Симеонов – честен човек, с рязък израз, но пък много точен!

Драмата около Heil Hitler обаче да бъде обица за всички
Обновена: 20 май 2017 07:46 | 19 май 2017 21:45, Камелия Цветанова
134
Симеонов – честен човек, с рязък израз, но пък много точен!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов защити вицето си Валери Симеонов, който нажежи политическите страсти в последните дни. От БСП и "Воля" дори поискаха оставката на Симеонов заради неумесни коментари, който той направи в опит да защити свой кадър, назначен за зам.-министър, чиято снимка с нацистки поздрав разбуни духовете.

Още по темата

"Валери Симеонов за мен е честен човек", отсече обаче Борисов попитан дали поведението на вицето му по  демографската и икономическа политика в настоящия кабинет обтяга отношенията в коалицията.

"Всички сме се родили с някакъв характер, всеки си има своите качества и достойнства. 350 000 български граждани са гласували, а на президентските избори над 550 000 за тези лидери. Аз се съобразявам с това, което народът е казал и щом така са си го харесали те и ние го харесваме такъв. Валери Симеонов има по-рязък изказ, но за сметка на това – точен. За мен той е честен човек, който се бори да си защити и хората в случая, и сутринта по неговия си начин поднесе своите извинения", обясни Борисов.

Според него обаче случилото трябва да е обица на ухото за всички.

"От една страна е глупост, от друга страна, след като следваме принципа, не трябва да допускаме подобни неща, за което платиха с кариерите си заместник-министърът на регионално развитие и т.н. И това да ни е обица на всички на ухото", заяви Бойко Борисов.

А за исканата оставка на Симеонов от БСП, премиерът припомни, че социалистите са били припознали като свой партньор, ако биха спечелили изборите, което не се случи, именно Обединени патриоти с лидери Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

"Само преди 10-15 дни, когато се правеше правителството, БСП също обявяваха, че единственият техен партньор са точно тези хора. Ако беше обратна ситуацията, ако те ни бяха победили и бяха управляваща коалиция - нали са същите тези хора, сега нека, както ние преживяхме, когато сме губили, нека и те разберат, че когато се губи, не може през 2-3 месеца да правим избори, защото на някой му скимнало", каза Борисов.

Според него все пак  едно е да си опозиция или политически лидер и съвсем друго е, когато си облечен с институционална власт.

"Всички тези хора са с ума си и разбраха и виждат, че когато си облечен в институционална власт, става различно, затова ако бъдем по-спокойни и по-толерантни, ще е от полза за всички", призова Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
2
 
! Отговори
Тежка година преди 6 години
Тази година очевидно няма да бъде лесна за Б.Б. Вярно, спечели изборите, но не случи на съюзници. От БСП се разтършуваха, намериха снимки , уличаващи люде от висшия ешелон на властта нот ОП , и тя тръгна, та се не видя. ББ в опита си да неутрализира и компрометира БСП намери един политически номад - А.Тодоров, но ефектът беше обратен - той изпя клеветническата си ария и предизвика скандал. Пострада реномето на ГЕРБ, а от БСП се измъкнаха.А "нацистите" от ОП подложиха динена *** на управляващите
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам все "честни" сте се събрали,от "честен" по-"честен".Изобщо знаете ли смисъла на тази дума?
88
0
 
8
 
! Отговори
ТА ТАКА преди 6 години
ШОПЪТ-ТАРИКАТ БОРИСОВ И ЦЕЦО МУ СКРОИХА ШАПКАТА НА СИМЕОНОВ, А СЕГА ГО ХВАЛИ- ТИПИЧНО ЗА МАФИЯТА, ПРЕДИ ДА МУ ВЗЕМЕ ГЛАВАТА. БОКО ПРИТИСКА СИМЕОНОВ ЗА МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ, ЗА ДА СТАНЕ АБСОЛЮТЕН ГОСПОДАР В СТРАНАТА. И ТОВА СЛЕД 27 ГОДИНИ "ДЕМОКРАЦИЯ". КАРАКАЧАНОВ Е ПРОДАЖЕН, А ДНЕС ВОЛЕН, СЛЕД "БОЙКО КУ РВО"ПРЕЗ 2013, МУ СЕ ВРЕЧЕ ВЪВ ВЯРНОСТ ПУБЛИЧНО, ПРЕД ПЛАТЕНАТА 'ЖУРНАЛИСТКА ОТ БТВ ЖЕНИ МАРЧЕВА. БОКО ИСКА АБСОЛЮТНА ВЛАСТ, А СИМЕОНОВ БЕШЕ КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ И ГО СГОТВИХА.
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичките през последните 27 г.бяха много честни.Затова сме номер 1 в света по източвчне,корупция,рекет,злоупотреби,измами фалшификаций,кражби.
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо го издаваш ? Господ да му е на помощ оттук нататък .
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ЗАЩО СЕ ЗАБРАВЯ ФАШИСТКИЯ ЛУКОВ МАРШ.
84
0
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Според някои елементи, просстотията на просстия се нарича "честност". Ми не е честност. Чиста проба неподправена просстотитя си.
83
2
 
