. Щом дойдат на власт, винаги намаляват заплатите.
76
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, че първата и най - важна тема на новите депутати е да си гласуват увеличенията, нали господин Конграчулейшън това повтаряше предизборно - увеличения на доходите... и те така, дързайте те ле та, каквото сте си надробили това ще си кусате...
75
0
 
20
 
! Отговори
Ники преди 6 години
... Слугите на народа живеят по-добре от господарите си ...
74
0
 
28
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО СИ ОТИВА... ТИКВИТЕ ЗАЛЯЗВАТ... ОБЕЩАНИЯТА ОСТАНАХА В ИСТОРИЯТА
73
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 4.5.2017 всички пред НС.Да изметем бо-клу-ка.
72
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не се замразяват заплатите на депутатите! ДА СЕ ЗАМРАЗЯТ ДЕПУТАТИТЕ!!!
71
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изедници! А за пенсии и заплати пари нямате.
70
1
 
22
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
Увеличават ги защото скоро ще са пътници.... сега гледат да източат колкото се може повече и като за последно
69
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей не се наядоха - да им приседнат! 3 милиона са под ръба на оцеляването, 2 милиона на ръба. Познайте останалите 1 милион хрантутници на чий гръб живеят?! Това са индивидите на държавна хранилка + по-тъмните индивиди на социални помощи. ДОКОГА???
68
25
 
1
 
! Отговори
Йово преди 6 години
Комунистите искат замразяване на заплатите, капиталистите НЕ. Все пак ние живеем в капиталистическа държава а не в комунистическа затова и замразяването на депутатските заплати е комунистически принцип а не капиталистически.