Поделиха властта: Патриотите взимат 4 министерства и вице

Те поемат властта над отбраната, икономиката, екологията и туризма
1 май 2017 07:30,
259
Поделиха властта: Патриотите взимат 4 министерства и вице
Снимка: архив БТА

Партиите от новата управляваща коалиция се разбраха коя кои министерства ще ръководи в третото правителство на Бойко Борисов. Късно в събота лидерите на мнозинството са си стиснали ръцете патриотите да вземат четири министерства и вицепремиер.

Каракачанов, Симеонов и Сидеров поемат властта над отбраната, икономиката, екологията и туризма в България.

"Това съответства на съотношението между броя депутати на ГЕРБ и Обединените патриоти", коментират източници от партията на Бойко Борисов пред в. "Стандарт".

Още по темата
Макар и подялбата на властта вече да е факт, имената на министрите продължават да се уточняват.

За министър на екологията от квотата на патриотите се готви бившият депутат от ДСБ Нено Димов. Той бе заместник министър на околната среда в правителството на Иван Костов в периода 1997 – 2001 година. Димов напусна ДСБ през 2007 година след критики към Командира, а в момента е шеф на Института за дясна политика.

За икономиката за фаворит се смята бившият шеф на Агенцията за приватизация Емил Караниколов, който е от квотата на "Атака".

За военен министър без алтернатива се очертава лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според информациите патриотите няма да вземат желаните от тях енергетика и култура, които твърдо остават в ГЕРБ.

"Няма да има големи изненади в състава на кабинета. Основните министри на ГЕРБ от предишния кабинет - ще останат на постовете си", допълват запознати с коалиционните преговори.

Имената на новите министри ще станат ясни най-късно на 4 май. Дотогава се очаква Бойко Борисов да върне на президента изпълнен мандата с членовете на Министерски съвет. Тогава се очаква и новите министри да се закълнат в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казармата разрушава хората. Това е се едно всеки да стане художник или певец. Ако има армия трябва да е платена с подбрани и силни кадри. Плюс модерно оръжие. Голям брой ненужни хора само черпят ресурусите на данъците. Тоя дебелак живее в 15 век. И си мисли ще с малко армия ще уплаши Турция? Най много да ни вкара в голям проблем.
59
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а как ще върнат казармата като всичко е разрушено? Да въведат както е в Германия поне - 1 година по избор или някаква социална дейност, домоуправител, подръжка на градинки или казарма в краен случай. Идеята нещо да правят за държавата младите и да се научат на някакъв режим ако не ходят да учат е повече от полезна, но тепърва да се фалира (краде) държавата с ударно купуване на униформи, оръжия и измислени ремонти на стотици разпаднали се казарми е супер зле и ако трябва и на протест срещу нея
58
3
 
18
 
! Отговори
Санбернаров преди 7 години
Избрахте си ги хайде сега им се порадвайте.Само като ги погледна и ми се повдига, жалки и евтини готови на всичко за да се докопат до власт. Родината ми не заслужава това наказание
57
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идеално става. Като няма друг начин каракачанката като стане министър на войната веднагически обявяваме война на Турция и след 24 часа нещата ще си дойдат на мястото. Друг начин да се оправи този *** народ няма.
56
0
 
19
 
! Отговори
До 57 преди 7 години
Прекалил си с Белото!!! И то много. Искам Батко Буби от Б да изпрати щерка си да служи като другите, както децата на всички останали Цецо Мецо, ***, Цецка Комонистката, на Главчо, На Свинетка Прасекинята, да дават пример. Тези управници които не са отбивали дълга си да го отбият сега. Колкото могат. Джамбазки не е бил, да отиде и служи. Когато милите и умни дечица на нашите продсжници служат, тогава да служат и нашите деца. Защото насила армия не се прави! А без мотивация изобщо.
55
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя *** ако тръгне да връща казарма , за да си гарантира власт - на втория ден ще бъде съборен.България трябва да инвестира само в икономика ! Казармата само гълта пари и никога не връща. Това е за богати държави. Да не говорим за кражбите и източването на тея поделения. Тоя път сме го минали още неможем да се оправим.
54
2
 