5
 
! Отговори
Възродителен Процес преди 6 години
Днес ДПС чества Деня на побългаряване/българизиране на турците в България 1989 тоест на манипулативно-руски език Възродителен Процес , къде са ви статиите бе днес.бг
82
2
 
12
 
! Отговори
TOP SECRET преди 6 години
Ще се защитават взаимно , за да не падне Правителството ако трябва че се изплющят взаимно
81
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този "дълбоко посредствен,дори тъпоумен интригант",поставен за пореден път в стола на министър преседател на България от господарите си от Вашингтон,,за да я досъсипе и освободи територията за военен плацдарм,какъвто вече е превърнал стрната ни,незабавно трябва да бъде изправеен пред независим съд за поредица от престъпления срещу държавата.
80
0
 
6
 
! Отговори
2 преди 6 години
До СТРАНДЖАТА,как ще го забрани,като той е най-големия комунист.
79
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 години
да др.борисов,честен е в ушите.
78
3
 
12
 
! Отговори
Безплатно съобщение преди 6 години
Довечера, в кварталната кръчма, в присъствието на пожарникаря, Валери Симеонов ще изнесе лекция на тема: "Как да биете българо-турските бабички по границите?" Ще има практически демонстрации. Местни фашисти ще покажат майтапчийски снимки от концлагера Бухенвалд. Павел Тенев ще ви научи как да се поздравявате с "Хайл Хитлер". За всички от герб вход свободен!
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 84Че да не е само в България? То и тука само остана да почнат с факелните шествия и маршовете на недобитите фашистчета като в укруината, прибалтика (ония три лилипутски държавички, които се смятат за "колоси")! Фашизма в цялата еуропка тихо-мълком се завръща!Горките руснаци,ПАК ще трябва да се зорят!Този път им пожелавам да стигнат до Ламанша,а оттатък голямата локва...да се оправят сами....там потомците на индианците ще възстановяват справедливостта! А и жълтата раса ще им помогне
76
1
 
2
 
! Отговори
честито преди 6 години
пишете глупости и вдигате.....рейтинга на сайтове-въдичари
75
5
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
В изцепката на фашиста Валери Симеонов всъщност се крие спасението на България от Тиквата !Видя се, че сме малък, но много *** народ и сами ще продължаваме да си избираме *** до последния етнически българин.Ако евреите не успеят да преглътнат гаврата с паметта на техните предци, може и да станем свидетели на третата оставка на Борисов.Иначе спасение от тази фашистка хунта окопала се във властта не виждам.Настъплението на Червената армия на запад е още далеч в бъдещето ...
74
2
 
2
 
! Отговори
Свилен преди 6 години
"Обица" ?... "Гледам... и не вярвам на ушите си"!
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де,хубаво,неуместна за политик шеговита снимка- ок .Вината е негова,че не я е изтрил от ФБ.Борисов в случая какво толкова да каже човека ? Ами съвсем умерен коментар.Проблемът е съвсем по-дълбок.Нинова вместо да търси под вола теле и БСП да искат оставки за щяло и нещяло,нека в ролята на стабилна опозиция ИЗМИСЛЯТ ФОРМУЛА ЗА ПО-ДОБРА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ,да я аргументират с математика и икономика,да я докажат с реални доводи и да я предложат.Ако ГЕРБ не я приеме,тогава искайте оставки !
72
5
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
БОЙКО ЗАБРАНИ КОМУНИЗМА ЗА ДА СИ НЯМАШ ПРОБЛЕМИ.
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
българското правителство бе оклеветено от евреикомунисти