Сидеров зад Симеонов: Не е нацист някой, който не е нацист

БСП критикували управлението, защото се справяло добре
Обновена: 19 май 2017 16:18 | 19 май 2017 11:37,
94
Сидеров зад Симеонов: Не е нацист някой, който не е нацист
Снимка: архив, Bulphoto

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров защити партньора си във властта Валери Симеонов от критиките към него около избухналия "хитлеристки" скандал. Сидеров обясни, че познава Симеонов от ученическите години и увери, че той никога не е имал нацистки възгледи. 

"Искате да изкарате нацист някой, който не е нацист", обърна се лидерът на "Атака" към БСП, които поискаха оставката на Симеонов.

Още по темата

Скандалът тръгна от зам.-министъра на МРРБ Павел Тенев, чиято снимка с хитлеристки поздрав обиколи социалните мрежи. Тенев бе уволнен от Борисов, но междувременно Симеонов го защити, цитиран да казва, че и той можел да има майтапчийски снимки от младежките си години около лагера "Бухенвалд".   

Заради тази реплика всички партии в парламента, без управляващите, поискаха оставката на Симеонов. Вицепремиерът пък обясни, че не бил цитиран правилно и ще съди вестник "Сега". Изданието обаче потвърди, че стои зад информацията. 

В декларация от парламентарната трибуна днес Волен Сидеров обясни, че и основателят на "Шел" е бил истински симпатизант на Хитлер, но това не значи, че някой трябва да закрие бензиностанциите му. 

"Имам горчив опит, аз и "Атака" бяхме показвани като нацисти, хитлеристи, граф Дракула и други, в същото шоу, което сега иска да ни вкара в изборна система, която е пагубна за България. Осъдих го, но вотът ни бе ударен. Сега е същото", каза Сидеров. 

"Политиката е жестоко занимание, за всяка една грешка плащаш много висок данък", допълни още Сидеров и призова към умереност. 

Той обвини БСП, че критикуват управлението, защото то започва да се справя. Според него социалистите искали да стреснат Европа, че ГЕРБ управляват с нацисти.

"Не, управляват с хора, които не се страхуват, понесли са много удари, но продължават да бъдат коректни и точни", каза Сидеров. 

Той призова социалистите да не да търсят измислени скандали. Иначе и патриотите можело да обвинат БСП, че през 2005 година са управлявали със сина на човека, снимал се с Хитлер - Борис Трети. 

В защита на Симеонов се включи и Александър Сиди - депутат от ВМРО в групата на Обединените патриоти, който е от еврейски произход. 

"Днес аз съм тук, защото цар Борис Трети - Обединител, докато се е снимал с Хитлер, е успял да спаси моите дядо и баба", каза той в специално изявление. Сиди призна, че за него е чест да е в парламента, чийто председател е бил Димитър Пешев. 

"Същият Димитър Пешев, който спаси българските евреи и който бе осъден от Народния съд за фашизъм. Същите тези, които тогава осъдиха Пешев, днес отново раздават присъди", каза още той. 

Сиди обвини социалистите, че "тъпчат стените си във Facebook" с червени знамена със сърп и чук, под каквото Сталин е избил милиони.

"Ако продължавате да наричате мен и моите колеги фашисти, вие поругавате паметта на моите предци", каза още депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
4
 
! Отговори
до 39 преди 6 години
Селяните капитулираха когато падна СССР още, общия пазар на 15 държави рухна и oще няколко от Източния блок. Който и да беше на мястото на Виденов щеше да фалира СДС и глупаците фалираха държавата като скачаха на площада с 2 пръста.
35
3
 
6
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Всъщност е абсолютно вярно,но в политиката както разбрахме от кравария и франция и навсякъде..всичко е фалш и пропаганда.Гадна история.Само мащабна война може да промени статуквото,за жалост няма друг начин.Ние така или иначе сами се изяждаме!
34
2
 
7
 
! Отговори
факт преди 6 години
Мръсни болшевики разсипали Европа на Исус Христос и вярата в човека.
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямо лицемерие. Значи, ако Валери беше примерно в опозиция, първи ГЕРБ щаха да му поискат оставката, че и публично извинение. Сега обаче, понеже ги крепи, са му първи дружки. Повдига ми се.
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам портретите на стената и се чудя ,какво ли ще им се случи на тези тримата ,ако само един от тези на стената Възкръсне !
31
1
 
