Четирима в ареста за ужаса в Манчестър, сред тях и братът на Салман

Атентаторът бил наскоро в Либия, щял да ходи в Саудитска Арабия
Обновена: 24 май 2017 21:46 | 24 май 2017 18:00, Веселина Йорданова
25
Четирима в ареста за ужаса в Манчестър, сред тях и братът на Салман
Салман Абеди. Снимка: NY Daily News

Заподозреният за атентата в Манчестър е бил в Либия преди месец и половина и се е готвел да посети Саудитска Арабия, заяви баща му пред Асошиейтед прес от Триполи.

Още по темата
Бащата заяви, че синът му не е имал връзки с ислямисти и не е имал нищо общо с атентата в "Манчестър арена", в който загинаха 22 души.

"Ние не вярваме в избиване на невинни хора. Не сме такива", каза Рамадан Абеди пред АП. Той разговарял с 22-годишния си син Салман Абеди преди пет дни. Синът му звучал нормално и се готвел да замине за Саудитска Арабия.

Рамадан Абеди потвърди, че другият му син - Исмаил, е арестуван в Англия вчера сутринта.

Бащата каза, че Салман планирал от Саудитска Арабия да отиде в Либия, за да прекара свещения месец рамазан със семейството си.

Рамадан Абеди избягал през 1993 г. от Триполи, след като силите за сигурност на режима на Муамар Кадафи издали заповед за арест срещу него. По-късно поискал политическо убежище във Великобритания. Сега той ръководи Централното управление на силите за сигурност в Триполи, добавя АП.

Британската полиция разследва престъпна мрежа във връзка с атентата в Манчестър, в който бяха убити 22 души, съобщи началникът на манчестърската полиция Иън Хопкинс, цитиран от Франс прес.

"Съвсем ясно е, че разследваме мрежа", заяви Хопкинс и добави, че до момента в рамките на разследването са задържани четирима души.

Хопкинс потвърди, че сред 22-мата убити в атентата е имало полицайка, която не е била на служба, предаде Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато не бяхме членове на ЕС едва издаваха визи и гледаха на нас като на прокажени. Сега е Wilkommen за всякаква ***. Меркел ги покани, другите й пригласяха. Опънаха се само тези от източна Европа, защото им знаем акъла.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само да се забрани фундаменталния ислям, ами тия трябва да се прогонят от Европа. Или да се трепят като бесни кучета. И който влиза в Европа да докаже че няма връзки с фундаменталисти. Че не е само ИД, ами много се нароиха такива. С каквато мярка ни мерят, с такава да им отмерим. Няма да се правим на лигльовци и да се подиграват с нас
15
0
 
9
 
! Отговори
мразичервенотиквеник преди 6 години
В Европа отдавна става въпрос за война , тези терористични атаки нямат нищо общо със тези от близкото минало , когато бяха идеологически, тука става въпрос за целенасочена омраза и желание да се изтребят "неверниците" (християните) . Проблема е че това ще се предава с на всяко ново поколение , докато накрая не изпълнят желанието си да прочистят християните , европейците поне могат да забранят свободното проповядване на фондаментален ислям .
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БХК да се самосезира...
13
0
 
15
 
! Отговори
Ачо преди 6 години
Не го разбирам това. Значи да сме човечни към тях разбирам, но когато виждаш, че с човечноста си към тях застрашаваш собствената си нация (Европа) и да продължаваш да им любезничиш граничи с простотията.
12
0
 
11
 
! Отговори
Митето преди 6 години
Напротив, те сега ще отворят още-повече границите за да сме гостоприемни. Ще им отвърнат с прегръдк, а ония ще ни трепят докато ни дойде мозък в главата.
11
0
 
29
 
! Отговори
ужасТ преди 6 години
Значи, баща му на терориста е багал от Кадафи, който гонеше ислямистите. Скрил се ислямиста в Англия, народил една торба терористчета, свалили Кадафи и сега е шеф на тая същата служба, която го е гонила......е сега ме убедете, че Сирия не я нсправиха нарочно ислямистка провинция!
10
0
 
16
 
! Отговори
Бур преди 6 години
В Бургас на манифестацията имаше няколко полицаи само до общината, които като видяха края бързо бързо се изнизаха. Срам за полицията в града след събитията в Англия. Никаква охрана, къде бяха, за какво им плащат ?
9
1
 
15
 
! Отговори
g преди 6 години
Дано да ги мъчат до полуда.
8
2
 
5
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Първо гледайте филма после пишете минуси
7
3
 
15
 
! Отговори
Теди преди 6 години
С терористите трябва да се действа като във филма "Немислимо" 2010 год.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това Суарес на тинейджърски години ли е?
5
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не се ли вземат радикални мерки- всички мюсюлмани вън от Европа, няма да се получи друго! Да ходят където си искат- Европа е за християните. Да стане така и нито един християнин да няма общо с арабския свят! Всеки в своя свят!Писна ми от маннгали, бе...писна ми от *** бе?
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Британския Хелзински Комитет да го спаси
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англия потъва
2
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, че не е бил сам. Цяло котило камилари са. Но те не са виновни, виновни са английските власти които играят двойна игра. От една страна търгуват с ислямските държави, поради което не закачат техните центрове където радикализират ненормалници. И атентати ще има още и още. Какво като тази грозна бабишкера изкара армията? Ще минат 2-3 месеца и ще се забрави. Камиларите ще се скрият и ще гласят следващ удар. Жалко за наивните англичани които ще си гинат като мишки и ще слагат цветенца.
1
5
 
29
 
! Отговори
Адолф преди 6 години
- Меркел, где така?- Тичам да си тегля въжето, майн Фюрер.- Дас ис фантастише, Фрау!