Сенки от миналото! ДПС и Патриоти за гушите за Възродителния процес

Карадайъ отново критикува участието на националисти във властта
93
Сенки от миналото! ДПС и Патриоти за гушите за Възродителния процес
Снимка: БТА

Възродителният процес и участието на Обединените патриоти в управлението отново нажежиха страстите в парламента.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ припомни за насилствената смяна на имената на българските турци, при което има десетки загинали, стотици задържани, а повече от 500 души са били изпратени в лагера "Белене".

Още по темата

Той отбеляза и "Майските събития" от 19 до 27 май 1989 г.  - гладни стачки, походи, демонстрации, митинги.

Карадайъ обясни и че заради това е било създадено ДПС като като партия, която отстоява основните права и свободи на хората и за пореден път остро разкритикува участието на патриотите в управляващата коалиция.

"Независимо от нашите предупреждения, днес място във властта имат тези, които в програмата си обещават разбиване на капсулирането на циганските гета и турскоговорящите региони, да се подпомага доброволното ограничаване на раждаемостта за тези региони чрез безплатно предлагане на противозачатъчни средства и гинекологична помощ“, посочи той.

"Във властта са лица, които извършиха атака по време на молитва, лица с нацистки поздрав, с шеговито обяснение на същия вицепремиер, че даже и той лично си правил такива снимки в "Бухенвалт" пред труповете на милиони евреи, демократи, роми, социалисти - цинично и брутално", каза още лидерът на ДПС.

Изказването му провокира патриота Искрен Веселинов, който пък обвини ДПС в злоупотреба с власт.

"Българите са най-бедните и най-бързо изчезващите в Европа и това е и благодарение на ДПС, които години наред участват във властта. Те превърнаха правеното на политика и правенето на пари в едно и също нещо и така очерниха политиката като понятие и това наричат нормалност", обвини той.

Според него Карадайъ е очернил за пореден път Обединени патриоти, защото в ДПС имат нужда да клеймят.

"Те искат ОП да не са във властта и да се върнат към това, което наричат нормалност - на кръговете, на краденето, а  нашата цел е да възстановим държавността, защитните сили на националния ни организъм", увери Веселинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тая дъвка бре.30 години ни занимавате с тоя възродителен процес.Вместо да сте зад решетките,че промихте мозъците на мюсюлманите и им втълпихте долната ИЗМАМА,че са турци,ще ми се плюнчите с някви глупости.Ние какво да кажем за 500-те години робство?Че то в турция има милион пъти повече българи,от колкото турци в България. Ск***пани провокатори.Всичко ви се пише там горе.
43
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
500 години турско "присъствие" !!! след което е трябвало веднага всички да си отидете в Турция ! 500 г какъв процес беше? На прогонените,насилвани и ограбвани българи от Одринско кога ще платите?
42
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те така или иначе населението тук е от азиатски варвари довлекли се преди 13 века. Така че природата си знае работата и ги изчиства .
41
5
 
5
 
! Отговори
До 58 преди 6 години
Еми същите ресурси каквито има и срещу радикалния руски комунизъм . Тоест никакви .Тоест бъдещето на бг е хибрид между руска губерния и турски вилает.Тоест същото което са направили Руската империя и Турската империя преди 120г.Нищо ново под слънцето.
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не вярвам нито на ДПС нито на ужпатриоти (псевдо патриоти) само лъжат мамят на къде вървим незнам .път без изход!
39
1
 
8
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Няма,сенки от миналото,има една сянка дето закрива всикщчко нормално в Бг,тя е разноцветна и многословна!!!Нарича се ДЪРЖАВНА КИМУНИСТИЧЕСКА СИГУРНОСТ!Ппизната като ДС!!
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А след цирка заедно и двете ДС формации, ще седнат да обсъдят какво ша правят с реферндум ага Трифонов, дет' е тръгнал да им разваля рахатлъка
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя ***-бизнесмен няма право да говори. Само събират милиони и правят политически игри на гърба на един етнос под предлог, че го защитават. Сега не са във властта и не им харесва. Всички българи имат еднакви права и законите ги защитават еднакво. Който се чувства турчин да заминава в Анадола и да не се връща повече. Тук няма място за чужди претенции.
36
8
 
6
 
! Отговори
Момчил Цветков УМБАЛ преди 6 години
България не е имала по- способни люде от патриотите ! Най - великия военен министър е Кр. Каракачанов ! Безценен е Сидеров дал мило и драго за Българския народ ! Изключителен е В. Симеонов ! Не съм анонимен казвам се Момчил Цветков и работя в УМБАЛ Плевен ! Живея в същия град ! Завършил съм ПУ Пайсий Хелендарски !
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е една от темите които ме дразни! Нали Станишев се целуна с Местан.Някаква партия от миналото направила грешка, наранените пък отговорили с бомбени атентати а пък аз живея в 21 век а тогава бях само дете и нито съм причина за първото, нито съм пострадал от второто. Какво ме занимават още и какво искат от от Движението за "Права и Свободи" и от "Патриоти"! Ай сиктир и на едните и на другите! Стига с тия глупости на търкалета! Крадци и мошеници сте всички!
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и к'во му беше лошото на възродителният процес бе..пита агент чичо Чарли от Ми5,6,7!!!
33
6
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
За мен Карадайъ е прав т. н. ( патриоти ) НЕ СТРУВАТ ЕДНА ЛУЛА ТЮТЮН както се казва ! Те са ДОНОСНИЦИ , СЛАГАЧИ и са МНОГО АЛЧНИ !! България не е била и в момента НЕ Е ПРАВОВА ДЪРЖАВА !
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
общо взето едни ДС агенти правят цирк с други ДС егенти, защо ли ? ами просто е, за да си втвърдят мекия електорат :)след цирка ще седната заедно да пинат и хапнат за да си припомнят доброто старо време.
31
4
 
9
 
! Отговори
ЛЪВСКИЙ преди 6 години
Карадайъ отново критикува участието на националисти във власттаАми то си е подсъдно да има турци в българският парламент като цяло. Не може убийците на българския народ да бъдат в управлението. Тия дето убиха жени и деца в Буново, сега са по партиите на ДПС и ДОСТ.
30
3
 
9
 
! Отговори
Яжте преди 6 години
сланина и марш в аналода ! ! !
29
2
 
16
 
! Отговори
СС преди 6 години
Кога ще има арестувани и осъдени политици от ДПС, БСП, ГЕРБ, РБ, питам аз? Те са лицето на корупцията и продължават да са в парламента! Защо?
28
2
 
8
 
! Отговори
:)) преди 6 години
ОП-българи /условно/ и ДПС -турци /условно/ се карат, а ромите печелят! :)) България печели /прирастна роми/или губи/българи и турци/?
27
5
 
17
 
! Отговори
гадове мръсни турски преди 6 години
Смешното е как ДПС са още във властта и имат наглостта да искат да изкарат от там други, които не са турци. ПФУ
26
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нахални и нагли турци Нямате думата ,нямате място в парламента Вън от пределите на България.
25
4
 
18
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Конституцията казва:"Член 11 ... (4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт!"Убийците на майки, и деца от гара Буново - днес са политици!Не една - 2 са тотално незаконните партии у нас! Лъжат гаргите - при над 300 партии тръгнали да защитават неща - залегнали в програмите на над 90% от тях!