За оградата, за националната сигурност… и Йончева на прокурор

Дала указания на мигрантите откъде най-лесно се минава границата
80
За оградата, за националната сигурност… и Йончева на прокурор
Снимка: Булфото, архив

Споровете между управляващи и опозиция за това къде оградата по границата ни с Турция е двуредова и къде не е, станаха причина вицепремиерът Валери Симеонов да даде соцдепутатката Елена Йончева на прокурор.

Още по темата

Тя се закани, че още утре ще предостави на обвиненото и на ДАНС материалите, които има, защото според нея от парите за преградното съоръжение се краде и така е заплашена националната ни сигурност.

Сигналът срещу Елена Йончева на Симеонов пък е за престъпления срещу националните интереси на страната.

Той твърди, че тя с многократните се изказвания по темата е преминала всякакви граници с конкретни указания къде работят камерите по границата, къде не работят, от коя до коя пирамида оградата е единична и къде е двойна.

Симеонов посочи, че ще иска допълнително да бъде проверено откъде Елена Йончева има достъп до доклада на Инспектората на МС, който цитира и кой й го е дал.

"Да даде обяснения и има ли нещо общо с изнасянето на кашони с пълната проектна документация за участъците от защитното съоръжение от отделните области, която е закарана най-вероятно в президентството", поиска още Симеонов.

Така че той смята, че това са престъпления, свързани с държавна тайна, с конфиденциална информация, с националната сигурност.

Вицето на премиера отрече информацията на червената депутатка да е вярна, но пък според него от нея се разбирало точно откъде най-лесно могат да преминат бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом този с квадратната тиква се е изнервиргал, значи Йончева е права. Щял да съди и вкара в затвора?? Алоуууу, кога стана главен прокурор този крадльо, за да определя преди делото да е започнало присъдите. Този мйекащ ***;;хзан за 2 месеца се качи на черешата, повярва си. Че е крал от оградят е ясно, крал е. Не му е приятно защото при обективно разследване ще му лъсне ***.Нали знаете, колкото по-високо се катери ***, толкова повече и лъсва червения ***. Страшно нещо е Пейзана с власт
8
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дала УКАЗАНИЯ ?!? на мигрантите откъде най-лесно се минава границата... И това го казва вицепремиер на държавата ни... Докъде се докарахме...
7
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешно излиза, че всеки може да разбере как работят камерите и къде има дупки в оградата и какво пазите бе откачалки !? Защо ще я съдите задето ви изкарва кирливите ризи ли, ами обществото има право да знае какво пазите и колко се краде против сме да плащаме данъци за вашата заплата Симеонов. Нищо не пазите, и на туй отгоре 4 пъти по-скъпа ограда, оставка.
6
4
 
35
 
! Отговори
МАНЧО преди 6 години
Този *** се взе вече много на сериозно.Ами ако Йончева ги насочва значи ви прави услуга и вие ги чакайте там. Само сложете по един чувал и те сами ще влизат,а след това в камиончетата и до сръбската граница.Този дали е ходил на психиатър? И какво ли са му предписали? Границата има места дето денонощно преминават разните му там "миротворци" и нашенци станаха милионери от транспортни услуги,но сега ще е виновна тази които им казва,че не стават за нищо. НЕ СЪМ фен на ЙОНЧЕВА , но си е права!
5
19
 
12
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво на смелия вицепремиер!Сега хем ще стане хубава оградата, хем хората ще знаят, че никой не може да изнася класифицирана информация за нея.Двойна радост за народа!Браво!
4
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе тоя Симеонов май нещо не е в ред...
3
6
 
42
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
Хаха, супер смешника. Ще съди някой защото го изобличил. Няма такава наглост...
2
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, това е наглост!Не да се търси отговорност от този, който не е направил оградата двойна и от този, по чиято вина камерите не работят, а от този, който се възмущава от тези нередности (или по-точно - престъпления)!Наглост на квадрат!!!
1
23
 
7
 
! Отговори
Кандидат-инженер преди 6 години
Всеки инженер знае, че едноредовата ограда е по-скъпа от двуредовата, защото са нужни много повече уктепващи пръти!