Цветлин Йовчев: Да подпомогнем модернизацията на исляма!

Борбата трябва да е срещу пропагандата му, смята той
Обновена: 4 юни 2017 21:58 | 4 юни 2017 21:47, Анисия Иванова
196
Цветлин Йовчев: Да подпомогнем модернизацията на исляма!
Снимка: БТА

Ние сме изправени срещу информационната война, която терористите водят със западния свят и не можем да се справим само с конвенционални средства. Това подчерта бившият вътрешен министър и бивш шеф на ДАНС Цветлин Йовчев пред bTV.

"Ние все още се фокусираме върху последиците от терористичния акт, а не върху причините”, заяви той във връзка с вчерашния атентат в Лондон. По думите му една полицейска проверка в навечерието на атаката е щяла да покаже само, че бъдещите извършители имат редовни документи и вероятно няма причина да не управляват автомобила, с който след това ще връхлетят върху пешеходци.

"Ние трябва да се борим срещу тази пропаганда, да ограничим техните възможности чрез мрежите. Посланията им не бива да стигат до хората, които са уязвими. Трябва да се изградят достатъчно сериозни механизми, които да подпомогнат сред тези групи хора да има информираност (…) да подпомогнем модернизацията на исляма, да помогнем на тези идеи, които не са опасни”, подчерта Йовчев.

Той беше категоричен, че са ни необходими нов тип инструменти за въздействие върху застрашените от радикализация хора: "Източниците на информация трябва да имат друг профил, посланията трябва да са различни”.

Йовчев отбеляза, че спецслужбите действат превантивно и ефективно, но естеството на работата им не предполага публичност. Той не приема и обвиненията на Цветан Цветанов, че МВР е било буквално разбито по времето на кабинета "Орешарски”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Глпости,западът води война срещу своите поданици-овце бездушни.Как им се представя на овцете въпросната война,е отделен въпрос.
65
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Религията на любовка и мира...Мен би ме било срам, честно.
64
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо излезте от мутренското средновековие на Бойко Борисов, пък чак тогава модернизирайте световните религии.
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, ако искаш и на изст ги научи, като "отче наш".Аз си лягам, безинтересен си, ниска топка.Глътни едно аспирин протектче, че да не се сдобиеш с някое инфарктче, бая те тресе. Не, че ще е някоя голяма загуба де.
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, преговори си предните стихчета!Пхахаха
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Махаите го вън знае лудницата
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Циника изпада в безсилие тревожноНе може да измисли от псувня по-сложноТолкова му е акъла-колкото плюнкаАко пуснеш центче в черепа му-дрънкаПхахахаТресеш ли се ***? Тресеш ли се?
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимката е изключително цинична и безочлива. Точно тези, които поддържат спазването на потиснически религиозни правила в светското общество и осъждат критиката с призиви за убийства, призовават за любов. Първо да се научат да се държат като хора с жените си, да не ги увиват така, да уважават елементарните правила за човечност и толерантност към другите и тогава да призовават за любов между хората. Невъзможно е ислямът да се реформира, това значи да се изтрият големи части от Корана и хадитите!
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Циника от яд и безсилие се тресеИска дебелия квадратоглав манафски да отнесе.Пхахаха
57
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Овчев да бъде така добър да си спонсорира утопиите с пари от неговия джоб или да вземе от камиларите. Аз не искам да плащам за лудости. Парите ни ще отиват за нормални каузи и да помагат на нормални хора с желание да променят себе си и света, който ще оставим на децата ни. Никакви пари за ДПС каузи и никакви пари за очовечаване насила. Ако живееш в 2017 и чакаш някой да те реформира, то мястото ти не е сред нас. Ти или си манипулатор и престъпник или нямаш нужния интелект. Не си за тук!
56
1
 
8
 
! Отговори
White Wolf преди 6 години
Тия мю(юлмани като са 10, 20 човека много на бабаити са правят, ама като са 3,4-*** не може да ги хванеш като запалят моторетката.
55
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Циника е мазен пеерасссДадеш ли му го ллапка го за часссРазвенчан е и този митЦиника лaпка го и неумитСтарае се неуморно и се потиИзсмуква и използвани капОтиМазно се облизва и доволноАко подадеш му го леко долноНай-кеф му е да го поеме орално От жена му като го извадиш ***
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Задачата за модернизация на исляма може да се окаже малко по трудна от намирането на прав ъгъл в окръжност
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йовчев, какво е "модернизацията на исляма"? Как ще редактираш това, което се приема за директни думи на бог? Директно ти режат главата или те убиват с камъни. И какво ще правиш тогава с "опасните" идеи, които са част от свещените писания на исляма и няма как да се изтрият? Ще кажеш "Четете Корана, ама не обръщайте внимание на тези части и не ги спазвайте". Явно си тотално невеж, за да говориш подобни ****отщини. В исляма отказът от насилие е знак за слабост и води до насилие спрямо теб.
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С голяма радост и трепет в сърцето, с леко подтиснато вълнение и ведро настроение бих се изтропал върху главата на Мохамед :)))
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като на мюсюлманите все не им харесва в държавите на неверниците, да се измитат. Да отидат там, където никой няма да им пречи. Тук ядем свинско, пет пари не даваме, че някой искал да пости цял месец. Ние не си подчиняваме живота на нечия извратена лудост. Постете, ако искате и цяла година. Аз ще ям когато искам и каквото искам. И последното, което ме интересува е какво вие мислите по темата. Товарете се и да ви няма. Аз искам да живея.
50
0
 
1
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Това е нелепо!
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва един път и завинаги да разберем, че ислямът е политическа система за световна доминация маскиран като религия. И неговите последователи работят активно за целта. Няма как атентат да се случи без логистиката на цялата мюсюлманска общност. Пасивността също помагачество. И накрая, терористите са мюсюлмани. Те не са шаолински монаси или кришнари. И всеки, който ви обяснява друго пробва колко е количеството ви мозък.
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 86Ти си явно от неподлежащите на превъзпитание, които държат да си бият жените, да ги държат необразовани и да ги дават като ***; които мислят, че жертвите на изнасилвания сами са си виновни и които смятат, че са специални, светът им е длъжен и винаги са прави, защото са последователи на идеологията на нарцистичен педофил от 7 в. Няма другаде такова нахалство, освен сред последователите на исляма.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много тежка карма си заработват дупeщите се, столетия няма да стигнат да я изплатят. На всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие. Третия закон на Нютон не важи само за механиката а за живота и постъпките на хората изобщо. Само че материала (не казвам хората защото със сигурност това не са хора) от Близкия изток е много лош, и много невеж, податлив на внушения и не е наясно че ще си плати за всичко и то многократно.