Симеонов отрече: Наши фирми не строят оградата!

Той призова да се каже за кои фирми на Патриотите става въпрос
37
Симеонов отрече: Наши фирми не строят оградата!
Валери Симеонов. Снимка: архив, Булфото

Вицепремиерът и съпредседател на Патриотите Валери Симеонов отрече да има връзка чрез фирми със строежа на оградата по границата ни с Турция.

"Няма такова нещо, не е имало, аз даже не зная имената на фирмите, които работят и не е редно да ги зная", заяви той пред журналисти в МС.

ДАНС извършва проверка в момента по разпореждане на Върховната касационна прокуратура след постъпил сигнал от Велизар Енчев, който твърди, че има нарушения при строителството.

Още по темата

Според сигнала тази дейност неправомерно се осъществява от фирми на ПП "Патриотичен фронт" при наличие на данни за "свързани лица", а цените по договорите са многократно завишени.

Симеонов заяви обаче, че работата, която е свършена, заслужава "меко казано похвала". Той се зарече, че следващата седмица ще осигури хеликоптер, за да видят медиите и "неверниците от опозицията за какво става въпрос".

"Изключително тежко, сериозно инженерно съоръжение, с което България трябва да се гордее. Така както Китай се гордее с Великата китайска стена, България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена", отсече вицепремиерът.

Той призова да се каже за кои фирми на Патриотичния фронт става въпрос. Симеонов определи обвиненията като "общоприето политическо плямпане", което по думите му е ежедневие в България.

За  62 години това, с което се гордея, че съм изградил, е моето чисто и неопетнено име и всеки, който се опитва да хвърли петно върху него, ще получи съответното съдебно наказание, заяви Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам какво име си е градил, но оцапа съдържанието на думата "патриот"!
30
0
 
6
 
! Отговори
Чиба преди 6 години
Чиба,къш,мъш,чупката на фашистите от власта....колко милиона откарднаха от граничната кокошкарска ограда...колко.......доживотен затвор за този изверг на снимката
29
0
 
5
 
! Отговори
naco преди 6 години
Да не би и ТВ "Скат" ,да не е Ваша,другарЮ???? Защо СВАЛИХТЕ от екран,г-н Григор Лилов???? Това също ли бе "КОМПРОМИС",с който държите КОКЪЛА???? Вървете си другарЮ! Не Ви вярва вече НИКОЙ!!!! НАРОДЕ????
28
0
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Прав е ,само прибират пари,има си подизпълнители за тази работа
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без бой няма да си признае.
26
0
 
9
 
! Отговори
До 29 преди 6 години
И аз като теб - и до ден днешен не мога да си обясня как българите гласуваха за тези *** създания. Дъло време отказвах да повярвам, но се налага.Живеем в държава на абсурдите, а за народа - *** заслужава си съдбата.
25
0
 
7
 
! Отговори
Така ли преди 6 години
Щото Цв.Цв. набеди някакъв общински съветник от БСП ,че неговаЯ фирма е строила 11 км...Я се разберете с Ушатко...
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оооо другарю патриотар как са хотелчетата и къщичката за гости? Тече ли тече ли парсата? Ах ти патриотарче комунистическо. Що си смени фамилията бе долночифликчията от Балев на Симеонов? Нещо срам ли те е че си от комунистическо потекло? Помниш ли чича ти Балевски който беше министър при Тодор Живков? Забравил си го? Е как така може да забравиш на баща ти брат му бе? А баштатко ти къв беше по татово време? Прос обущар или говедар? Нее беше военен а ти беше нооого репресиран! Твойта кожа селска!
23
2
 
15
 
! Отговори
Чичо Адолф преди 6 години
"Той призова да се каже за кои фирми на Патриотите става въпрос" ,С това си изказване той сам си признава,че имат обръчи от фирми.Същите са като герб,дпс,бсп...Всички са един дол дренки...Тежко ни и горко народе!!!
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалки български , прос.ти ИЗБИРАТЕЛИ на тази сг.ан !
21
2
 
22
 
! Отговори
бг простаци преди 6 години
тези верно излезнаха най-големите КРАДЦИ ! всичко иска да са набута в парламента и да КРАДЕ - това е политиката у *** !!!
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е добре всичко е перфектно, а всеки де ловят нелегални джагали из страната.
19
3
 
28
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 6 години
ПАТРИДИОТИТЕ са КРАДЦИ на едро и далавераджии по- големи дори от ГРОБарите!!!! Предадоха своите избиратели и на предстоящите скоро предсрочни избори ще гледат Парламента по телевизията!!!
18
2
 
27
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Не, ваши фирми не строят ограда!Те опъват мрежа и разпределят комисиони!А хазната плаща!
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре. някои знаем за Промет и за камионите, излезли натоварени без документи! Ако беше много чист, щеше да искаш прокуратурата и ДАНС да си приключат проверката, и чак тогава да коментираш!
16
1
 
26
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Козият рог,че лъже,лъже,но това не е ограда,а метален плет и чак да се сравнява с Великата китайска стена този плет...
15
2
 
19
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
"Не зная имената на фирмите, които работят и не е редно да ги зная". А трябва да са публично известни. Интересно защо Валери Симеонов, след като е министър от правителството не ги знае и не иска да ги знае. Може би са си рапределили кой от какво ще получава рушвет, и той от строежа на оградата не е абониран да получи.
14
2
 
26
 
! Отговори
наглец преди 6 години
Всички във властта стават нагли и безскрупулни, защото са убедени , че са недосегаеми. И ние на всички избори го потвърждаваме... И вие сте *** и аз съм ***, затова се разбираме .....Вижте Цацаров, вижте Тиквата, вижте Ухото....сега тези т. нар. "патриоти"--Патриот е душа дава , но не своята душа .....,а душата на народа.....Ботев
13
0
 
21
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Като става въпрос за огради-нека да видим турската!Минно поле,бетонна ограда с бодлива тел отгоре,вишки с роботизирани(!) картечници!Е това е ограда!Израелската също си я бива.За нашата какво да кажем-или добро,или нищо,по аналогия с умрелите.....
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде бре,не я ли направихме тази "Велика Патриотична ограда" откога я правим,на баба Лени ще и мине мандатът?