Борисов: Освен безценен човешки живот загубихме и 50 млн. лв.

Толкова са коледните надбавки на пенсионерите, оцени премиерът
10 юни 2017 11:52, Елка Василева
429
Борисов: Освен безценен човешки живот загубихме и 50 млн. лв.
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Познавах лично Анастастов – прекрасен пилот. Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка с инцидента, станал по време на военно учение в Черно море, цитиран от „Фокус“.

Със своите действия до последно се е борил и е спасил живота на другите двама, каза Борисов и потвърди, че  загиналият кап. Георги Анастасов посмъртно ще бъде повишен в чин майор.

Още по темата

Купили сме възможно най-добрият хеликоптер в света, каза премиерът.

„Понеже застраховките не важат за военната техника, сме загубили и 50 млн. лв. вчера освен безценния човешки живот на един прекрасен летец. Но и 50 млн. лв. – колкото са коледните надбавки на пенсионерите“, заяви Борисов.

„Когато си говорим за такива скъпи играчки и хобита, трябва да преценяваме кое е най-важното, защото всяка сутрин показвате хора, които искате да им запълним дупките и да им ремонтираме пътищата. Другите показвате хора в неравностойно положение, които също поставят своите проблеми. Други поставят проблеми, свързани с пенсиите. Поели сме ангажимент към образованието за учителските заплати – физкултурните салони“, каза премиерът.

Говорейки за тези „огромни харчове за отбрана“, Борисов попита дали президентът Румен Радев е споменал във вчерашното си интервю, че „неговият шеф, ментор, или както се казва там, г-жа Корнелия Нинова беше единствената, която не подкрепи 2% за въоръжаване“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
1
 
29
 
! Отговори
пери преди 6 години
До ТедиАма твърдиш, че не бил виновен. Да, за злополуката не е виновен, ама е виновен е за глупостите, които издрънка. Не е малко. Трябва човек да мисли преди да се изказва, особено по медиите. Особено премиер.
304
17
 
3
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Нито съм гласувала за Бойко Борисов, нито го мразя и критикувам. Не съм го избирала аз за премиер.
303
1
 
25
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 6 години
ОСТАВКАТА 3 и на дневен ред, нехранимайковци ГРОБарски. А оня татаро-черкезова, вицепремиер по демографията, щял да вози Макрон на същия хеликоптер по границата. Дали Макрон ще се навие да се качи???? Ако пожелае да повозят на същия полет и Меркел и Юнкер.....
302
3
 
33
 
! Отговори
МХМ преди 6 години
ДОКОГА ЩЕ ГО ТЪРПИМ ТОЯ НЕ НОР МАЛНИК, КЛЕВЕТНИК, ЗАВИСТНИК И ПОДЛЕЦ.??? Я СЕГА КАТО ОТИДЕ ПРИ ЕРДОГАН ДА ПРАЗНУВА РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН В НОВАТА СИ РОДИНА, ТУРСКИЯ СУЛТАН ДА СИ ГО ГУШНЕ В КАФЕЗА,ЗА ДА ПРАЩА ПО ГЪЛЪБА СИ ПИСЪМЦА ДО КОГОТО РЕШИ. ТИКВУН ЗА НИЩО НЕ СТАВА, ОСВЕН ДА Е НАВЕДЕН И ДА СЕ ВЪРТИ ТУ НА ЗАПАД, ТУ НА ИЗТОК, ДОКАТО ОКОНЧАТЕЛНО ЗАГУБИ РАВНОВЕСИЕ И СЕ ПОБЪРКА.
301
1
 
13
 
! Отговори
Йорданов преди 6 години
До Амон Рами *** и той и аз ще говоря за париако пукне Боко ще загубя 5 лева, искам обаче да ме дават по всички медии и мен как обеснявам колко много пари съм загубил от това че тиквата е пукнала , това ще е по важно, от гибелта на Боко (макар , че честно казано във моя случай парите са по важни за разлика от това , за което той говори, но пък това показва именно това , което аз казвам- че и 5 лева не струва ПУМИЯРА , за който маса *** гласуваха :) живи и здрави
300
0
 
