За кирилицата и още нещо! Посланик Макаров при Борисов

Срещата между двамата е планирана, уточниха от МС
125
 За кирилицата и още нещо! Посланик Макаров при Борисов
Посланик Макаров в МС. Снимка: Dnes.bg

Руският посланик Анатолий Макаров дойде за среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Срещата между двамата е планирана, уточниха от МС. На нея ще бъдат обсъдени теми от взаимен интерес за България и Русия, сред които традиционно са енергийните въпроси.

Още по темата

Очаква се обаче в разговора премиерът Борисов да постави въпроса за изказването на руския президент Владимир Путин вчера, че кирилицата е дошла в Русия от македонска земя при срещата му с македонския му колега Георге Иванов.

Думите на Путин бях коментирани почти веднага от Борисов, който изтъкна, че важното е, че 300 млн. души пишат на кирилица, а не "кой откъде е минал".

При влизането си в МС Макаров отказа да коментира темата пред журналисти.

Вероятно на разговорите двамата ще обсъдят и плановете на правителството ни да намери частен инвеститор за АЕЦ "Белене", както и възможността едното разклонение на "Турски поток" да минава през България и да захранва планираният газов хъб "Балкан".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
6
 
! Отговори
Факт преди 6 години
След като нямаме ясна позиция по Македония,подкрепена от всички партии,която да отстояваме навсякъде,то как да очакваме да се отнасят коректно с нас и да се съобразяват???Путин е прав за едно-приносът на Охридската книжовна школа за налагане на КИРИЛИЦАТА е съществен.Обаче има и друго-по онова време та чак до 1913г Македонската област е част от България и народът е български.Македонска нация се създава чак след I-та Световна,а македонска държава-след 1991-а година.Преди това ги е нямало!
17
8
 
10
 
! Отговори
Неблагодарници преди 6 години
Покръстихме ги, азбука им дадохме и за благодарност - пармак отзад.
16
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се, че вчеращното изказване на Путин беше насочено към нас, да ни подскаже, че с министри ТКЗС-ари и президенти астролози, ще загубим и малкото, което имаме.
15
15
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Какво ще го изпитва за азбуката ли ?Нашите истерични русофоби вече стават смешни.Путин има право да си говори, каквото поиска. Разбира се, че има "македонски земи".Такива са земите в днешна Югозападна България.Затова казваме за хората от Благоевградско, че са от "македонския край".И в това няма нищо скандално !Никъде Путин не е споменал за държава Македония. Факт !Нали обаче трябва да се плюе против Русия ..Дедко С.орош плаща добри парички за това все пак .. :)
14
4
 
5
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Коментари за спекулативни изказвания на дипломати - 1000 Коментари в статии за образование, съдебна реформа - 100-150Приоритети на свъременния българин :)
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БиБиНяма причинабългарски държавник да поздравява руснак за български празник. Виж, Путин тябва да се поклони на България публично и да благодари многократно за азбуката, езика и религията.
12
5
 
9
 
! Отговори
inatut преди 6 години
Persona non grata и да стяга куфарите в рамките на 24 часа!И един самолет с бля_дове да помъкне със себе си.
11
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След две години всички енергийни трасета ще заобикалят България като прокажена територия и основната заслуга за това е на Еднокнижния!
10
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очертава се яка тръба в задния двор на либерастията... Газова, 1125 мм, вероятно!!!Тикво, важното е, че ние първи сме приели и разпространили тази азбука, а не колко човека пишат на нея.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БиБиАко кажем, че руснаците имат кирилица приета на украинска земя, как ти звучи ?
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
посланика пълзешком да влезе в МС!
7
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха, ха, ще хленчим "едно разклонение на Турски поток" да ни захранва хъбчето, ако обичате, ако може, много молим! Иначе ще си поискаме обратно азбуката, ние сме много страшни и ядосани!
6
10
 
11
 
! Отговори
БиБи преди 6 години
Владимир Путин каза вчера, при срещата му с македонския му колега Георге Иванов, че кирилицата е дошла в Русия от македонска земя .По това време Македония е била ИЗКОННА ЗЕМЯ НА БЪЛГАРИЯ, така че в това изказване няма нищо лошо.Второ, ако на 24 май българският посланик беше поздравил руския президент и премиера с празника 24 май, разговорът щеше да бъде по-друг. Вчера Б.Б. получи награда за най-европейския телевизионер и не рачи да поздрави В.П с 24 май. Путин не му остана длъжен.
5
12
 
21
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
КВИ ДОГОВОРИ ЩЕ ПОДПИСВАТЕ С РУСИЯ БЕ ?! ВИЕ АКЪЛ ИМАТЕ ЛИ ?!КОГА БЪЛГАРИЯ Е БИЛА НА ПЕЧАЛБА ОТ ТЪРГОВИЯ С РУСИЯ ?!ТОДОР ЖИВКОВ ЗАТОВА ПОСТОЯННО ТЕГЛЕШЕ ЗАЕМИ ОТ ЗАПАДНИ БАНКИ ПОНЕЖЕ БЪЛГАРИЯ МНОГО " ПЕЧЕЛЕШЕ " ОТ ТЪРГОВИЯТА С "БРАТСКА СССР " !
4
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вън от България !
3
10
 
18
 
! Отговори
Koko преди 6 години
Не ви е срам руска ***. Видът ви говори, че все още живеете в друга епоха. Пъклените ви планове и заговори, родени в спарените обзаведени със соц мебели кабинети говорят за душите ви. Дори и тях подметки записвате с нашата азбука. Комунизма не прощава и най- големия му приятел е невежеството!
2
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И после що на руснаците казват бля.дове...долно неблагодарно племе са си
1
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И после що на руснаците казват "***"...долно неблагодарно племе са си