Борисов предупреди: Рисковете за България не са минали!

"Терористите удрят навсякъде, където могат да бъдат забелязани"
Обновена: 24 май 2017 21:20 | 24 май 2017 19:17, Веселина Йорданова
59
Борисов предупреди: Рисковете за България не са минали!
Снимка: БТА, архив

"Нито рисковете са минали за България, нито опасността е малка, защото терористите удрят навсякъде, където могат да бъдат забелязани". Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод на терористичния акт на концерт в Манчестър, предаде БТА.

Още по темата
Министър-председателят посочи, че дипломацията в света има голям дълг. По думите му само констатираме терористичните актове, но те нито ще спрат, нито ще намалеят.

"Помолих моите колеги да бъдат по-умерени в изказванията си за рисковете, аз ги разбирам и това да плашим хората и народа не е най-доброто. Но нито рисковете са минали за България, нито опасността е малка, защото терористите удрят навсякъде, където могат да бъдат забелязани, и много внимателно слушат и реагират на всички изказвания или действия спрямо тях", посочи Борисов.

Според него световната общност и световната дипломация отдавна е трябвало да спрат войните в Сирия, в Либия, в Ирак, в Афганистан, защото там също гинат деца, също гинат хиляди хора.

Стотици хиляди са жертвите, коментира Борисов. Много пестеливи трябва да бъдем в думите си и много активни в дипломацията и в делата си, заяви премиерът.

Борисов каза още, че иИзтребителите МиГ-29 и щурмовите Су-25 могат да летят още 11 години с ремонтирани у нас двигатели и така покупката на нови самолети за ВВС може да се отложи за сметка на превъоръжаване на сухопътните войски или флота.

Премиерът получи годишната награда за проевропейска политика на тв "Европа", а призът му беше връчен от Херман ван Ромпой - първият председател на Европейския съвет и носител на отличието за 2016 г., на официална церемония в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май.

Борисов е четвъртият носител на наградата за проевропейска политика.

По-рано двамата се срещнаха в Министерския съвет. На срещата е била обсъдена ситуацията на Балканите. Тема в разговора е било и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 година.

Херман ван Ромпой отбелязал, че България е постигнала много добри резултати и подчертал, че с удоволствие ще помага на страната ни за председателството, съобщиха от правителствената пресслужба.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
12
 
! Отговори
Б.Б. преди 6 години
Нас ни пазят дюнерите !
18
1
 
20
 
! Отговори
този преди 6 години
Този на снимката е един от проклятието на прехода в България с чумата СДС на мекерето Иван Костов.....ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА на мутренско-фашисткото управление на този и дивид на снимката.....
17
1
 
15
 
! Отговори
ЗАЩО преди 6 години
Министър председателя да каже пред Българското общество ,или както той обича да се фука по фейсбук.......ЗАЩО с български оръжия се убиват невинни бебета,деца,жени,мъже,старци в Либия,Ирак,Сирия,Афганистан...и после винаги обвиняваме че мюслюманите са били терористи....терористи са християните и католиците които убиват и крадат суровините и ббогатстватана хората.....Министър председателя да каже и до КОГА българия ще толерира световния тероризъм
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли кои да ги прати там де им е мястото колко време ще са слуги на някои докога
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е сега плашенето ли е новаат евроценнст?Рисковете ще минат като се махнеш, ти си риска.Католиците в Европа нещо не опазиха от мюсулманите, що така?речта Радев е вярна, тикват която не умее да чуе какво се каза, да не се изкава.Президентът е ОБЕДИНИТЕЛ а тоя се държи като разединител.Ако замълчи, може ида имитира интелект.
14
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Борисов, браво. Това е най-хубавото Ви слово, най-смислено, най-справедливо.Дано някой се вслуша в думите Ви. Но този всеизвестен "някой" няма интерес от това.Той се храни с кръв.
13
1
 
18
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 6 години
Най отговорно заявявам че България е извън опасност, тъй като нас ни охранява най съвършената система Дюнер гиби. :)))
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
срам който само историята ще отчете... сега няма как нивото е под нула :)Честит Празник!
11
0
 
15
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 6 години
А дюнерите на всеки ъгъл Боцмане?!
10
1
 
9
 
! Отговори
a преди 6 години
До АнонименБоко е толкова железен, колкото ти си интелигентен!
9
1
 
17
 
! Отговори
Попов преди 6 години
Е то ти си най голямата заплаха за Територията!!!!
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как така има опасност за България? Нима дюнержийниците са закрити? Сакън! Нали те ни пазят. Каза го същия, който е на снимката. А този Рампой за коя България, постигнала "много добри резултати", говори? И той, като Бокича, живее в измислен свят. Много думи, нищо съществено.
7
2
 
32
 
! Отговори
само десет секунди преди 6 години
Ако слушате само десет секунди някой монолог на агент Буда по кабеларките, ще загубите повече мозъчни клетки, отколкото ако си удряте в продължение на един час главата с чук!
6
21
 
2
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво!Достоен носител на голямата награда! С тази номинация летвата за следващите носители на наградата се вдига много високо!Браво!
5
1
 
24
 
! Отговори
Спеца преди 6 години
Колко е прав Борисов!С новото му възкачване на премиерския стол , рисковете са България пораснаха неимоверно!
4
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е. Рискове винаги има.
3
2
 
16
 
! Отговори
Философ преди 6 години
Баси тоя на нищо не прилича. Няма страшно, щом неговото управление се преживява всичко е наред.
2
0
 
30
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
БОКИЧА ОТНОВА СЕ ПРАВИ НА ЕКСПЕРТ УДОБНО ЗАБРАВЯЙКИ, ЧЕ КОГАТО БЕ ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР В БЪЛГАРИЯ БЯХА ИЗВЪРШЕНИ СТОТИЦИ УБИЙСТВА ОТ НЕГОВИТЕ МАФИОТСКИ ПРИЯТЕЛИ И НИТО ЕДНО НЕ БЕ РАЗКРИТО!
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние сме невидими за Европ.