5
 
! Отговори
крива сметка преди 6 години
До сметкаА другите 2 милиона?Мм?
299
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко вземи се хрърли с трабант от накой висок мост, да не хабиш ресурса тогава. Пълен к...т си с това изказване, но че преди него беше половин.
298
2
 
33
 
! Отговори
сметка преди 6 години
Сметката е такава : хеликоптер 36 мил. плюс 12 мил. в джоба на Боко равно на пенсионерите гладни. Анадъмно?
297
2
 
18
 
! Отговори
ТРЪМП преди 6 години
Този *** надмина даже другия станал печално известен преди два три дена!
296
4
 
42
 
! Отговори
Амон Ра преди 6 години
Как може да говориш за пари в такъв момент бе .... Пууууу що за човек си ???? Нареждам те на трето място в класацията за хора срамящи нацията ни - Елена Поптодорова, Рагин и Бойко .
295
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драйфам щом видя тази противна мутра!
294
0
 
55
 
! Отговори
пери преди 6 години
До ТедиНе е виновен, ама подтекстът на изказването му е посланието към пенсионерите да го д...т по Коледа, щото разбираш ли, хеликоптерът бил струвал колкото парите за надбавките им. И така да е, каква работа има да го казва? Момчето още не е погребано.А пенсионерите каква вина имат?
293
0
 
53
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 6 години
Какъв е общия знаменател в уравнението-50 милиона за пенсионерите и 50 милиона за хеликоптер? Отговор - ББ.
292
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Понеже застраховките не важат за военната техника, сме загубили и 50 млн. лв. вчера освен безценния човешки живот на един прекрасен летец."Глупости. Работя в международна застрахователна компания. Има застраховки за военна техника и важат, освен ако не са нарушени условията. И условията са малко по-строги. Примерно - при обявяване на война, не важат. Ако не се управлява от определения специалист - пак не важат.Бочко просто е решил да спести някой друг милион в джоба си.
291
4
 
61
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Преди години,за убийството на момичето-Мирослава мисля че беше,пържоли на кучето дето я откри дава за награда!!!!Сега пак излагации-при трагедия от такова естество,ни в клин,ни в ръкав,за пари заговори,без капка такт.Извода-всеки да си го направи.Отвратен съм.Жалко за този млад човек, отишъл си без време.Светла му памет!А другия-тя простотията по гората не ходела...
290
0
 
40
 
! Отговори
бдинец преди 6 години
Най-добрият хеликоптер в света,/според Борисов/ френския" Пантера"е на въоръажение във ВМС на Франция с....16 бройки,колкото да се направи реклама на френското пройзводство и балъците от третия свят да ги купуват.
289
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Френски хеликоптер от 80те. На цена 18млн. Къде ги тия 50млн.
288
14
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 346 (Един от Северозапада)Аре стига писа небивалици! Хеликоптерът е въоръжен с картечница, има всякакви видове ракети, противотанкови, въздух-въздух, въздух-земя, торпеда против подводници, каквото ти е кеф! И кой те излъга че не били летели нощем? ХА-ХА-ХА! Готин виц!Те са на въоръжение в IDF, или Цахал, израелската армия! И разбира се имат нощни операции.
287
32
 
5
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Нито ми е фетиш Бойко Борисов , никога не съм гласувала за него. Просто не виждам той защо да е виновен за случилото се със пилота . Нищо лошо не е казал- нито му е обезценил живота.
286
4
 
23
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Абе, къде по-богати държави от нашата едва смогват да подържат една армия (въоръжените си сили), ние сме тръгнали да храним две армии - Мутренската и нашите въоръжени сили!Не става тъй тя!Трябва да изберем една от двете!!!!И в този случай, Тиквата май дава предпочитания на Мутренската армия (е, колеги му са все пак).