Каракачанов ще настоява за връщане на наборната служба

По-засилена трябва да е охраната на границата ни, смята той
214
Каракачанов ще настоява за връщане на наборната служба
Красимир Каракачанов. Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Бъдещият вицепремиер и военен министър Красимир Каракачанов обяви, че ще настоява в управленската програма да се запише проучването на опции за връщането на наборната военна служба.

Той подчерта, че е привърженик на задължителната служба и ще работи за това. По думите му в редица европейски страни темата също става все по-актуална.

Каракачанов призна, че от ГЕРБ са на по-различно мнение и в подробната програма в момента се говори за доброволна военна служба.

Той посочи още, че трябва да има по-засилена охрана по границата ни и това е записано и в програмата – политика на недопускане на нелегална имиграция в България.

„Ще се постарая да не допусна абсолютно никаква корупционна практика и това ще бъде преследвано. Не може да крадеш от болните, не може да крадеш от децата, не можеш да крадеш от армията“, отсече той.

По темата за покупката на изтребители Каракачанов коментира, че е по-добре да са нови, но ще са такива, каквито може да си позволи държавата. „Всеки човек иска да кара „Мерцедес“, но като няма „Мерцедес“, си купува според джоба“, заяви той.

Според него във властта трябва да влизат грамотни и компетентни хора, експерти, а не партийни функционери. „Ще видите и със заместник-министрите и с областните управители – ще предложим хора, които не са членове на една или друга партия, но сме преценили, че могат да си свършат работата“, обеща той.

Бъдещият вицепремиер подчерта, че носи политическа отговорност за предложените от него кадри. И макар заедно с Валери Симеонов да влизат в изпълнителната власт, Каракачанов е категоричен – Патриотите ще останат силни в парламента като парламентарна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още по темата: Красимир Каракачанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Луди хора има. Чудя се , кое е по-голямо? Коремът му или лудостта?
178
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя *** може и война да ни спретне.
177
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
194,Хрантутим пълчища от трудоспособни хора, които биха могли да ремонтират старите помещения и да построят нови, ако се налага.Който откаже да работи в тази необходима на България насока - спиране на всякакви помощи и детски надбавки за семейството му, а самите лица, които са отказали да работят - в пандиза за подривно поведение!Стига сме дундуркали и хрантутили търтеи!
176
8
 
7
 
! Отговори
Задължително!!! преди 6 години
Поне някакво военно обучение е задължително за всеки здрав младеж.Поне 6 месеца, за да се научат на дисциплина, да боравят с оръжие и да действат при екстремни ситуации.За онези, които са навършили пълнолетие, но не са завършили основно образование, задължително да има Строителни войски, за да придобият професия и да отработят поне част от онова, което майките им са изсмукали от хазната под формата на майчински и детски надбавки, но не са направили нищо, за да станат децата им полезни хора!
175
1
 
3
 
! Отговори
hasan agata преди 6 години
za pureden pit glupava pustapkadu kuga ste strabvame za reziultuva li e nay vajnutuKAZARMA
174
1
 
7
 
! Отговори
бесен фатмак преди 6 години
Волен ще го мобилизирам пръв
173
4
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
По-глупаво от това предложение няма.ако това приемат следващия път за първи път в живота ми ще излезна да гласувам при това за ДПС а аз тях най-малко харесвам да не кажа че ненавиждам
172
3
 
4
 
! Отговори
Ексзеленочорапов преди 6 години
Даже ще има отделни казарми за травестити, за обратни, за прави, за генномодифицирани и за хора със специални образователни потребности, а офицери ще се наемат от лудницата, щото само луд би отишъл там!
171
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименОсвен това, партньорът му, "ямболският завършен онанист Волен",дето се е направил на болен за да не ходи в казарма,за него важи ли?
170
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно как този пишман-патриот си въобразява, че ще го направи,след като най-малкото то вече няма толкова казарми като преди.Нови ли ще строят или ще възстановяват старите? А пари?Вл. Горанов само за това му е на ума да дава?И от къде да ги даде?
169
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как го вкара това шкембе през вратата бе?
168
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все по-дебел и по-дебел...Властта разваля, тези които не я заслужават, агент Иван.
167
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще настоява колкото за фасон пред лумпните.Иначе много добре знае, че няма начин.Фалшивляк!
166
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шкембе,чуваш ли какви ги говориш.Знаеш ли какви пари ще трябват за наборна служба.Милиони ако не и милиарди.Това е все едно да върнеш заводите и фабриките барабар с многомилионната армия работници от времето на соца.
165
8
 
2
 
! Отговори
ISTINATA преди 6 години
Toe deto otdolu drunka za shkembe voivoda e edin i syshti trol tikvenik. Mislq 4e Karaka4anov ima dosta dobri idei za armiqta i nabornata slujba...tykmo mladite da vleznat malko v 4as a ne da minavat vsi4ki u levo s meki kitki, labavi.
164
0
 
10
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Забравете за наборна служба, военните поделения са ограбени, а в една част от тях живеят бежанци. Всичко там е осрано и трябва да се строи наново.
163
1
 
13
 
! Отговори
Проучвател преди 6 години
Проучихме опцията .По евтино ще ни излезе да наемем Френския лигион -много по евтино.Пенсиите и наборната служба -Предизборна лъжа за пътриотитии от прованса.
162
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая шия не е от туршия , Шкембе войвода е велик
161
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно на Шкембе войводата му хлопа дъската.
160
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е много е гот да ти скроят шапката в живота и въобще.Българи - Юнаци.