14
 
! Отговори
Йенс Столтенберг преди 7 години
Агент Иван ще бъде "много добре посрещнат" в централата на НАТО!Вервайте ми!
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДА ВЪРНАТ КАЗАРМАТАДай няколко милиарда за сгради, дрехи, храна, оръжие, офицери-търтеи и т.н. и ще върнат казармата.
52
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-доброто нещо е една модерна(с високи технологии и въоръжение), достатъчна(съобразена с региона) мотивирана, мобилна и бързо реагираща наемна армия, която да изпълнява много професионално задълженията без много показност и шум.Всичко останало за количество от хора са пълни глупости в днешно време. Не е нужно да имаш 500 000 армия, и 60 хил. са достатъчни ако знаят какво правят и са оборудвани с каквото трябва.
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да върнат казармата и лекенца като пудела и джамбазчето да отбият войнският си дълг и най-сетне да станат мъже!!
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не възможно е да върнат казармата.Голяма част от поделенията ей така пустеят обрасли в треви не поддържани и охрана нямат на портала стоят като паметници на културата в които някога е имало войска.Такъв пример е свързочното поделение в което служех и другите 2 около него секретното и ВВС-то.Колко милиарда трябва да отидат за да се възстанови всичко, нали държавата няма пари това не са 2-3 поделения.Ами колко ще отидат за осъвременяването на техниката която беше съветска преди, а пари за издръжка
49
1
 
8
 
! Отговори
НАТО! преди 7 години
Два милиарда за фрегати, тъй като сме членки на НАТО, трябва да плати БГ.Не можахме ли с тези пари да индексираме пенсиите на всички?Швеция, Швейцария да не би да са глупави като спазват неутралитет.Да не би да са комунистически и антидемократични, диктаторски режими?Да видим, ще ги дадат ли тези 2 милиарда от Паричния фронт.Да унищожиш ракети СС със среден радиус на действие, трябва да си изтрещял ***.
48
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краен националист шеф на отбраната? ТеЯ полудяват ли ? Проблем с Турция ли искаме да имаме? Това правителство няма да мине и 1 година. В един от най важните моменти за България ще водят икономиката трима смешни чичовци без опит. Това ще е краят на герб и националистите.
47
5
 
18
 
! Отговори
Донаборник преди 7 години
Щкембето ще връща казармата, ОК. Но как ще върне уважението към управниците които ни ограбваха от 27 години и станаха милиардери? Кой ще отиде да се бие за Тиквара, бивш бандит и настоящ милиардер - продажник. Та той утре веднага ще ни предаде на Ердоган. Да му пазя дебелия г-з, че ни натика в мизерията, или за Цвъко, носител на тъпотата. За кой, за крадливата Свинетка, Цецка Мамата, Мйекащият Винкел лаком като прасе, Влади Финансистчето? Първо за тях ще има картеч, после ще преценявам.
46
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 55Прати ти сина си да пази Волен, Каракачанов, Борисов, Местан, Пеевски, Нинова и другите. Аз моя няма да го пращам.
45
13
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво!Скоро България ще е страна със силна армия, развита икономика, екологично чиста и желана дестинация за всички туристи!Браво!
44
3
 
20
 
! Отговори
Locust преди 7 години
Каква казарма ще връщат? То се разпродаде всичко военно. Хахаха
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма пари за казарма. Стига сте ревали. На България само това и трябва - да хвърля пари за глупости, че да може някакви пишлемета да се размотават на плаца по цял ден а някакъв тлъст офицер да им крещи, защото за друго не става.
42
4
 
8
 
! Отговори
до 42 преди 7 години
Казармата ще я върнат, като на всеки от нас вземат по 5 000 лв годишно, че и повече. За много бройна армия трябва, храна, корпуси, облекла, военни специалисти и т.н. Да не изброявам другото. Та такива изказвания се меко казани - наивни. Иначе нищо лошо да имат младежите и девойките военно обучение поне по 1 месец.
41
10
 
7
 
! Отговори
Мамини лекенца! преди 7 години
Пишлеменцата днес се правят на големи мъже, а в същото време голям страх ги тресе да отидат в казармата и да се научат да отбият мъжкия си дълг.Лигльовци!