Борисов към ВСС: Вървите по пътя на Македония

Магистрала "Марица" била път на любовта, но към Господ
28 апр 2017 12:07,
47
Борисов към ВСС: Вървите по пътя на Македония
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова съдиите и прокурорите във Висшия съдебен съвет да оправят взаимоотношенията си, защото, в противен случай, щели да тръгнат по пътя на Македония. Вчера в съвета избухна скандал заради начина, по който се подготвя избора на нови членаве на Висшия съдебен съвет. 

В парламента днес Борисов призна, че му е болно на гледа скандалите. "Не че ги гледам аз, гледа ги и народът, гледа ги и Европа. Това е каймакът на българската правосъдна система. Това са хората, говоря за всички, прокурори, съдии, всички, които са там, на които всички трябва да им имаме доверие безпрекословно", каза лидерът на ГЕРБ.

Още по темата

Той обясни, че изпълнителната власт е направила, каквото е могла за съдебната власт - съдии да избират съдии, прокурори-прокурори.

"Сега трябва да седнат и понеже са абсолютно независими, да си оправят взаимоотношенията и там. Иначе вървят по пътя на Македония", предупреди Борисов. 

Бъдещият премиер коментира и напрежението около сделката за Пловдивския панаир. Преди дни Борисов поиска от кметовете на Пловдив и Варна да отменят решението, с което държавата даде от акциите си на Панаира.

"Избягвам да се меся в работата на общините, защото има абсолютно независима местна власт, но когато в публичното пространство започне да се внушава, че взетите решения обслужват някой, съм длъжен да се намеся", каза бъдещият премиер. Според него е по-добре да се върне предишното състояние. 

Лидерът на ГЕРБ не пропусна и скандала около магистрала "Марица". Бившият ръководител на надзора на Лот 1 на аутобана Илия Запрянов обвини бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров, че е направил отклонение към село Златна ливада заради любовни отношения с кметицата.

Жената отрече да се познава с Лазаров, а той обяви, че ще съди Запрянов. Борисов пък обясни, че пътят е на любовта, но към Господ, защото бил направен заради манастира "Свети Атанасий", който бил в трагично състояние.

"Това е едно невероятно красиво място, в което миряните имат възможност, а и туристите, да отидат и да се поклонят, освен това там е и скривалишето на Левски, което също е реставрирано и може да отиде да се види".

"Нека това да е нарушението, нека това да ни е проблемът, нека, ако това е грешка, съм готов, да има път към манастира и изцяло да я поема. Ако се намери пракурор или съдия, който да ни осъди, че сме направили това за Господа и за праваславното християнсттво, има и кой да го види", каза лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека им покажем на 4.5.2017 дали могат да продължават ежедневно да се гаврят с народа.
14
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще доживеем ли момента когато тези двамата ще бъдат изкарани на площада и завързани. Когато хората ще минават покрай тях и заплюват. Мечтая за деня, да видя дебелия футболист провиснали с главата надолу заради предателствата които е извършил спрямо народа си? До него този пъпеш който разврати изборите завинаги у нас, купи корпоратиения вот и за трети път върна ***. Македонците скочиха, не търпят. Разбиха кратуните на стотина политици. И няма да се спрат. А ние кога?
13
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАЩО ГО ТИКАТ ТОЯ ВЪВ ВСИЧКИ НОВИНИ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА НЕ ИСКАМЕ ДА ГО ГЛЕДАМЕ НЕКА СИ НАПРАВИ САЙТ И ДА ГО ДАВАТ ТАМ КОЙТО ИСКА ДА ГО ГЛЕДА ДА ХОДИ ДА ГО ГЛЕДА НА ГРОБАЖИЙСКИЯ САЙТ ОМРЪЗНА НИ ВЕЧЕ ТОЯ НАГЛЕЦ
12
1
 