9
 
! Отговори
равносметка преди 6 години
Без ПСВ династията Романови още щеше да управлява Русия,а Кобургите България. Щеше да има Австро Унгария ,а Германия кайзер.Но нали трябваше да се дехристиянизира Европа ,а после и света.
30
1
 
5
 
! Отговори
ф 15 преди 6 години
Ето защо аз казвам и пак и пак .История,която не е навършила 100 г няма как да се изучава научно и спокойно .Още има живи от ВСВ и това пали страсти .Та ние едва сега виждаме поуките от ПСВ.Та без нея нямаше да има ни комунизъм ни нацизъм . ПСВ е трагедия за Европа както казва и папа Бенедикт 15 ти . Тя е самоубийствена за Европа. Поуките са за хората от 21 век .
29
4
 
13
 
! Отговори
Оставка преди 6 години
Тримата ***, на ГЕРБ и бай *** солта*аци!
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко, спиш ли? Не усещаш ли как тези майтапчии те завличат?
27
2
 
12
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Те продадоха България!
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом сидеров казва, той е толкова уважаван човек. Какви прекрасни хора избрахте да управляват България
25
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гласувах за герп получих фашистко правителство.... 4 -поредни избори не бях гласувал ..... Повече никога няма да гласувам
24
1
 
7
 
! Отговори
Баба Гуси преди 6 години
А кога сайдеров ще застане и зад мен?Или аз зад него?
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единия си слага очила на оная работа ,снима и ззадника,дезертира от военна служба,другия ходинда напада баби мюсюлманки на границата,жестиколира нацистки поздрав,третия шкембе войвода оплю българската армия и държава пред руска медия.ХВАЛА НА ТАКИВА ПАТРИОТИ,ХВАЛА НА ТАКИВА КОАЛИЦИОННИ ПАРТНЬОРИ.
22
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сидерче сидерче, за теб знаем че не си нацист,нали гласува за Дпс през 2013! Не се поти, то горкичкото.
21
1
 
13
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
Може би но, след като толкова много държат точно на тия двамата и реват из министерствата мирише на корупция и шуробoдажнащина и липса на кадри. И стремеж към влас тсъс всички средства и цели, тия и куршум могат да ти теглят независимо какъв си, само да са на власт Хитлер и Сталин пасти да ядат.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ае някой знае ли как Хитлер е обединил толкова много хора.....
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удивително е как ЕНП се сработи със таези три руски ммекерета с цел кражби.ЕНП заедно със руските шпиони на кремъл крадат българският народ
18
2
 
9
 
! Отговори
ФИЛ преди 6 години
ПАТРИОТИ ВИЕ *** ЛИ СТЕ . ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ УДАРИ ВИ ГИ ОРГАНИЗИРА ГЕРБ ЗА ДА СЕ ОТВЛИЧЕ ВНИМАНИЕТО НА ХОРАТА ОТ НАЗНАЧЕНИЯТА НА КОЙ .КОЙ СЕ НАСТАНИ ВЪВ ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА И НИКОЙ НЕ ГИ КОМЕНТИРА А СЕ ЗАНИМАВАТ С ВАШИТЕ ХОРА ЗА ДВЕ СНИМКИ. ГЕРБ ВИ ПОСТАВЯТ НА КОЛЕНЕ ВИЕ СИ ТРАЕТЕ И СЕ ОПЕАВДАВАТЕ ЗА ДВЕ СНИМКИ КАТО МАЛКИ ДЕЦА ,ХВЪРЛЯТЕ ОСТАВКИ ЗА ДВЕ СНИМКИ А ХОРАТА НА КОЙ ВЕЧЕ ЗАПОЧНАХА КРАДЕНЕТО. ИЛИ СЕ ДРЪЖТЕ КАТО ПАТРИОТИ ИЛИ СЕ МАХАЙТЕ. ВЕЧЕ МЕ Е ЯД ,ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ВАС. ИЗПРАВЕТЕ СЕ И СЕ ДРЪЖТЕ КАТО ИСТИНСКИ ПАТРИОТИ
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я виж каква хубава карикатура сте турили над тая публикация.Да не е на Доньо Донев.