Захариева предупреди: Турският посланик да мери думите си!

Външният ни министър ще покаже с работа какво може
104
Захариева предупреди: Турският посланик да мери думите си!
Снимка: БТА, архив

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева заяви, че се надява на добросъседски отношения и призова турския посланик да мери думите си.

Още по темата

"Това важи за всички посланици, не само за турския", коментира тя пред Нова тв отношението на партньорите във властта - ГЕРБ и Обединените патриоти, към Турция.

"С коалиционните партньори сега имаме разминаване и по отношение на мажоритарното гласуване. Не бих казала, че имаме сериозни разминавания с тях. В крайна сметка българската външна политика е консервативна и от години следва една посока – имаме съюзници, имаме и партньори. Турция е наш партньор и съюзник в НАТО", каза вицепремиерът.

Захариева посочи, че турският посланик трябва да внимава в изказа си, защото е представител на турската държава в България.

"Тогава, когато той е малко по-остър или говори малко по-непремерени неща, всъщност това не помага в отношенията между двете държави. Но отношенията между България и Турция са приятелски от години. Съюзници сме в НАТО и това е най-големият наш съсед. България и българският национален интерес определят да имаме добри отношения с всички съседи и спокойствие на Балканите", допълни вицепремиерът.

Захариева бе категорична, че ще покаже с работата си какво може като външен министър.

"В никакъв случай не бих приела пост, за който не се чувствам подготвена. Чувствам се доста удобно в този стол", добави тя.

Според нея кандидатурата на Мария Габриел за еврокомисар е силна и безспорна. 

"ГЕРБ е политическа партия и което и да беше назначението, щеше да е политическо назначение", отговори тя на критиките на БСП от вчера. Захариева смята и че Габриел ще се представи отлично на изслушването, защото като евродепутат има поглед към работата на Европейския парламент.

По думите й няма маловажни ресори в ЕК, а вероятният ни ресор - дигитализацията, е тема на бъдещето.


104
Още от
Напиши коментар Коментари
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво на министър Захариева.Най-сетне да се намери един министър,който да защитава българските интереси.Стига сме толерирали предателите,изменници.Както в Турция Ердоган изби всички,които не са с него,и тук трябва да се прочистим от предателите,започвайки от долу ,от народа,та до горе-до властта!
69
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Захариева обади се на турския си колега Чавушоглу (турския външен министър) и му се оплачи от Гьокче, че не ви слушка...така може да привлечете повече внимание...Как викате вие...Щом е гарга, поне да е рошава:-):-):-):-)ооо ама ти сега предупреждаваш само ок..сори:-)
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Във фри шопа има ли щант за очила ?
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ела в Истанбул да ти подарим едни хубави очила, че с тези си като патенцето Яки.
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този хабер трябва да е в графа fake news.
65
7
 
2
 
! Отговори
Диди преди 10 месеца
Аз съм я слушала да говори. Умна жена. Радвам се че ще представя България.
Малко по малко ще се отърсим от крадци на козметика и носителки на Георгиевски лентички, значки и прочее дрънкулки.
64
1
 
8
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 10 месеца
Турция с много напред с материала,ние просто от 1991 година насам само боксуваме на едно място.Защо тези наши политици не говорят,не обсъждат живота на българския гражданин,а си измиват ръцете с турския посланик,КАКВО Е КАЗАЛ.Турския посланик ако наистина е казал нещо,знае защо е продумал това изречение.Българския политик да каже какво добро са направили за народа си.Нямат срам
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И освен това до сега не съм засичал по турски канали да гледам български посланик! Докъто Гьокче се вижда често в българските! Българските посланици вече след като се приберат в страната бърборят...що не излизат да правят изводи от тук, нали са големи анализатори, експерти...виж Гьокче как говори от там!
62
3
 
7
 
! Отговори
ние не сме глупави преди 10 месеца
Mypзилкитe пак почнаха да ни плашат с турците.
Интересното е че на парада им на 9 Май имаше само един президент и то от Молдова.
Нали се сещате. Русия като заграби Молдова, обезщети Румъния със Северна Добруджа.
Приказката: С чужда пита - помен прави. Че сега ни плаши с Турция, пък Сърбия и Гърция са едва ли не приятели. Те са приятели, ама не с нас . . .
61
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Еми един ваш, пак бивш посланик скоро се беше изказъл, че в Турция ще има гражданска война след референдума...беше много сигурен! Чакаме! Чакаме също и да кажете дали неговите думи ги измерихте! Разлеката между един турски и един български посланик е, че единия говори от съответната страна и защитава държавата си от там, а другия бърбори след като се прибере в страната си като стане вече бивш:-)прави изводи от някъде си! Сега кой е подлеца
60
0
 
3
 
! Отговори
... преди 10 месеца
Дела трябват, а не думи.
59
2
 
9
 
! Отговори
До 68 преди 10 месеца
"важни са делата,а не приказките."

Вие до сега, освен приказки...дела имали ли сте!?
Ако може да дадеш пример за "делата" на вашите министри, депутати, посланици...
58
1
 
8
 
! Отговори
Дарвин философ преди 10 месеца
Ясно ще ни плашат с турците вече ,сирийците избягаха ....
57
9
 
15
 
! Отговори
Браво преди 10 месеца
Браво на Турския посланик,умен и интелигентен,знаещ и можещ и много добре каза че в момента ТУРЦИЯ продължава да пази пропадналата България и ще я пази до един момент и после РЕФЕРЕНДУМ и СУЛТАНА да управлява България...при СУЛТАНА поне не се толерират национални предатели,мекерета,убийците на народа си,разни третополови управници... Да живееее Великия СУЛТАН
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"а да видим дали Турция ще направи същото.важни са делата,а не приказките."

Ами ако чуем за Гьокче да краде нещо и ние ще го отзовем.
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е ние си отзовахме нашия посланик,а да видим дали Турция ще направи същото.важни са делата,а не приказките.
54
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Когато човек не е природно интелигентен се учи на етика и култура .Подлото и нагло държание на турския посланик говори точно за обратното."

Та и аз те питам вашата етика и култура е да представляваш страната си, като откраднеш нещо ли? Ако викаш на Гьокче, че е подлец заради това, че няма кураж да открадне козметика, еми прав си...това зависи от култура и кураж.
53
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако турския посланик имаше потенциал да краде козметика, щяхте да го заобичате май Госпожо, нали?
Абе къде е тръгнал, та той не може да краде...
52
7
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Когато човек не е природно интелигентен се учи на етика и култура .Подлото и нагло държание на турския посланик говори точно за обратното.И ,ако тук пишещите турски тролове мислят,че така издигат авторитета на Турция-много се лъжат.Не е този начина да спечелиш уважението на хората.НЕ и с методите на Ердоган да удави в кръв демокрацията .
51
8
 
9
 
! Отговори
до 52 преди 10 месеца
"Не ги ли учат на етика тия посланници?"

За вас какво е етично... да представляваш страната като крадеш козметика ли?
Ганка, слез на земята казах!