20
 
! Отговори
пътя на Любовта преди 7 години
Горе-долу последните дни става точно товаХората над и зад Пеевски вкараха в "престрелка" хората на Гергов и Овчарова господин Бойко го играе честния частник.Нищо повече не е се е случило и е хубаво все пак като крадат да помнят че не са едноа всеки краде за себе си и всеки е срещу всеки.А че всичко в България е червиво и гнило го знаят всички,като знаят и че всичко тръгва от номенклатурата старата и червено-синъо-лилавата във всичко от МВР до съдебната система.Нищо ново и сложно няма.
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шубето голям страх. Тръгне ли народа наглеците от Тиквената шайка ще видят избере ни по стълбовете на Цариградско.
10
7
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Трябва да се знае, независимо дали някой се е облажил от ремонта на пътя до манастира "Свети Атанасий", че това е най-стрия действащ християнски манастир в Света! Същия е с 16 години по-стар от официално обявения за такъв в Шотландия! Както е видно никой не споменава този изключителен факт и доказва че нашите управници не рекламират дори уникални дадености на България! Вероятно от незнание или от глупост, а напълно възможност и от двете!
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво каза тоя. Все едно каза не правете туй което трябва, ами замазвайте нещата за да не помислят, че се караме в Брюксел и няма да му тупат вече по рамото. A бюджета на независимия съд ще го орежа за да разберат колко са зависими катo останат със стари компютри и без тоалетна хартия и ВСС е във моите ръце ето туй излиза. Cмешна държава със смешен премиер със смешни съдии пародия на държава. Дори здравната каса е по-независима от ВСС.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не споменавай напразно името на Господ !Не го забъркай в лъжи, че и той ще изгуби търпение.
7
2
 
19
 
! Отговори
Burzum преди 7 години
Тиквун, как не ви омръзна да го избирате бе ...върти сучи от девет кладенеца вода носи ..как омесва олио и вода и ви го продава за миро...глупави ли сте,прости ли сте... милион и триста хиляди ...не е истина що за държава е това....
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледаме и слушаме тези двамата, Титани на мисълта от години. Превърнали са България като своя собственост, разпореждат се, обясняват, крадат и лъжат. И плашат, плашат, защото само така успяват да повлияят на все по-малко хора. Нищо от тях за развитието на икономиката, сел.стопанство, за нови работни места, за образование и здравеопазване. Македонците показаха, не търпят гнусотиите на техните лъжци. Пребиха стотина които ще помислят преди да правят гадости. Ние кога ще им бием шута?
5
2
 
14
 
! Отговори
а Ти къде преди 7 години
Бооойко Ко Ко Ко за Оръжието Ко за Магистралите за "Магистралите"Ко че Албания-Косово-Македония-Южна България-Турция Едоган ги чака като даже е компресирал над 3 000 000 мюсулманиКо рече Бойко ааааааааа Ти не виноват и не знаешеДаа доообрееееееееееееееееее а откъде стана Ти и Някои покрай Тебе милиардери
4
0
 
17
 
! Отговори
Каймакът преди 7 години
на българската съдебна система пропусна, как ти изнесе 5 милиарда в Лихтенщайн, Катар и БВО. Той пропусна магистралите, санирането на Свинетка, от което тя има имоти за милиони в чужбина и у нас, а Лазар без 10% не пускаше нищо в апито. Пропусна и Дебелян с всичките му измами и изнудвания. Пропусна Гергов и пещерняците. Не ни плаши с Македония. Ние сме твоята македония.
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хей ***, стига сте ни ГО нарапвали !!!! Шест месеца без ТИКВАТА се почувствахме спокойно и свободни !!
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Селският интригата пак плаши гаргите.Видяхме ви какви сте некадърници. Два мандата ви гледаме резила. Народът не може да ви гледа и ако не беше поредната изборна фалшификация, власт щяхте да видите на Кукуво лято.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя страхливец пак ли се страхува какво ще помислят хората, ами ще помислим че е един страхлив страхливец, нека съда си върши работата а за подобна намеса във ВСС оставка. Азащо тоя страхливец не каже на Германия, че са едни недоносчета защото е един страхливец.